23948sdkhjf

Dataleverandør for skjæreverktøy og digital assistent

Skjæreverktøyprodusenten ISCAR legger stadig til mer nyttig informasjon og funksjonalitet i sine digitale kataloger. Det er flere fordeler enn onlineoppdatering som favoriserer digitale kataloger, men fremdeles produseres det papirkataloger.

 

En bedriftskatalog er den beste kilden for å gjøre seg kjent med egne produkter. Begrepet "katalog" stammer fra det gamle greske ordet "liste". Opprinnelig var en produktkatalog et trykt dokument som listet opp alle produktene et selskap tilbød. Senere omfattet katalogen flere referansedata, generelle anbefalinger for bruk av produkter og ytterligere relatert teknisk informasjon. Ved produksjon av skjæreverktøy presenterte disse tilleggene de første skjæreforholdene, tilbehør, monterings- og slipeinstruksjoner, feilsøking og teknisk informasjon.

 

Digitalisering gir mer informasjon

Datateknologi utviklet den elektroniske versjonen av papirkatalogen med betydelig utvidede muligheter og mange flere søkealternativer. En brukervennlig verktøyprogramvare for e-kataloger forenkler optimalisert produktsøk, filtreringsfunksjoner, visuelle eiendeler og referansedata.

Innen metallbearbeiding er e-kataloger i ferd med å bli den dominerende faktoren for å beskrive en bedrifts produktutvalg og tjenester. Skjæreverktøyindustrien er intet unntak. Et "mykt" digitalt produktdataformat dominerer de tradisjonelle "harde" trykte metodene. Ved å bruke nettbasert kataloginformasjon, prioriterer det digitale tidskonseptet, med smart datadrevet produksjon, den digitale komponenten i et skjæreverktøy som det leverte produktet som presenteres.

I dag gir konvensjonelle papirkataloger kun nøkkeldimensjonene til et skjæreverktøy, et vendeskjær, en verktøyholder og reservedeler og gir derfor ikke nok informasjon. Disse dataene ga grunnlaget for dataassisterte ingeniørsystemer (CAE), og sikret en plattform for uavhengig datautveksling. Den globale verden har mer intensiv dataoverføring, og den økende hastigheten til prosesser i den digitale tidsperioden fører uunngåelig til betydelig økt enhetlig datarepresentasjon når man bygger digital informasjon for metallbearbeidingsindustrien.

 

ISO 13399 er nøkkelen

Et viktig skritt i å forene digital informasjon knyttet til skjæreverktøy og verktøyholdere er allerede påbegynt og ble avledet fra ISO 13399-standarden. Å følge retningslinjene i denne standarden sikrer dataensartethet, gjør de digitale tvillingene forståelige for ekte og virtuelle komponenter i produksjonssystemer, og støtter sanntidsinformasjonsutveksling mellom komponentene. Et ISO 13399-kompatibelt CAE-system laster ned verktøydata direkte fra datamaskinbaserte skyer for å gi øyeblikkelig onlineinformasjon. Derfor er det å oppfylle kravene i ISO 13399 nøkkelen til en effektiv e-katalog for skjæreverktøy.

 

Helhetlig system

E-katalogen har innebygde funksjoner som letter effektiv behandling og filtrering av informasjon tilpasset kundens behov. Den virtuelle verktøysammenstillingen består av et skjæreverktøy, vendeskjær eller utskiftbare skjærehoder, en verktøyholder, forlengere og reduksjonsstykker som hjelper til med forhåndsbearbeiding av antikollisjonsplanlegging. Verktøysammenstillingen muliggjør nedlasting i et CAE-system for virtuelle maskineringssimuleringer for å optimalisere skjærestrategi, kollisjonskontroll, forbedre verktøykonfigurasjon og andre prosedyrer for teknologiske maskineringsprosesser.

Til tross for dette kobles e-katalogen med datakilder som optimalt verktøyvalg og tilgang til e-handelsfunksjoner. Dette gjør e-katalogen til et uatskillelig delsystem innebygd i en verden av informasjonsteknologier knyttet til skjæreverktøyprodusenten.

På grunn av fremgangen innen mobiltelefonteknologi er skjæreverktøyets e-katalog avansert, og gir dermed tilgang til verktøyinformasjon fra praktisk talt overalt og gir tilgang til virtuelle verktøysammenstillinger.

En annen ubestridelig fordel med e-katalogen, sammenlignet med den tradisjonelle papirkatalogen, er dens enkle vedlikehold. Endringer kan gjøres umiddelbart online, når som helst.

Ved å bruke e-katalogen kan kundene motta en STP-fil uavhengig med en .p21-utvidelse som oppfyller kravene i ISO 13399-standarden for å overføre data for CAE-systemer.

 

Gir anbefalinger

E-CAT-monteringsalternativer gjør det mulig å generere digitale tvillinger i 3D- og 2D-formater for alle hovedproduktlinjer: fresing, hulltaking og dreiing. ISCARs e-katalog lenker til New ISCAR Tool Advisor (NEOITA), som anbefaler de beste verktøyene for en gitt applikasjon. Ved siden av NEOITA-appen er Machining Power Calculator, som estimerer strømforbruk og skjærekrefter under bearbeiding, Productive Geometries for å finne skjær med alternativ skjæregeometri, Grade Optimizer for søken etter tilsvarende skjærematerialkvaliteter, og FAQ-delen med svar på ofte stilte spørsmål. Også ulike søkealternativer gjør det lettere å finne verktøy, innsatser, verktøyholdere eller tilbehør i henhold til en betegnelse, en familie, et merkenavn og mer. ISCAR E-CAT informerer kunden om bedriftskampanjer, gir testrapporter og andre nyttige data, og er tilgjengelig fra den brukervennlige ISCAR WORLD-appen, en virtuell "one-stop shop" for IOS- og Android-plattformer som integrerer alle ISCAR online apper og grensesnitt.

 

Både papir og digital

Innen metallbearbeiding er skjæreverktøyets e-katalog solid forankret som en effektiv og diversifisert kilde til viktig informasjon og kreative muligheter.

Vil e-katalogen erstatte papirkatalogen i nær fremtid? Trykte kataloger er fortsatt etterspurt ettersom mange kunder forblir ivrige brukere av papirkataloger av grunner knyttet til lett tilgjengelig informasjon som ikke er avhengig av internettinfrastruktur. Produsenter av skjæreverktøy fortsetter å tilby både produktkatalogversjoner i elektronisk og trykt versjon.

Det er ingen tvil om at digitaliseringen av metallbearbeiding vil bringe bruken av e-kataloger i forkant av teknologien samtidig som den gir ytterligere funksjonelle verdier for metallbearbeidingsindustrien.

 

For mer informasjon se: www.svea.no og www.iscar.com

Kilde: ISCAR

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14