23948sdkhjf

AMV - Hightech-perle i Flekkefjord

De har høy kompetanse på mange fagfelt og er godt kjent i sin bransje. I Flekkefjord finnes en hightech-perle som heter Andersen Mek Verksted AS, eller AMV. Her utvikles og produseres utrustning til tunnel, anlegg, infrastruktur og offshore. Alt gjøres på innomhus siden bedriftens strategi er å inneha all kompetanse selv.

 

Hvis du ikke er spesielt opptatt av tuneller og anleggsarbeid er det ikke sikkert at du vet om AMV, for det meste som utvikles og produseres her er teknologi til det formålet, men en del andre ting også.

 

I 2010 overtok Peder Andersen stillingen som administrerende direktør, noe som gjorde ham til den femte generasjon Andersen som viderefører bedriften. Det er han som viser oss rundt i bedriften.

- Familiebedriften har holdt på siden 1860 og etablerte seg her i Svegeskogen 2 i Flekkefjord i 1978. Her har vi en bygningsmasse på 14.000 kvadratmeter hvor utvikling og produksjon foregår i tillegg kjøpte vi eiendommen til skipsverftet Simek som gikk konkurs for fire år siden. Totalt så har vi cirka 28.000 kvadratmeter med produksjonsareal, forteller Peder mens vi går gjennom kontoravdelingen.

 

Også underleverandørbedrift

I verkstedet passerer vi en rekke industrimaskiner.

- Vi har tynnplateverksted med laserskjæring og knekking, og vi gjør alt av sponfraskillende arbeid i eget verksted. Vi holder på å gjøre noen endringer i maskineringsavdelingen og her ser du en ny Mazak CNC-maskin som skal gi oss økt kapasitet, forklarer bedriftslederen og legger til:

- Alle produserte komponenter er verifisert. Vi tilbyr full dokumentasjon og sporbarhet gjennom hele produksjonsprosessen. Dette gjør vi selvsagt også med våre egne produkter.

 

For selv om AMV utfører leieproduksjon er det først og fremst egenutviklet teknologi som fremstilles her. Bedriften holder en rekke egne patenter.

 

Høyteknologisk

- Vi brenner for å løse kundenes behov. Vi er et innovativt og fleksibelt selskap med en effektiv ledelsesstruktur. Dette kombinert med bransjekunnskap, dyktig personell og strukturert innovasjon, styrer hele produktets livssyklus, raffinerer våre eller våre kunders ideer gjennom utvikling, produksjon, montering, testing og full service og support. Våre kunder kan stole på at vårt team av ingeniører vil lage løsningene for å nå sine mål, sier Peder og stopper opp ved siden av en stor maskin.

- Det du ser montert på denne lastebilen er en sprøytebetongrobot for å sprøyte betong på fjelloverflater som fjellsikring. Her ser du det som skal bli til en 84 tonn tung gravemaskin. Vi er Norges eneste gravemaskinprodusent, og vi er den eneste leverandøren i Norge av elektriske lastemaskiner, forteller Peder mens vi vandrer videre.

- Her ser du et lasersystem for skanning av overflaten når vi sprøyter på betongen. Systemet kan «se» hvor tykt laget av betong er på tunellveggen. Veldig effektivt og ressursbesparende kommenterer bedriftslederen.

 

Gøy på jobben

AMV viser stor bredde i tillegg til teknologi for tuneller og anlegg. Mange ulike maskiner, pumper, sylindre, boreutstyr, kraner og kirsebærplukkere finnes i bedriftens portefølje.

 

Er det noe dere ikke kan?

- Vel, det vil tiden vise, men grunnen til at vi har så stor bredde kommer av at vi har en fantastisk engasjert stab som alle vet å bidra på hvert sitt vis. Det gir en dynamikk som vi overfører til teknologiske løsninger. Kreativiteten får blomstre og da er det gøy å gå på jobb, svarer Peder Andersen.

 

For mer informasjon se: www.amv-as.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
70 norske på DMG MORI åpent hus i Pfronten
Ny serie med gjengetapper fra Seco Tools
DAMRC TapTest – kan gi store besparelser!
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126