23948sdkhjf

ISCAR NEOLOGIQ – maskinering uten grenser

"Hvor innovasjon aldri tar slutt!" er slagordet som dukker opp på veggene i produksjonsanleggene ved ISCAR-hovedkvarteret og har vært synonymt med selskapet i flere tiår. COVID-19-pandemien stoppet ikke innovasjonsprosessen, og mellom 2020–2021 introduserte ISCAR NEOLOGIQ-kampanjen, bestående av avanserte skjæreverktøy og verktøyløsninger for moderne metallbearbeiding.

 

De betydelige endringene i produksjonen, som intensiv digitalisering, overgangen til elektriske biler og økende nøyaktighet i produksjon av emner, har stilt nye krav til skjærende verktøy. Til tross for det, skjerper det akselererte endringstempoet kravene og krever flere ISCAR NEOLOGIQ-produkter som tilfredsstiller moderne maskinering. "Machining with No Boundaries" (Maskinering uten grenser) er NEOLOGIQ-tankegangen.

 

Nyheter om hulltaking

CHAM-IQ-DRILL, familien av modulære bor som monterer utskiftbare hardmetallhoder, er nå oppgradert med nye hoder i diameterområdet 33-40 mm. Disse hodene kan monteres på hvilken som helst drill med passende lommestørrelse. De nye hodene kjennetegnes av en multifunksjonell skjæregeometri, som muliggjør effektiv boring av ulike materialer som stål, rustfritt stål, varmebestandige spesiallegeringer og titan (applikasjonsgruppe ISO P, M og S) sikrer hullpresisjon innenfor IT10-IT9 nøyaktighetsgrader. ISCARs kunder vil dra nytte av å bruke de nye hodene som ifølge ISCAR garantert reduserer lageret av verktøy for maskinering av forskjellige materialer.

ISCAR LOGIQ-3-CHAM (fig.1) er også basert på konseptet med utskiftbare hardmetallhoder med tre skjæregger for forbedret produktivitet, og er nå supplert med nye hardmetallhoder for å oppnå et nesten flatt bunnhull. Flate bunnhull er nødvendig for skruehodefester, fjærseter, skiveporter osv. Hodene sikrer boring opp til et 8XD dybde-til-diameter-forhold uten forboringshull. Den nye utformingen gjør det lettere å lage hull med en nesten flat bunn ved bruk av ett verktøy. Hodene er montert på eksisterende LOGIQ-3-CHAM-verktøy som utvider bruksområdet til familien betydelig og reduserer lagerkostnadene.

Så hvordan øker du boredybden? Bruker du et lengre bor?

MODUDRILL er en modulær borfamilie med utskiftbare hardmetallhoder med vendeskjær og er en alternativ løsning. Montering av en utskiftbar forlengelsesholder på en borstamme øker boredybden med ytterligere 200 mm ved maskinering av hull i et diameterområde på 33-40 mm.

 

Sentrale egenskaper ved dreiing

For å oppnå høy allsidighet anbefaler ISCAR et modulært verktøykonsept. Det nye verktøysystemet NEOSWISS (fig.2) med quick-change-hoder er et slikt konsept. Det finnes forskjellige typer hoder for vendeskjær. Systemet er egnet for dreiing, stikking og gjenging. Ved bruk av en spesiell mekanisme med høy holdekraft, monteres hodene på en verktøyholder. Mekanismen gir en nøyaktig verktøyposisjon hver gang, og drar fordel av høy repeterbarhet. Systemet, som hovedsakelig er beregnet på Swiss-Type-maskiner, gjør det mulig å bytte hoder og bytte skjær innenfor CNC-maskineringssenteres trange område.

 

Innovasjoner innen fresing

NEODO S890 (fig. 3) er en familie av 90° vendeskjærs planfreser for grov- og medium bearbeiding. På fresene monteres firkantede dobbeltsidige skjær med åtte skjærekanter. NEODO S890 forenkler flat- og hjørnefresing, samtidig som det gir en ekstra mulighet for fresing nær skuldrene der det er emner eller klemjern. ISCAR-kunder har etterspurt ytterligere hjørneradier og verktøydiameter, derfor ble denne verktøyfamilien utvidet med ytterligere sintret-til-størrelse skjær med 0,8 mm hjørneradius og skjær i diameter 32 og 25 mm inkludert fresdesignkonfigurasjoner.

 

Oppgradering av verktøyholdere

ISCAR SPINJET (fig.4), en familie av kjølevæskedrevne kompakte høyhastighets spindler for verktøy med liten diameter, beregnet på å oppgradere eksisterende maskiner til høyhastighetsmaskiner, er nå supplert med Micro 90 beregnet for roterende miniatyrverktøy i fresing, boring , forsenking, gjengefresing, gravering, fasing og avgrading. Micro 90, laget av en solid titankapsling og satt sammen av bare seks deler, muliggjør rotasjonshastigheter som varierer fra 35.000 til 53.000 o/min, mens hovedmaskinspindelen forblir inaktiv.

Endringer i metallbearbeidingsteknologi stiller nye krav til skjærende verktøy. For å møte disse kravene utvikler produsenter av skjæreverktøy nye produkter for å sikre økt ytelse. Bransjenes respons på produktene spirer nye krav.

ISCARs NEOLOGIQ-kampanje er basert på nye verktøy som er utviklet i henhold til kundenes innspill. Det forventes flere NEOLOGIQ-oppfølgere for å sikre avansert maskinering i den nye æraen av metallbearbeiding.

 

For mer informasjon se: www.iscar.com og www.svea.no

Kilde: ISCAR

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.159