23948sdkhjf

Mazak med nye maskiner på AMB

Under AMB-messen i Stuttgart i september presenterte Yamazaki Mazak en rekke nyheter og demonstrerte flere maskiner live. Her kan du lese om noen av nyhetene.

 

QTE-300MSY er Mazaks nyeste 2-akse dreiesenter for høyeffektiv bearbeiding av en lang rekke deler. Den enkle og kompakte maskinen med et attraktivt pris-ytelse-forhold er myntet på leieprodusenter. Med en svingdiameter på 695 mm er QTE-300MSY et brukervennlig, høyproduktivt dreiesenter med fresekapasitet, Y-akse og underspindel. QTE-300MSY er utviklet for bruk i de minste maskinhallene og passer for stangstørrelser opp til 80 mm i diameter med kraftige 4000 o/min, 18,5 kWh dreiespindel med innebygd motor.

QTE-serien er Mazaks første CNC-dreiesentre med høy ytelse og høy presisjon som inneholder den nye generasjonen av Mazatrols SmoothEz CNC-styring. Med en 15" stående berøringsskjerm tilbyr SmoothEz god brukervennlighet, kan tilpasses etter operatørens preferanser og har et komplett QWERTY-tastatur. Det gir mulighet for å lage maskineringsprogrammer på to programmeringsspråk, Mazatrol eller ISO.

 

Laget for automasjon

VCN-700 er den første i en serie med "Performance Line" maskineringssentre. Mazaks nye VCN Performance-Line er utviklet for å maksimere produktiviteten når moderne fresestrategier fokuserer på høye spindelhastigheter og optimaliserte matehastigheter.

VCN-700 er den største av denne VCN-serien og tilbyr et arbeidsområde med en X-aksevandring på 1300, en Y-vandring på 700 og en Z-vandring på 650 mm. Den har en nyutviklet kraftig, allsidig 15.000 o/min, 22 kW spindel som standard, som sikrer rask metallfjerning og høyhastighetsbehandling. Fås også med den valgfrie 18.000 o/min høyhastighetsspindelen med integrert motor, som har en effekt på 30 kW/120 Nm. Høyhastighetsspindelpakken inkluderer kuleskruekjøling på X-, Y- og Z-aksene for å sikre stabil maskineringsnøyaktighet.

I likhet med andre maskiner i Mazak-serien, ble VCN-700 utviklet med fokus på automasjon. Valgfrie automatiseringspakker inkluderer en automatisk front- eller sidedør, et robotgrensesnitt og mulighet for hydraulisk og pneumatisk innfesting.

 

Forenkler automasjon

På årets AMB presenterte Mazak Variaxis C-600 med "Platinum 50" BMO Automation, som tilbyr en innovativ løsning for variert 5-akset arbeid. Under utviklingen av maskinen ble det ikke bare satt fokus på utmerket operatørtilgang og ergonomiske aspekter, men også på muligheten for problemfri integrering i en rekke automasjonsløsninger som Multi Pallet Pool (MPP) og Palletech. Tilleggsutstyr som sidelastdør og fabrikk-klargjøring med grensesnitt for hydrauliske eller pneumatiske klemanordninger forenkler også automatiseringen, spesielt med leddroboter. Mazaks valgfrie SmoothAi spindle-funksjon med adaptiv Ai-kontroll (patentsøkt) kan brukes på Variaxis C-600.

 

For mer informasjon se: www.mazakeu.com og www.ravema.no

Kilde: Mazak

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
iTec overtar Weld Heat Service
Bertel O. Steen overtar Ege-Gruppen
Hytorc med lasermerking
Kyocera Unimerco KBN020 med nytt belegg
Årdal Maskinering i gang med AM-reparasjoner
Fronius med CWC-D cobotsveisecelle
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Tungt

Send til en kollega

0.126