23948sdkhjf

Randaberg Industries ruster opp med profilskjæring

Utfordrende tider til tross, det er mye å gjøre og stor optimisme hos Randaberg Industries på Randaberg like utenfor Stavanger. Her er nettopp en ny profilskjæremaskin installert for å møte høye kundekrav.

Randaberg Industries AS ble etablert i 1946 og er et heleid datterselskap av Randaberg Group AS. Selskapet har en ledende posisjon innen mekanisk fabrikasjon og har opparbeidet en betydelig referanseliste verden over. Sentralt i selskapets virksomhet står begrepene fleksibilitet, nøkternhet og leveringsdyktighet.

 

Favner bredt

Den tradisjonsrike bedriften har en unik beliggenhet og god infrastruktur som gir rom for stor produksjonskapasitet. Lang erfaring og strategiske partnerskap har ført til gode resultater og stor vilje til ytterligere utvikling.

Moderselskapet Randaberg Group leverer et bredt spekter av produkter og tjenester, skreddersydd til sine kunders behov og gjennom selskapet Randaberg Industries leveres løsninger hvor høy kvalitet er viktig. Noen eksempler på dette er subseastrukturer, moduler og såkalte skids samt komplette løsninger for håndtering av tørrbulkmaterialer.

I Randaberg Group finnes, i tillegg til Randaberg Industries, Randaberg Coating, Randaberg Technology og NWG. Randaberg Coating leverer et bredt spekter av tjenester innenfor profesjonell overflatebehandling. Randaberg Technology er spesialisert på bygging, salg og utleie av elektriske og diesel drevne kompressorer av høy kvalitet tilpasset ulike forhold og kravspesifikasjoner. Mens NWG tilfører gruppen en høykvalitetsleverandør av maskineringstjenester.

I tillegg tilbys tjenester innenfor et topp moderne baseanlegg, eksempelvis leie av haller og lagringsområder samt mobiliseringer av fartøy.

Randaberg Group har, gjennom alle ledd i virksomheten, sterkt fokus på helse, miljø, sikkerhet og kvalitet, og har utviklet og innført gode oppfølgings- og styringssystemer for å sikre at selskapet er under kontinuerlig forbedring. Bedriften er blant annet sertifisert i henhold til; NS-EN ISO 9001:2015, NS-EN ISO 14001:2015, NS-EN ISO 3834-2:2021, NS-ISO 45001:2018 og EN 1090-1:2009+A1:2011.

 

Store fasiliteter

Maskinregisteret møter Evy Ann Sola, salgsleder og Kåre Enge, fabrikasjonsleder i Randaberg Industries AS. De vil vise frem hva bedriften kan by på av produksjonsfasiliteter og kapasiteter.

De viser rundt på den store industrieiendommen, men først må vi ha på sikkerhetsutstyr, hjelm, vernesko, hørselvern og briller.

I hallene er det høyt opp til kranene, det er et innendørsareal på 43.000 kvadratmeter. Kaiområdet er på 90.000 kvadratmeter og total lengde på dypvannskaien er hele 320 meter.

- Vi har en god beliggenhet, midt i innseilingen til Stavanger, kun en kilometer fra Nordsjøen, og er definert som en såkalt ISPS-havn, sier Evy Ann, med et smil.

Det er lett å la seg imponere. En liten runde på kaiområdet avslører at det er snakk om veldig store konstruksjoner som produseres her på Randaberg.

I en av verkstedhallene står det en voksen valsemaskin som er i ferd med å lage en 360-grader mantel som er på mer enn 2000x5000 millimeter med en platetykkelse på 50 millimeter. Når valsingen er ferdig, kommer en sveiser til for å sammenføye den valsede platen til segmenter for sugeanker.

- Vi vil gjerne vise frem denne store maskinen, for det er ikke så mange i landet som kan valse i 110 millimeter platetykkelse og opp til 3000 millimeter bredde, sier Evy Ann Sola med et smil.

 

Stort spekter

Randaberg Industries utfører en rekke ulike oppdrag innenfor manifoldstrukturer, beskyttelsesstrukturer, ekspansjonsrørsløyfer, dekkutstyr og leggetårn. Dessuten også H-rammer for rørledninger og fjernutstyrt sveisehabitat. Innfor subsea produseres verktøy og utstyr, ulike typer moduler og utstyr for rørledningintervensjon. I tillegg kan selskapet skilte med leveranser innenfor håndteringsutstyr, laste- og losseutstyr samt fartøystilpassing. Innen bulk kan man levere komplette systemer.

- Når du ser på alt vi utvikler og produserer her under egne tak forstår du kanskje behovet for store størrelser på takhøyde i hallene, portbredde og høyde, og ikke minst må vi ha produksjonskapasitet i maskinene, forklarer Kåre Enge, og leder vei til den nye profilskjærelinjen.

 

Mye skjæring

Vi går inn i skjæreavdelingen. Her er det stor aktivitet. Nesten alt som skal produseres hos Randaberg Industries skal kuttes på forhånd. Den nye HGG profilskjæremaskinen er under oppstart, og en testbjelke kjøres gjennom den lange maskinen.

- Vi har en tekniker fra HGG på plass samt en mastergradstudent som har jobbet med HGG-prosjektet frem til nå, forteller Kåre Enge.

Vi går på utsiden av hallen for å se innlastingsrampen. Her er det 18 meter rullebane. Profilplasmaskjæremaskinen kan bearbeide 18 meter lange emner i opptil 1200x800 millimeter.

- Vi kjenner godt til iTec, som forhandler HGG, da vi har Messer skjærebord fra før, og vi fikk god hjelp til å finne frem til denne maskinløsningen. Stor kapasitet og høy skjærekvalitet medvirkende grunner til at vi valgte HGG.

 

Har høye ambisjoner

Det er ikke mangel på selvtillit eller optimisme hos vertskapet, og det skinner gjennom at vi har med en stolt bedriftskultur å gjøre.

- Vi har fokus på å skape et godt arbeidsmiljø for alle ansatte, og det ønsker vi kundene våre også vil dra veksler på. Dette er godt uttrykt gjennom vårt mangeårige slagord, som i den lokale ordlyden blir uttrykt som: «Me skal gjera folk glade og fornødde». Vi har et solid moderselskap i ryggen og står på for å levere gode resultater. Vi er tuftet på gode verdier, så vi sikter høyt. Vi kan konkurrere med hele verden, konkluderer Evy Ann Sola.

 

For mer informasjon se: www.rgroup.no/randaberg-industries og www.itec.as

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078