23948sdkhjf

Først med 50 kW fiberlaser i Europa

Det nye lasersystemet Fiber Plus fra Cutlite Penta fikk stor oppmerksomhet på Blechexpo i Stuttgart. Det er den første 50 kW fiberlaserskjæremaskinen i Europa og den ble vist frem fra 7. til 10. november 2023.

 

Den italienske maskinprodusenten Cutlite Penta forteller at «det nye fiberlasersystemet overrasket alle med sin enestående ytelse, og leverte høye strømkutt og upåklagelig behandlingskvalitet. Den generelle interessen for maskinen var høy gjennom hele arrangementet».

 

EVO 3 hode

Fiber Plus er utstyrt med skjærehodet Evo 3 med autofokus, som er utviklet og designet av Cutlite Pentas FoU-avdeling. EVO 3 er produsert med høypresisjonsmekanikk og er utstyrt med en berøringsfri kapasitiv sensor for regulering av skjærehøyden. Skjærehodet og fokuslinsene kan brukes med opptil 50 kW lasereffekt og et trykk på 25 bar. Laserkilden er fra IPG Photonics.

Skjærehodet for skråskjæring gjør at skråprosessene kan utføres uten at det går på bekostning av kvaliteten på det vanlige rette kuttet. Avfasingshodet er kompakt, har lav vekt og samme grunnkonstruksjon som skjærehodet for rett skjæring. Skråhodet kan rotere +/- 45°.

 

For mer informasjon se: www.itec.as og www.cutlitepenta.com

Kilde: Cutlite Penta

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109