23948sdkhjf

Prima Power med ny sorteringsrobot for 2D-lasere

Blechexpo er en av verdens største messer for platebearbeiding og i år stilte hele 953 utstillere ut. Messen ble holdt i Stuttgart 26.–29. oktober og flere av Din Maskins partnere var representert på messen, inkludert Prima Power, SafanDarley og CMS Tecnocut.

 

Prima Power er en verdensledende leverandør av utstyr for platebearbeiding og produktutvalget inkluderer lasermaskiner, stansing, bøying og automatiseringsløsninger. Henrik Bergkvist, produktsjef for Prima Powers produktutvalg hos Din Maskin, forteller at besøkende fra hele Europa hadde kommet for å ta del i produktnyheter på messen og at noen svenske bedrifter også var tilstede:

– Blechexpo er en viktig messe hvor mange av verdens ledende leverandører av platebearbeidingsutstyr stiller ut. Å kunne møte kunder igjen og vise frem produktnyhetene våre er viktig. Det er i møtet mellom mennesker vi bygger relasjoner og gjør forretninger.

 

Viste frem sitt brede utvalg

På messen viste Prima Power blant annet frem sin nyeste 2D-lasermaskin Laser Genius +. Maskinen har en banehastighet på 180 m/min og 2,8 g akselerasjon, noe som gjør at syklustidene reduseres betydelig, samtidig som produktiviteten og klippekvaliteten øker. Laser Genius + er en maskin designet for kontinuerlig produksjon hele døgnet, og kan enkelt kobles til automasjonsløsninger.

– Denne maskinen er utrolig rask og vil redusere syklustiden. Det er en maskin som gir kvalitet i kombinasjon med stor tidsbesparelse, sier Henrik Bergkvist.

Laser Genius + er en såkalt "plug & play" maskin hvor alle deler er integrert i en dedikert modul atskilt fra maskinens arbeidsområde, noe som gjør at installasjonstiden er svært kort.

Takket være dens kompakte design og vendbare layout er maskinen også enkel å plassere og gir en svært effektiv utnyttelse av plassen. Laser Genius + har, til tross for sin kompakte design, det største arbeidsområdet sammenlignet med andre 2D-lasermaskiner på markedet (X, Y-aksetype: 3150 x 1600, for 1530-modellen, 4320 x 2200, for 2040 og 6320 x 2200 for 2060).

 

Ny sorteringsrobot for 2D-laser

På messen var det også premiere på Prima Powers sorteringsrobot PSR 2D. Dette er en effektiv løsning for å håndtere materialflyten som automatiserer plukking og stabling av deler på en rask og fleksibel måte. PSR 2D kan kobles direkte til Night Train FMS lagringsløsning.

– Prima Power fortsetter å utvikle automasjonsløsninger for mer effektiv og mer kostnadseffektiv produksjon. Vi har tidligere sett den nye 2D-lasermaskinen Laser Genius + som en frittstående maskin, men på messen ser vi den nå for første gang sammen med den nye, smarte og fleksible plukk- og stableroboten PSR 2D, sier Henrik Bergkvist.

I tillegg til laserskjæring, stansing, knekking, automatisering og programvare, viste Prima Powers stand også additiv produksjon fra Prima Additive med løsninger for 3D-printing i metall.

 

For mer informasjon se: www.dinmaskin.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094