23948sdkhjf

Quality Welding går for ESAB WeldScanner

Quality Welding leverer inspeksjonstjenester til olje- og gassnæringen, samt bygg- og anleggsbransjen. Nylig fikk de levert ESAB WeldScanner for å kunne logge og dokumentere alle sveisedata, og utstyret ble levert av EIVA-SAFEX.

 

- Vi i Quality Welding jobber tett med våre kunder slik at de kan nå deres spesifiserte kvalitetskrav, forteller Torleif Terjesen, NDT teknikker, IWI-S hos Quality Welding.  

Quality Welding er spesialister på NDT, sveise- og materialteknisk konsultasjon, eksaminering av sveisere og 3. parts bevitning av sveiseprosedyrekvalifisering. Bedriftens ansatte består av sertifiserte internasjonale sveiseteknikere (IWT), sveiseingeniører (IWE), internasjonale sveiseinspektører (IWI), og nivå 2 og 3 sertifiserte NDT-operatører i henhold til ISO 9712.

- Vi leverer inspeksjonstjenester og ulike konsulenttjenester innen bygg- og anleggsbransjen, så vel som olje- og gassnæringen. For oss er det å kunne logge og dokumentere sveisedata svært viktig, og det var derfor vi gikk til anskaffelse av ESAB WeldScanner, forklarer Terjesen.

 

Til alle sveiseprosesser

- Det er mange gode grunner til at firmaer med fokus på å logge og dokumentere sveisedata nyter godt av ESAB WeldScanner, forklarer Kristoffer Lindh, fagsjef sveiseprosesser hos EIVA-SAFEX.

ESAB WeldScanner hjelper brukeren med dokumentasjon av sveisedata, og den er godt egnet for å lokalisere og registrere feil. Den gir konstant overvåking og kan kontinuerlig dokumentere sveisesømmer i opptil 64 timer. ESAB WeldScanner registrer sveisetid og forbruk automatisk, og er konstruert for å brukes under tøffe forhold. Maskinen utfører feilanalyse slikt at brukeren raskt og enkelt oppdager årsaken til feil.

Videre gir ESAB WeldScanner en enkel eksport av data til PC, og den kan tilkobles alle strømkilder uavhengig av produsent. Brukeren kan koble til en rekke forskjellige sensorer for eksempelvis gassmåling, trådhastighet, ampere og volt.

- Veldig viktig er det også å nevne at ESAB WeldScanner kan brukes på alle sveiseprosesser som for eksempel GMAW, GTAW, SMAW, SAW, motstands- og boltsveising, fortsetter Lindh.

 

Allsidig instrument

- Vi i EIVA-SAFEX har vært partnere i mer enn 10 år med firmaet ESAB, og de er også våre partnere når det gjelder ESAB WeldScanner her i Norge. EIVA-SAFEX fører hele produktspekteret fra ESAB og vi har alt fra sveisetilsett, sveisemaskiner, sveiseutstyr, slitedeler og nå også logging og analyseutstyr for dokumentasjon, beretter Lindh, og legger til:

- ESAB WeldScanner er veldig enkel å betjene og er i det hele tatt et allsidig måleinstrument som kan brukes til å registrere data, som et oscilloskop og for validering, og den er utviklet av sveiseeksperter med ekspertforståelse av sveis, avslutter Kristoffer Lindh.

 

For mer informasjon se: www.eiva-safex.no og  www.qualitywelding.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095