23948sdkhjf

Aarbakke effektiviserer med Jærtek

Aarbakke AS har hovedkontoret sitt på Jæren, nærmere bestemt Bryne. Der jobber det drøyt 300 ansatte med produksjon og levering av avanserte komponenter og systemer til olje- og gassindustrien, så vel som til andre industrier og sektorer. En stor del av bedriftens produksjon foregår i CNC-maskiner. 

Aarbakke jobber kontinuerlig med forbedring og effektivisering. Investering i Vericut er en del av dette prosjektet.  Vericut hjelper til med å avdekke maskinkrasj og avvik i programmeringen som ikke kan avdekkes under simulering i CAM-system. 

 — Etter at vi tok i bruk Vericut og begynte å simulere ISO-filen, i stedet for å bruke simulatoren i CAM-programmet, kan vi med stor sikkerhet si at det som skjer på skjerm, også skjer i maskinene våre. Dette gir oss en ekstra trygghet som gjør at programmererne våre kan sove godt om natten og ikke uroe seg for kostbare maskinkrasj, forteller Torbjørn Holen teknisk sjef i Aarbakke AS.  

Effektiviserer

Han forteller at programmet fanger opp så å si alle feil og avvik i programmeringen, dette forhindrer både kostbare krasj og unødvendige stopp i maskinene. Torbjørn forteller også at ved å kunne simulere ISO-filen før den kjøres til maskin spares mye tid i selve innkjøringsfasen av nye programmer. Bryne-bedriften har også erfart at Vericut kan brukes til å effektivisere verktøyoppsettet i maskinene.  

- Dette kan vi gjøre fordi programmet er såpass nøyaktig at vi kan stole på at det vi ser på skjermen, skjer i maskinen også. Dermed kan vi prøve oss frem til riktig verktøyoppsett før vi går i gang i maskinen, forteller Holen.  

Reduserte kostnader

Videre forteller Torbjørn at Aarbakke er glade for å ha Jærtek i ryggen når det kommer til Vericut. Her møter de ansatte med høy kompetanse, så vel som stabil og god kundestøtte. Holen opplever også at det er lett å få tak i Jærtek og at de tar tak i problemer og utfordringer som måtte oppstå. Dette er spesielt viktig om maskinen står i ro og det haster. 

 Aarbakke har også nylig investert i Vericuts Force-modul. Dette er en modul som går inn og effektiviserer allerede ferdige programmer. De har testet dette ved hjelp av CG-Tech en stund nå og ser at på flere av delene kan de spare mye maskineringstid ved bruk av denne modulen.  

- Denne modulen har mange funksjoner som gjør at vi kan redusere maskineringstiden og dermed også spare verktøyene ytterligere, redusert maskinslitasje og redusert strømforbruk. Vi gleder oss til å komme i gang med denne modulen, avslutter Holen.  

 

For mer informasjon se: www.jaertek.no og www.aarbakke.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094