23948sdkhjf

Mazak med nye maskiner på AMB

Under AMB-messen i Stuttgart i september presenterte Yamazaki Mazak en rekke nyheter og demonstrerte flere maskiner live. Her kan du lese om noen av nyhetene.

 

QTE-300MSY er Mazaks nyeste 2-akse dreiesenter for høyeffektiv bearbeiding av en lang rekke deler. Den enkle og kompakte maskinen med et attraktivt pris-ytelse-forhold er myntet på leieprodusenter. Med en svingdiameter på 695 mm er QTE-300MSY et brukervennlig, høyproduktivt dreiesenter med fresekapasitet, Y-akse og underspindel. QTE-300MSY er utviklet for bruk i de minste maskinhallene og passer for stangstørrelser opp til 80 mm i diameter med kraftige 4000 o/min, 18,5 kWh dreiespindel med innebygd motor.

QTE-serien er Mazaks første CNC-dreiesentre med høy ytelse og høy presisjon som inneholder den nye generasjonen av Mazatrols SmoothEz CNC-styring. Med en 15" stående berøringsskjerm tilbyr SmoothEz god brukervennlighet, kan tilpasses etter operatørens preferanser og har et komplett QWERTY-tastatur. Det gir mulighet for å lage maskineringsprogrammer på to programmeringsspråk, Mazatrol eller ISO.

 

Laget for automasjon

VCN-700 er den første i en serie med "Performance Line" maskineringssentre. Mazaks nye VCN Performance-Line er utviklet for å maksimere produktiviteten når moderne fresestrategier fokuserer på høye spindelhastigheter og optimaliserte matehastigheter.

VCN-700 er den største av denne VCN-serien og tilbyr et arbeidsområde med en X-aksevandring på 1300, en Y-vandring på 700 og en Z-vandring på 650 mm. Den har en nyutviklet kraftig, allsidig 15.000 o/min, 22 kW spindel som standard, som sikrer rask metallfjerning og høyhastighetsbehandling. Fås også med den valgfrie 18.000 o/min høyhastighetsspindelen med integrert motor, som har en effekt på 30 kW/120 Nm. Høyhastighetsspindelpakken inkluderer kuleskruekjøling på X-, Y- og Z-aksene for å sikre stabil maskineringsnøyaktighet.

I likhet med andre maskiner i Mazak-serien, ble VCN-700 utviklet med fokus på automasjon. Valgfrie automatiseringspakker inkluderer en automatisk front- eller sidedør, et robotgrensesnitt og mulighet for hydraulisk og pneumatisk innfesting.

 

Forenkler automasjon

På årets AMB presenterte Mazak Variaxis C-600 med "Platinum 50" BMO Automation, som tilbyr en innovativ løsning for variert 5-akset arbeid. Under utviklingen av maskinen ble det ikke bare satt fokus på utmerket operatørtilgang og ergonomiske aspekter, men også på muligheten for problemfri integrering i en rekke automasjonsløsninger som Multi Pallet Pool (MPP) og Palletech. Tilleggsutstyr som sidelastdør og fabrikk-klargjøring med grensesnitt for hydrauliske eller pneumatiske klemanordninger forenkler også automatiseringen, spesielt med leddroboter. Mazaks valgfrie SmoothAi spindle-funksjon med adaptiv Ai-kontroll (patentsøkt) kan brukes på Variaxis C-600.

 

For mer informasjon se: www.mazakeu.com og www.ravema.no

Kilde: Mazak

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125