23948sdkhjf

iTec Holding kjøper opp FeC

Majoritetseieren iTec AS, kjøper gjennom iTec Holding AS de resterende 49 prosentene av FeC AS, kompetansesenteret innen sveis og materialteknologi.

 

Som en del av en målrettet satsing innen sveis og automasjon styrker industrileverandøren iTec seg ytterligere ved å fusjonere FeC i selskapet. Dette som et ledd i selskapets satsing innen sveis og automasjon.

 

Styrket posisjon

-   FeC har etablert seg som en viktig aktør innen implementering av kvalitetssystemer for sveis og materialteknologi, NS EN ISO 3834 og NS EN 1090. Med Kathrine Molvik i spissen har FeC utmerket seg som meget kompetente sveisekoordinatorer og rådgivere. Denne fusjonen gjør at vi får ytterligere styrket vår posisjon innen sveis og automasjon, sier daglig leder Øyvind Hurlen.

FeC's hovedkontor ligger plassert på Alver utenfor Bergen, men har avdelinger i Kristiansund, Grimstad, Harstad, Polen og Las Palmas. Firmaet består av sveiseingeniører og -inspektører, som har faglig tyngde og bred erfaring innen subsea, shipping, offshore, flyindustri og energisektoren.

 

Tydelig aktør

Oppkjøpet sikrer iTec en tydelig aktør innen sveis og sertifisering. Kombinert med maskinløsningene bedriften tilbyr er målet å styrke industrien innen kompetanse og rådgivning, samt å skape effektive, produktive og bærekraftige løsninger.

- Vårt mål er at vi sammen skal effektivisere industrien. Ikke bare med maskiner og utstyr, men også innen kompetanse og rådgiving. Sammen skal vi bidra til at bedrifter har kvalifiserte medarbeidere med den kompetansen som kreves. Konkurransedyktige bedrifter må i framtiden ha et bevisst forhold til kvalitetskrav, sier Kathrine Molvik.

 

Satsing

iTec har som mål om å være en totalleverandør for industrien. Kompetansen Fec bringer inn i selskapet ivaretar en viktig del, ved å bidra med rådgivning og kompetanse ved sammenstilling, automatiserte eller manuelle sveiseoperasjoner. Kombinert med en produktportefølje med markedsledere på maskiner innen skjæring, forming og sveis er selskapet godt rustet for å kunne være et førstevalg for industrien.

- Valget om å styrke vår kompetanse innen dette virksomhetsområdet handler om at vi ser at dette blir stadig viktigere for våre kunder i framtiden. Dette er en viktig del av vår satsing og en god mulighet for oss til å ta en viktig rolle innenfor sveis og sveisautomasjon, sier salg og produktsjef Ståle Ellingsen.

Eierne av iTec Holding, Ståle Ellingsen og Ole Pavljuk, ser klare fordeler ved å fusjonere FeC AS inn i iTec AS. Med Bergen som utgangspunkt vil det bli en enda tydeligere tilknytning for selskapet i denne regionen.

- Vår tilstedeværelse blir nå enda tydeligere i denne delen av landet. Vi får nå kombinert våre to virksomheter bedre. Det vil ytterligere forsterke vår kompetanse og tilstedeværelse i denne regionen spesielt. Satsingen vi nå gjør vil gi en tydelig aktør med kunnskaper og løsninger som vil sikre markedet og industrien med smarte løsninger både på utstyr og kompetanse, sier fungerende styreleder Ole Pavljuk.

 

For mer informasjon se: www.itec.as

Kilde: iTec

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093