23948sdkhjf

Kameleon Robotics på SMART industri

Cobotnor, som er leverandør av samarbeidende roboter fra Universal Robots i Norge, har endret både selskapsnavn og profil til Kameleon Robotics. Endringen skjedde etter at Cobotnor ble kjøpt opp av Kameleon Gruppen tidligere i år. Der er dermed bedre rigget for den forventede veksten i robotmarkedet fremover.

 

- Vi har hatt en fantastisk vekst de første fire årene som Cobotnor, og har plassert ut flere hundre samarbeidende roboter hos norske bedrifter. Nå blir vi for alvor en del av Kameleon-familien og gjennom denne endringen vil vi stå enda sterkere til å håndtere veksten i selskapet. Vi opplever økende etterspørsel for roboter i norsk industri og har et solid nettverk av systemintegratorer som hver og en kjenner utfordringene i sine respektive bransjer, sier Lars Kjelling, daglig leder i Kameleon Robotics AS.

 

Hva skal dere vise på SMART industri?

På SMART Industri synes vi det er viktig å vise frem praktiske løsninger på hvordan samarbeidende roboter kan hjelpe bedrifter å automatisere sin produksjon. Sammen med våre leverandører og systemintegratorer vil vi derfor vise eksempler på hvordan produksjonslinjer kan settes opp, slik at mennesker og roboter kan jobbe tett sammen, svarer Kjelling, og legger til:

- Dette er spesielt viktig i produksjonslokaler med begrenset plass, men der sikkerheten likevel må ivaretas. I tillegg ønsker vi å vise hvor raskt en robotløsning kan omstilles. Dette er spesielt viktig i Norge der vi har lavere volum og serier og dermed et stort behov for fleksibel og rask omstilling av en robotløsning.

 

Hvorfor stille ut på SMART industri?

- Vi tror norske industrikunder hungrer etter å møte både hverandre og leverandører for å utveksle erfaringer og beste praksis. Denne messen er kanskje det viktigste møtestedet i 2022 for industribedrifter som ønsker å effektivisere sin produksjon med robotisering, repliserer Kjelling.

Han mener rosinen i pølsa er at robotisering også kan bedre arbeidsforhold og gi en mer miljøvennlig produksjon, med mindre transport og svinn.

- Vi tror også messen blir godt besøkt av både lærere og studenter innen elektro, automasjon og robotikk. Dette er en viktig målgruppe for oss, fordi dette er fremtidens arbeidstakere.

 

Noe du ønsker å oppfordre norsk industri til?

- For å bevare industriproduksjon i Norge, må økonomisk bærekraft i prosjektene sikres. Der har kundene og vi som leverandører i Norge helt sammenfallende interesser. Derfor vil jeg gjerne oppfordre industribedriftene til å utfordre oss leverandører mer. I vårt nettverk av systemintegratorer og leverandører er det utrolig mye praktisk kompetanse om hvordan arbeidsprosesser kan fornyes og automatiseres med roboter. Ulempene i Norge med høy arbeidskostnad, kan reduseres vesentlig med automatisering og fordelene med norsk produksjon kan dermed raskt bli større enn ulempene. Det positive er at vi ofte erfarer «Return on Investment» på en robotløsning er på under ett år, og det er svært godt. Vi snakker også med kunder som nå vurderer å flagge hjem produksjonen til Norge igjen, etter mange år utenlands. Det lover godt for nytenkende industribedrifter!

 

For mer informasjon se: www.kameleongruppen.no og https://smart-industri.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142