23948sdkhjf

Høyhastighets kontaktløs formmåling fra Mitutoyo

Med forventninger om å bli en standard måleenhet i kvalitetssikringslaboratorier over hele verden, introduserer Mitutoyo et nytt produkt: Roundtracer Flash. Denne berøringsfrie måleenheten forventes å levere enda mer hastighet og allsidighet til Mitutoyo-formmålelinjen.

Mitutoyo er en global leder innen feltet for presisjonsmåleutstyr som stadig kommer med nye innovasjoner.
Kjent som Roundtracer Flash er den optiske måleenheten basert på side-ved-side todimensjonal bildearkitektur. På grunn av dette blir bildene innhentet av forskjellige sensorer og er, ifølge produsenten, perfekt kombinert for å generere et enkelt arbeidsstykkebilde som inneholder null diskontinuiteter eller mellomrom ved sømkanter.
Den er i stand til å måle deler på opptil 300 mm i lengde uten noen vertikal bevegelse av sensorene eller delen. Roundtracer Flash utfører disse målingene nesten øyeblikkelig. Denne maskinen utføre imponerende 100 statiske målinger på bare to sekunder uavhengig av hvordan måleseksjonene er fordelt langs arbeidsstykket.

Rask og enkel i bruk
Ved ikke å kreve bevegelse langs Z-aksen for å fange disse 2D-bildene, er konsistensen til profilene og delgeometriene stabile over millioner av sykluser. På grunn av denne teknikken holdes det obligatoriske vedlikeholdet av dette målesystemet på et minimum.
Roundtracer Flash skiller seg ut i markedet for ikke-kontaktskjema måling, og tilbyr, noe ulikt mange andre maskiner som produserer lignende målinger og analyser, brukervennlighet. Bygget med ideen om at det ikke skulle kreves en måleteknisk fagperson for å operere, kan enheten selv utføre en måling med et enkelt knappetrykk. Bortsett fra denne fordelaktige funksjonen, er den medfølgende GUI også intuitiv og fleksibel, noe som gjør operatørens arbeidsprosesser så raske og enkle som mulig.

Utgjør en forskjell
En annen nøkkelfaktor i utviklingen av dette produktet var ikke bare hvor enkelt det er å bruke, men også hvor enkelt det kan implementeres i en smart fabrikk. Helt fra starten kan lasting av et arbeidsstykke gjøres automatisk ved bruk av et eksternt robotsystem, og maskinen kommer med syv tilgjengelige porter for datautgang og kodelesing. Når man vurderer maskinens standardevne er det tydelig hvor stor forskjell den vil gjøre i produksjonsanlegg, uansett størrelse.

For mer informasjon om Mitutoyo, besøk www.mitutoyo.co.jp/eng/ og www.ege.no

Kilde: Mitutoyo

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Seco Tools med X-Head utskiftbare fresehoder
Høye energikostnader holder igjen eller øker materialprisene?
Ny CoroMilll MF80 for høyeffektiv plan- og skulderfresing
Inviterer industrien til problemløsing med spesialstyrkene
Seco Tools High Feed fres for vanskelige materialer
Noe svakere PMI
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.109