23948sdkhjf

Smartshift Robotics går globalt - fikk stor kontrakt i Japan

Et enkelt men genialt robotverktøyvekslesystem fra Hønefoss når ut til globale aktører. Nå har Smartshift Robotics AS fått en stor kontrakt i Japan.

 

Smartshift verktøysvekslersystem for robotindustrien har på kort tid blitt et globalt anerkjent produkt grunnet sin innovative løsning. Ved å gi en robot flere oppgaver bidrar Smartshift med verdiskapning for sluttbruker og produsenter i flere industrisektorer.

Smartshift Robotics har utviklet et verktøysvekslersystem som er tilpasningsdyktig for samtlige robotprodusenter i verden.

 

Økt nytte av robot

Selskapet har utviklet et unikt system der Smartshift kan operere mye likt det et verktøybelte gjør for en snekker.

- Ved å gi roboter mulighet til å veksle mellom griperfunksjoner, monteringsfunksjoner som skru og lime, for så å legge produkter rett i en eske eller palletere, øker verdien i robotens bruk for en bedrift, sier Kjell Buind, daglig leder i Smartshift Robotics AS.

Investeringen som virker for stor for mange bedrifter er ofte relatert til robotens nytteverdi og ofte grunnet at roboten bare gjør en oppgave i kun deler av en arbeidsdag. Ved å gi en robot flere arbeidsoppgaver nedbetaler roboten seg raskere og Return Of Investment (ROI) kan kalkuleres på en helt ny måte.

- Smartshift har på sine få år i drift bidratt til at bedrifter på alle kontinenter har både nå kunnet, men også turt, å ta dette steget inn i automasjonsprosessen, understreker Buind.

 

Smartshift til Japan

Smartshift Robotics har på sin korte driftstid knyttet sterke bånd med internasjonale aktører som eksempelvis Universal Robots, Omron og Hanwha, og nylig blitt godkjent som utstyr til robotprodusentgiganten Fanuc.

- Verden har på kort tid sett nytten og verdien i vår patenterte horisontale vekslingsmekanisme som ved sin løsning har senket terskelen, også rundt tekniske utfordringer knyttet til installering, og bruk av denne type løsning i robotceller ute hos sluttbrukeren, mener Kjell Buind.

Dette har skapt stor interesse hos produksjonsbedrifter globalt og nylig annonserte Smartshift sitt nysignerte partnerskap med den japanske bedriften IMAO Corpotarion. IMAO, som produserer verktøy innen mekaniske festeløsninger, pneumatikk og akseleratorer, har valgt Hønefossbedriften som sin partner for å styrke sin globale produktportefølje. IMAO planlegger å offentliggjøre på sin informasjonsplattform dette nylige inngåtte samarbeidet i april 2022, men produksjonen på Hønefoss er allerede satt i høysving for å levere første leveransen av Smartshift-verktøy som snart sendes til Japan.

 

Starten på et industrieventyr

Eier, gründer og daglig leder, Kjell Buind sier:

- Det er med stor glede jeg ser på hva som skjer med Smartshift på så kort tid. Hvem ville trodd at et lite selskap på Hønefoss ville konkurrere på verdensbasis. Og i alle fall på så kort tid. Det som er mest moro er at vi har bare begynt vise verden hva vi har funnet opp. Det er mange nye løsninger som snart vil se dagens lys, og denne annerkjennelsen fra Japan gir oss jo trygghet i at også det nye vi kommer med snart vil skape masse interesse.

Global utviklingsansvarlig, Julius Skulstad sier:

- Dette hele har vært en spennende reise fra første dag jeg kom inn i denne bedriften. Det er alltid utfordrende å starte fra med blanke ark med et nytt produkt verden ikke har hørt om, men fordi produktløsningene er så unike som de er i Smartshift-porteføljen har mottakelsen generelt på alle kontinenter vært mottatt med nysgjerrighet og interesse. Vi har jobbet hardt for å bli hørt og sett og det er spesielt givende når vi ser at vi konkurrerer, og tidvis utkonkurrerer, de største produsentene i verden. Dette er bare starten på et lite norsk eventyr vi har igangsatt.

 

For mer informasjon: https://smartshift-robotics.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109