23948sdkhjf

Monitor ERP System lanserer miljøfunksjon

Som første ERP-system lanserer Monitor ERP System AB en nyutviklet bærekraftteknologi som standardfunksjon for sine flere tusen kunder i Norge, Sverige og resten av verden.

 

Under Factory Innovation Awards på Hannovermessen i april gikk Sustainability by Monitor til topps i kategorien “The sustainable factory”.

Monitor, som i over 40 år har spesialisert seg på ERP-systemer for produserende bedrifter, bryter nå ny mark innen bærekraft med lanseringen av sin miljøfunksjon – Sustainability by Monitor.

Denne unike funksjonen, som er den første av sitt slag blant konkurrerende ERP-systemer, vil hjelpe bedrifter å måle sitt klimaavtrykk, evaluere resultatene og innføre strategiske tiltak for å redusere klimagassutslipp og ressursforbruk, forteller Monitor i en pressemelding.

 

Bidrar til endring

I dagens industrilandskap blir miljøkravene stadig høyere. For å hevde seg i et globalt marked, må bedrifter også være i stand til å konkurrere på utslippsdata, i tillegg til pris og leveringstid. Derfor har Monitor utviklet Sustainability by Monitor.

Monitor tar styring ved å være først ute blant konkurrentene med å implementere en slik miljøfunksjon. I Sverige kan Monitor ERP System vise til en markedsandel på hele 40 prosent blant produksjonsbedrifter. Det betyr at Monitor vil være en viktig tilrettelegger for svenske bedrifters evne til å redusere sitt klimaavtrykk. Dette vil utløse en dominoeffekt i hele leverandørkjeden, siden alle vil bestrebe seg på å gjøre smartere og mer bærekraftige valg.

Og med mer enn 5000 kunder på verdensbasis – hvorav hittil et par hundre i Norge, håper Monitor å bidra til bevissthet og endring i alle markeder der de er representert.

 

Synliggjør utslipp

- EU-direktivet CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) medfører at også små og mellomstore bedrifter fra 2026 vil bli pålagt krav om bærekraftrapportering i henhold til en ny standard: ESRS (European Sustainability Reporting Standards), forklarer Maria Flöjt, Business Developement i Monitor ERP System, og fortsetter:

- Ved å supplere data som allerede er tilgjengelig i ERP-systemet med informasjon om energiforbruk og CO2-ekvivalenter, vil Monitors ERP-system kunne kalkulere bedriftens klimagassutslipp helt ned på komponentnivå og bidra til å strukturere utslipp på bedriftsnivå (i henhold til Scope 1, 2 og 3). Ved å synliggjøre CO2-ekvivalentene på råmaterialer/innsatsfaktorer, transport, maskiner og fabrikkens samlede utslipp, kan ledelsen evaluere alle sider ved produksjonen og innføre

strategiske tiltak for å redusere klimagassutslipp og ressursforbruk, sier Maria Flöjt.

 

Effektiv og transparent

For å imøtekomme bedriftenes spesifikke behov på best tenkelige måte, er Sustainability by Monitor utviklet gjennom tett samarbeid med Monitors kunder. Fire bedrifter har deltatt i pilotprosjektet, deriblant National Halmstad, som fremstiller produkter av høykvalitets gummi, plast og fiber til bilindustrien, møbelindustrien og legemiddelindustrien.

- Den største fordelen med Sustainability by Monitor er at det hjelper oss å identifisere hvilke produktgrupper som har størst miljøavtrykk, noe som igjen gir oss mulighet til å finne rom for forbedring. Å ha omfattende bærekraftinformasjon samlet i ett system, gjør innhenting av data mer effektivt og transparent. Man får ro i sjelen av slikt, sier Daniel Cervin, Quality and Environmental Manager i National.

 

For ytterligere informasjon se: www.monitorerp.com

Kilde: Monitor ERP

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078