23948sdkhjf

AK Mekaniske med ny CNC plasmaløsning

AK Mekaniske i Fredrikstad har investert i en ny skjæremaskin; en Messer CNC plasmaløsning levert av iTec AS.

 

AK Mekaniske AS, som er en av Norges største produsenter av konstruksjonsstål til bygg og anlegg, holder til på Øra industriområde i Fredrikstad. Selskapet ble etablert i 2001 og har generasjoners erfaring innenfor bransjen. De prosjekterer, produserer og monterer stålkonstruksjoner med en leveransekapasitet på cirka 9.000 tonn per år.

 

Økt produksjon

Behovet for å øke kapasiteten og effektivisere produksjonen meldte seg, og deres tidligere skjæremaskin trengte avløsning.

– Vi trengte en ny maskin og ønsket en kvalitetsmaskin som kunne hjelpe oss med å øke produksjonen og effektiviteten. Vi kjente til iTec fra før, og visste hva de kunne levere og hva de stod for når det gjelder produkter, kunnskap og oppfølging, forteller Birger Lindberg, verksmester hos AK Mekaniske.

Valget falt på Messer Element 400 med egen merkemaskin, og strømkilden som ble valgt til løsningen er Hypertherm XPR 300. Bordstørrelsen er 2 × 6 meter.

En viktig faktor når det gjaldt valg av maskin og leverandør, var service og støtte i den daglige driften. Samtidig var ønsket om en maskin med kvalitet og holdbarhet viktig. Messer sin nye Element-maskin passet godt til behovet til AK Mekaniske og de jobbene som skulle løses. Flere kunder med Messer-maskiner ble kontaktet, og tilbakemeldingene bekreftet inntrykket de allerede hadde av maskinen og leverandøren.

 

Eliminerer dødtid

- iTec består for meg av mennesker med veldig høy kompetanse, som er opptatt av å bistå kunden på best mulig måte. De er rett og slett veldig kompetente og flinke folk som gjør meg veldig trygg på at vi blir godt tatt vare på. Responstiden er rask, og vi får riktig hjelp. iTec har ikke skuffet, for å si det sånn, uttaler Lindberg.

Han er svært fornøyd med å ha fått en maskin som gir bedre effektivitet. Et lengre bord enn tidligere gjør det mulig å plassere to plater samtidig og dermed eliminere tidligere dødtid. Maskinen fra Messer er ment å skjære ut detaljer som trengs i produksjonen av stålkonstruksjoner.

 

Raskt i gang

Topp- og bunnplater og kryssplater er hovedsakelig de delene som skjæres ut. Det er veldig mange hull som må lages for å feste disse delene, noe som stiller krav til toleranse og nøyaktighet. Maskinen er også utstyrt med en merkemaskin med blekk. Dette gjør at merkingen kan gjøres på platene mens de ligger på bordet, noe som igjen gir god oversikt og flyt i sammenstillingen.

 Installasjonen, opplæringen og igangkjøringen opplevde Lindberg at gikk svært smidig og raskt. Operatørene som skal betjene maskinen, tok hurtig til seg den kunnskapen og forståelsen som trengs for å håndtere den.

– Vi har svært dyktige operatører til vårt brennebord. Kombinert med kompetente serviceteknikere fra iTec, kom de raskt i gang med å produsere ut testemner som var så gode at vi kunne ta dem rett videre i produksjonen, forteller Lindberg.

Etter kort tids bruk er erfaringene udelt positive. Selv om de ennå ikke utnytter maskinens muligheter fullt ut, opplever verksmesteren en stor forbedring i produksjonsflyten sammenlignet med den gamle maskinen. På spørsmålet om hva hans tanker er om maskinen, nå som den er i drift, svarer Lindberg slik:

– Vi har fått en flott maskin som gir oss det vi trenger når det kommer til kvalitet, effektivitet og presisjon. En maskin som har eliminert dødtid, økt kvaliteten og effektiviteten. Det gjør oss enda bedre rustet for fremtiden. Samtidig har vi i iTec fått en samarbeidspartner og leverandør som gir oss den servicen vi trenger, sier Lindeberg.

 

For mer informasjon se: www.itec.as og www.akmek.no

Kilde: iTec

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.328