23948sdkhjf

Aarbakke fortsetter å digitalisere med RamBase

Aarbakke AS går for RamBase når maskineringsbedriften skal administrere sin smarte fabrikk med ERP-system. Målet er å ligge i forkant av teknologiutviklingen, hele tiden.

- Vi har til hensikt å fortsette å være den beste og grønneste i verden for å produsere og levere deler til oljeindustrien og andre bransjer. Hvis vi skal lykkes, trenger vi et overordnet system som gir oss kontroll over virksomheten vår i sanntid, sier Inge Brigt Aarbakke, adm. direktør i Aarbakke AS.

Vil være ledende
Fra 1918 til 2021 har Aarbakke gått fra hesteskoleverandør i Norge til totalleverandør innen maskinering for olje- og gassindustrien over hele verden. Aarbakkes suksess er basert på regionens industriarv, hardt arbeid, innovasjon og erfaring som strekker seg langt tilbake i tid. Aarbakkes mål om å vinne løpet til Industri 4.0, og bli bransjeledende innen digitalisering og smart produksjon, er nå nærmere enn noensinne med RamBase.

Spredte avdelinger samlet i RamBase  
I møte med en spennende vekstreise ble det klart for Aarbakke at deres eksisterende ERP-system, som ble tatt i bruk i 2009, ikke lenger oppfylte målene deres. Og med en salgs- og finansavdeling som jobber i separate systemer, med Excel-ark og manuelle rutiner, var tiden moden for å bytte til et skybasert system med skreddersydde salgs- og innkjøpsmoduler, samt produksjon.
- Til nå har vårt ERP-system bare dekket plan, prosjekt og produksjon, så det har vært viktig for meg å forankre RamBase mot salg, logistikk og finans, og sørge for at det er ansvarlige mennesker i hvert hjørne. Slik ting er i dag, bruker vi 10 dager på å få oversikt over det månedlige resultatet, mens jeg burde hatt det ett minutt etter midnatt i slutten av hver måned, sier Inge Brigt.

Fleksibelt ERP-system
Fordi Aarbakke består av en rekke forskjellige avdelinger, har samspillet mellom dem vært en utfordring; en utfordring som vil fortsette å vokse etter hvert som selskapet vokser. Nå har de funnet ut at å samle alt i ett system i RamBase, fra tilbud til levering, vil effektivisere kommunikasjonen og unngå å kaste bort tid på å måtte legge inn data flere ganger.
- Vårt største krav til et ERP-system er fleksibilitet; siden vi er et veldig smidig selskap som endrer seg hele tiden og krever handling. Derfor trenger vi fleksibilitet og for å få tilgang til alle dataene våre til enhver tid, sier CTO ved Aarbakke, Rolf Thu.

En ny følelse av kontroll 
I tillegg til utfordringene avdelingene står overfor i daglig drift, måtte Aarbakke også endre ERP-systemet på grunn av mangel på datakvalitet. 
- Med RamBase kan Aarbakke nå sette data i kontekst og høste verdi fra dem, i stedet for å holde dem i siloer der de er ganske mye verdiløse, sier Rolf Thu, og legger til:
- På den måten kan vi lære av vår beste prosess og praksis og deretter kontinuerlig forbedre oss. Vi så til markedet og fant et system med mer moderne arkitektur og en mer integreringsvennlig løsning som kan ta Aarbakke til neste nivå.

Full kontroll og full oversikt
Aarbakke har et ganske komplekst oppsett som et resultat av sine mange interne løsninger, og har gjort det mulig for dem å raskt se fordelene med at RamBase er en skybasert og moderne plattform, og til slutt bringer alle deler av selskapet sammen. 
- Nå er jeg spent på å samle alt i RamBase; å ha all den riktige informasjonen fra hver avdeling, at hver prosess skal gå automatisk og at jeg skal ha full kontroll og åpenhet i alle deler av operasjonen i sanntid, sier Inge Brigt og fortsetter: 
- Det er det det handler om: Få et integrert system som snakker til hver avdeling, slik at jeg kan ha full oversikt over hvordan butikken min gikk i dag, ikke om ti dager. 

Veien fremover 
I prosessen med å bytte til RamBase har Aarbakke inkludert hele organisasjonen og funnet selskapets spisskompetanse for å se på hvordan RamBase kan optimalisere drift og prosesser for sin respektive avdeling. 
På denne måten har hver avdeling sin egen leder som kjenner og forstår kjernesystemet, slik at de kan eksperimentere og utvide systemet i fremtiden.
- Jeg vet at det vil være en utfordring å gå gjennom prosessen med å endre systemer for de ansatte, men fordi vi forstår hvilken funksjonalitet og muligheter som ligger i RamBase vet vi at det vil være verdt det, og nå står alle 300 Aarbakke-ansatte klare til lansering, sier Inge Brigt.
Aarbakke er for tiden i rute i implementeringsprosessen, og Rolf Thu påpeker også hvilken tung arbeidsbelastning det er å integrere et så omfattende system i en kompleks operasjon uten å miste effektivitet.
- Og nettopp på grunn av det finner vi det veldig verdifullt at vi har mer partnerskap enn et kunde/leverandørforhold til RamBase. Og med et solid partnerskap med Mazeppa Consulting også, har vi alt vi trenger for å nå målet vårt, og da vi er godt tilpasset for suksess, avslutter Rolf Thu.

For mer informasjon se: www.aarbakke.no og www.rambase.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112