23948sdkhjf

Amada setter fokus på trykkluftskjæring

Trykkluftskjærefunksjonen på en fiberlasermaskin kan redusere de totale prosesskostnadene betydelig forteller Amada i en pressemelding.

 

Med introduksjonen av fiberlasere med høyere effekt, fokuserer brukerne i økende grad på de totale driftskostnadene for å holde seg konkurransedyktige i markedet. En stor fordel med disse høyere effektene, er evnen til å prosessere tykkere stål med nitrogen. Imidlertid kan kostnadene for dette nitrogenet være en hemmende faktor. Trykkluft-skjærefunksjonen, som er standard på alle Amada Ensis, Ventis og Regius fiberlasere, kan redusere de totale prosesskostnadene betydelig, samtidig som man opprettholder de høye prosesshastighetene som man får ved nitrogenskjæring.

 

Høster fordeler

I løpet av de siste årene har effektnivået til fiberlasere som introduseres på markedet, økt eksepsjonelt. Etter å ha introdusert verdens første 4 kW fiberlaser (FOL-AJ) på EuroBlech i 2010, har Amada fortsatt å lede an i utviklingen som kommer kundene til gode, som de innovative og unike teknologiene Ensis og LBC (Locus Beam Control), sammen med effektalternativer på 6, 9 og 12 kW. Å kombinere eksisterende kunnskap innenfor skjæring med disse nye utviklingene for laser, har vist seg å være avgjørende for å holde Amada-brukere i forkant av markedet.

En stor fordel er den med trykkluftskjæring, som har blitt benyttet av Amada-kunder i over 20 år. Selv om det ikke er ny teknologi, gir det den ekstra fordelen at kundene kan høste fordelene med skjærehastigheter som er de samme som ved nitrogen (avhengig av materialkvalitet og miljøforhold), men med ekstremt lave driftskostnader.

 

Store besparelser

Selvsagt er ikke skjæring med luft helt gratis. Et passende kompressor-system vil være nødvendig, og det tilhørende elektriske forbruket må vurderes når man sammenligner luftskjæring med nitrogenskjæring. Imidlertid, hvis man vurderer denne systemkostnaden over en femårs nedbetalingsperiode, kan man se betydelige besparelser, selv ved et driftsmønster som kun går over ett skift.

 

Standard funksjon

Å kutte stål med oksygen krever ofte fjerning av «slagg». Ved skjæring med trykkluft kan dette behovet reduseres drastisk, eller eventuelt elimineres, avhengig av bruksområdet.

Trykkluftskjæring er en standardfunksjon på hele utvalget av Amada fiberlasere, som består av Ensis-AJ (3 til 12 kW), Regius-AJ full lineærdrevet laser (6 & 9 kW) og den revolusjonerende Ventis-AJ med Amadas innovative skjæreteknologien LBC (Locus Beam Control). Den er også standard på alle Amada C1-AJ, EML-AJ og ACIES-AJ kombinasjonsmaskiner.

 

Leveres med skjæredata

Etter omfattende skjæreforsøk i Europa, har Amada utviklet nye skjæredata for prosessering av stål, rustfritt stål og aluminium med trykkluft, slik at brukerne kan dra nytte av fordelene uten å måtte betale for ekstra alternativer ved kjøp av maskinen. Maskinene leveres med skjæredata for å starte prosessering med trykkluft umiddelbart.

Trykkluftskjæring kan demonstreres ved et av Amadas mange teknologi- og løsningssentre i Europa, som også viser hele spekteret av automasjonssystemer, kantpresseteknologier, stansemaskinceller, programvareløsninger og innovasjoner innen verktøy.

 

For mer informasjon se: www.amada.no

Kilde: Amada

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126