23948sdkhjf

Imperietek forhandler Made4CNC: Åpner CNC-maskinene automatisk for robotene

Et nytt dansk selskap har nå løst en velkjent, men hittil delvis uløst utfordring i metallindustrien. Made4CNC har utviklet det selskapet kaller "verdens første" komplette automatiske døråpnerløsning, som kan monteres på hvilken som helst CNC-maskin på mindre enn en time, uavhengig av merke. Imperietek AS har fått eksklusiv forhandleravtale for Norge.

Døråpneren fjerner en viktig barriere for automatisering av emnemating på maskinfabrikkene. Under navnet Safedoor SD100 lanserer Made4CNC nå offisielt sitt første produkt, men flere sluttbrukere og forhandlere har allerede fått ferten av en app og har tatt teknologien i bruk. Teamet bak Made4CNC teller tre profiler, kjent for robotforstyrrelser: Thomas Visti, Lasse Kieffer og Peter Nadolny Madsen.

"Først i verden"
Made4CNCs nye produkt SD100 er, ifølge produsenten, verdens første komplette automatiske døråpnerløsning. Det er fortsatt bare en brøkdel av industriens CNC-maskiner som i dag mates automatisk med varer. På de fleste av verdens maskineringsfabrikker er det operatører som manuelt åpner og lukker de tunge dørene til maskinene med intervaller på et par minutter.
For maskineringsbedrifter er graden av automatisering og konkurransekraft to sider av samme sak. Men å investere i en ny og helautomatisk CNC-maskin eller oppgradere en eldre modell kan være en for stor munnfull både praktisk og økonomisk.

Automatisering må gå raskere
I dag bygger integratorer ofte "hjemmestrikkede" døråpnerløsninger selv når det gjelder automatisering av CNC-maskiner. Men, det innebærer risiko for feil, nedetid og farlige situasjoner fordi løsningene vanligvis krever trykkluft og verken er standardiserte eller testede. Disse utfordringene møtes av Made4CNC med Safedoor SD100.
- En stor trend i verden er at automatisering må være raskere og mere av den, og for å lykkes må vi bruke mindre tid på hver installasjon. Med Safedoor SD100 har vi pakket sikkerhet og robusthet i brukervennlighet, ettersom vi tror dette er nøkkelen til optimal produktivitet. Integrering av coboter med eksisterende CNC-maskiner gir mye mening, ettersom automatisering av eksisterende maskiner gir lav risiko og kort tilbakebetalingstid for kunden, sier Peter Nadolny Madsen, administrerende direktør i Made4CNC.

Global ekspansjon
Peter Nadolny Madsen grunnla Made4CNC i januar 2021 sammen med investorene Thomas Visti og Lasse Kieffer. Trioen har spilt sentrale roller i danske robotsuksesser som Universal Robots, OnRobot, Purple Robotics og Mobile Industrial Robots. Som investor har Lasse Kieffer bidratt med sin dype teknologiske forståelse, mens Thomas Visti legger til markedsinnsikt:
- Made4CNC har forstått hva som trengs for å lette prosessen. Det er en vinn-vinn for både sluttkunde, ansatte, integrator, forhandler og produsent. Derfor forventer jeg at Made4CNC etablerer seg gjennom robotforhandlere og integratorer i det meste av verden i løpet av de neste 12 månedene, sier Thomas Visti.

Stabile, sikre døråpnere
På Randers Tandhjulsfabrik har Nordelektro installert to Safedoor SD100 dørløsninger fra Made4CNC som integrator.
- Det tok under en time per CNC-maskin, og de er gode og stabile døråpnere, sier Lars Bo Nielsen, fabrikksjef i Randers Tandhjulsfabrik.
For Nordelektro gjør det en stor forskjell at du nå kan tilby kundene en standardisert døråpner designet som en løsning i en eske:
Safedoor SD100 er en komplett løsning som gjør det enklere å jobbe med automatisering. Dette er en stor fordel for oss som integrator. Vi trenger ikke finne opp hjulet på nytt, og vi har en minimal prosjektrisiko, fastslår Jesper Storm Simonsen, salgssjef, Nordelektro.

Forbedring av flyt og arbeidsmiljø
Made4CNC har nettopp inngått en avtale med sin første amerikanske forhandler, Thinkbot Solutions: 
- Safedoor SD100 gjør det betydelig mer behagelig og skånsomt å ha en jobb som maskinmater, og arbeidsgiveren vil også kunne optimalisere og få en bedre flyt. Andre har uten hell forsøkt å utvikle en brukervennlig døråpner. Made4CNC har lykkes fullt ut. Jeg har valgt å forhandle SD100 fordi alle de mekaniske detaljene virkelig har blitt tenkt på, når det gjelder programvare og sikkerhet, sier direktør Philip Courtois.

Sømløst samarbeid med cobot
Hos Technicon, som er en dansk forhandler av fleksibelt automatiseringsutstyr fra eksempelvis Universal Robots og OnRobot, ser selskapets kanalsalgssjef Henrik Christensen et stort potensial i Safedoor SD100. Han anser det som en fleksibel løsning som er kompatibel med praktisk talt enhver robot og hvilken som helst CNC-maskin.
- Det faktum at Safedoor SD100 er UR + -sertifisert og har en URCap akkurat som robotgriperne fra OnRobot, sikrer virkelig en helt sømløs integrasjon med coboter fra Universal Robots. All operasjon kan gjøres på robotens styring, sier Henrik Christensen.
Safedoor SD100 kan åpne dører på en meters bredde, som kan veie 400 kilo, med en hastighet på 500 mm/s. Døråpneren er koblet til roboten og CNC-maskinen via galvanisk isolerte digitale innganger og utganger.

Midt i blinken
- For oss er Made4CNC et produkt som passer hånd i hanske med vår egenutviklede Easy-CNC, en cobotløsning for CNC-maskiner, sier Joar Kleiveland, daglig leder i Imperietek AS.
Han tror mange norske maskineringsbedrifter vil se nytten av Made4CNC:
- I tillegg til å være en fin måte å øke automasjonsgraden på vil jeg påpeke at det ligger en ikke ubetydelig HMS-gevinst ved at CNC-operatører ikke lenger trenger å dra opp og igjen tunge maskindører mange ganger om dagen. Det skal bli spennende å se hvordan markedet møter denne gode nyheten, avslutter Joar Kleveland.

For mer informasjon se: https://made4cnc.com og www.imperietek.no

Kilde: Made4CNC

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172