23948sdkhjf

Hellik Teigen skjærer grovt med håndplasma

Hellik Teigen Gruppen er en av landets største og ledende aktører innen gjenvinning av jern, metall og EE-avfall. I vinter gikk de til anskaffelse av en kraftig, håndholdt plasmaskjærer som ble levert av EIVA-SAFEX, spesialist på skjære- og sveiseprosesser.

 

Familiebedriften Hellik Teigen ble etablert i 1901 som en tradisjonell skraphandel. Siden har bedriften utviklet seg til å bli en moderne, landsdekkende gjenvinnings- og industrivirksomhet.

Hovedfokus er å gjenvinne skrapmetall til verdifulle sekundære råvarer på en miljømessig og økonomisk optimal måte. Konsernets hovedkontor ligger i dag i Hokksund i Øvre Eiker, med avdelinger og behandlingsanlegg flere steder i landet.

Stor på metallgjenvinning

- Vi i Hellik Teigen gjenvinner årlig rundt 250.000 tonn skrapmetall, og vi er store på opphugging av blant annet skip og maritime konstruksjoner, forteller 5. generasjon av familien Hellik Teigen, Ring André Teigen.

Familiebedriften er en stor aktør innen rivning og demontering av industrikonstruksjoner i stål og metall, og den aktøren i Norge med lengst erfaring fra miljøsanering og fragmentering av kjøretøy. 

- I tillegg til skip, konstruksjoner og kjøretøy så har vi ved vårt anlegg i Hokksund tillatelse fra Statens Jernbanetilsyn for drift av sidespor, og vi kan derfor hugge jernbanemateriell på en svært rasjonell måte. Kort sagt kan vi si at finnes det metall i det, så kan vi håndtere og demontere det, fortsetter Teigen.

 

Må skjæres for hånd

- Mye av det vi demonterer går rett i saksa som klipper inntil 10 cm tykt metall, men vi har også veldig mye som er av en slik art at det ikke kan klippes. Dette må skjæres for hånd, og det var derfor vi trengte en kraftig håndplasmaskjærer, forteller Teigen, og fortsetter:

- Vi sjekket hva som fantes og kom derfor i kontakt med EIVA-SAFEX. Vi fikk prøve flere av de forskjellige løsningene de kunne tilby, men vi ble raskt enige om at vi trengte det kraftigste som var på markedet, forklarer Teigen videre.

- Vi i EIVA-SAFEX er spesialister på skjære- og sveiseprosesser, og vi så at med alle de forskjellige metalltypene og de forskjellige tykkelsene de bearbeider, at de trengte noe kraftig, forklarer Håvard Furuhaug, salgssjef hos EIVA-SAFEX.

 

Har «finansiert seg selv»

- Forslaget fra vår side ble derfor en Hypertherm MAXPRO200, mest sannsynlig den kraftigste Hypertherm håndplasmamaskinen som noensinne er levert i Norge. Denne plasmaskjæreren er laget for å levere maksimal produktivitet på krevende skjærejobber, og takler godt den type skjæring som bedriften Hellik Teigen stadig utfører. Med hele 200 ampere så er den i stand til å skjære de groveste metaller, forklarer Furuhaug.

- Maskinen har absolutt levd opp til forventningene, og den har allerede finansiert seg selv, til tross for at den ble installert sent i vinter, avslutter Ring André Teigen.

 

Les mer på www.eiva-safex.no og www.hellik-teigen.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.238