23948sdkhjf

Fra sportsstjerne til industrientreprenør

NIKAB er et raskt voksende selskap innen industrielle tjenester. Selskapet tilbyr det meste av service og vedlikehold, ombygging og nybygg samt rene konsulenttjenester. Og nå går selskapet videre.

NIKAB ble grunnlagt av Tim Marklund i 2015, på den tiden best kjent som en vellykket og vågal snøscooter og motocrossfører. Etter en brukket rygg, med fare for å bli forkrøplet, kom Tim, med mye stahet, tilbake til sporten og begynte samtidig å utforske fremtidens muligheter. Full av vilje og kreativitet, filmprosjekter, arrangementer og produkter innen motorsport og mer ble startet. Et av prosjektene var Norrlands Industri og Konsult AB, NIKAB.

Fortsetter å vokse
NIKABs tjenester ble raskt verdsatt og selskapet vokste fort. I dag er bedriften etablert i de tre stedene Piteå, Skellefteå og Umeå, med oppdrag rundt om i verden. For litt over et år siden ble racingkompisen til Tim, Adam Thomelius med som partner. Sammen har de i dag et sterkt team med mye energi, kompetanse og ekte serviceånd. NIKAB har for tiden rundt 40 ansatte og fortsetter å vokse etter hvert som flere og flere kunder oppdager hva selskapet evner. Både i Sverige og resten av verden.

Kreative løsninger og bærekraft
- Vi jobber med sveising og industrielle reparasjoner, alle former for vedlikehold og nybygg, sier ansvar for ansatte og organisasjonsutvikling Ida Määttä, og fortsetter:
- Vi løser det meste for industrianlegg. I nærområdet består kundene i stor grad av de store næringene som gruver og masseindustri, men vi jobber med alle slags spennende prosjekter, det kan være alt fra en kreativ bar-interiørdesign eller en privatperson som trenger en spesiell trapp.
NIKAB hjelper alt fra lokale selskaper til store internasjonale aktører som Smurfit Kappa, Northvolt, Skanska, ABB, WT Energisystem og LKAB.
- Vi er ganske godt kjent i Norrland og Sverige, men det er ikke så godt kjent at vi har kunder over hele verden. Nå jobber vi i Kasakhstan der vi sveiser i ABBs elektriske motorer, og snart drar vi til Peru. Kundene   kommer til oss fordi vi har så dyktige sveisere og kan levere sveiseoppdrag med høy kvalitet og presisjon. Bærekraft er viktig, understreker Ida Määttä.
Nylig investerte NIKAB i nye lokaler utstyrt med vannskjæremaskin
- Vi står for kreative løsninger og bærekraft. Hvis det er mulig, er det bedre å reparere i stedet for å kjøpe nytt. Det opplever vi som oftest. Ingenting er umulig. Da er det godt å ha en vannskjæremaskin, konkluderer Ida. 

Vannskjæring for bedre service
Johan Ceder har mange års erfaring med vannskjæring. For NIKAB var vannskjæring en helt ny produksjonsteknikk. I forbindelse med anskaffelsen av en ny maskin bidro Johan med spesialkompetanse.
I dag er Johan ansatt i NIKAB med ansvar for vannskjæring. Han satte pris på å komme til et ungt fremover selskap. Et selskap som hele tiden ønsker å bli bedre og større med unge initiativrike ledere. Et kreativt miljø der alt er mulig, og hvor man får plass til å vokse.
- Den grunnleggende ideen er at du kan gjøre det meste med en vannskjæremaskin, sier Johan Ceder, og legger til:
- Vi jobber med industri i en ekspansiv region, med selskaper som Northvolt, LKAB og flere selskaper   der nedetid koster mye penger. De vil ha sine deler nå og ikke om tre uker. Med vår egen vannskjæremaskin får vi korte ledetider og kan sikre at vi leverer et ekstra godt produkt. Med vår egen maskin kan vi være mer innovative og teste nye løsninger. Som i vår egen virksomhet var kvalitet, garantier, kundestøtte og reservedeler viktig i valg av maskinleverandør. 

Pålitelighet og holdbarhet
- Alt har fungert akkurat som jeg forventet siden vi installerte for seks måneder siden. Ingen merkelige overraskelser. Den gamle maskinen jeg kjørte kunne noen ganger finne på sine egne ting, men det skjer aldri med maskinen fra Water Jet Sweden. Alt fungerer som jeg planla.
Vannskjæring er en naturlig prosess, og det er mye å oppnå ved å finjustere innstillingene for å optimalisere skjæreresultatet. 
- Det er merkbart at servicefolk hos Water Jet Sweden kjenner sine ting og har eksistert i mange år. Jeg får alltid god hjelp, og reservedelene kommer alltid raskt når jeg bestiller, avslutter Johan.

Mot nye mål
NIKAB er bare begynnelsen på reisen. Potensialet er stort og prosjektene er mange. Water Jet Sweden ser frem til nye prosjekter og takker for tilliten de har fått som leverandør.
- Det er en ung organisasjon, og selskapet har fremtiden foran seg. Vi er stolte av å være med på å hjelpe dem på deres suksessreise, konkluderer Lennart Svensson, administrerende direktør i Water Jet Sweden.  

For mer informasjon se: www.nikab.nu og www.waterjet.se

Kilde: Water Jet Sweden

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093