23948sdkhjf

Jankos fornyer med 4-akset Spinner

Jankos AS er en allsidig mekanisk verkstedbedrift som nylig forsterket produksjonen ved avdeling Orkanger med en ny Spinner 4-akset vertikalfres levert av PMV Service AS.

Jankos produserer komponenter i alle typer metaller og i POM. Oppdragene kan være stykk, små serier og større serier. For programmering av komplekse deler benyttes GibbsCAM for å lage verktøybaner ut fra 3D-modeller som Jankos selv har tegnet eller mottatt fra sine kunder. Bedriften er sertifisert både iht. NS-EN ISO9001:2008 (kvalitet) og NS-EN ISO14001:2008 (miljø). I tillegg har bedriften fått på plass prekvalifisering mot Achilles JQS (offshore) og Sellihca (energibransjen).

Investeringer og flytting
Det er stor aktivitet i Jankos AS om dagen og med fulle ordrebøker er det optimisme og positive fremtidsplaner. Maskinregisteret besøker avdelingen på Orkanger, som snart skal flytte i nye større lokaler, litt bortenfor i den samme veien.
- Vi er godt i gang med planene for det nye bygget, og i tillegg til at det blir flyttet noen maskiner fra hovedavdelingen i Snillfjord har vi investert i en ny Spinner VC1150 vertikalfres levert av PMV Service AS, forteller Per Frode Eggen, avdelingsleder ved maskineringsavdelingen.

Måtte ha kapasitet
Jankos AS har kunder i mange ulike industrier, noe som gjør at bedriften for tiden har godt ordrebelegg. Da det ble på tide å bytte ut en eldre fresemaskin ble spørsmålet hvilken type maskin man skulle erstatte den gamle med.
- Med høyt ordretrykk måtte vi sikre oss en maskin som har både stort nok arbeidsområde samtidig som den måtte være kraftig, stabil og hurtig. I tillegg ønsket vi en maskin som kan oppgraderes ved behov, eksempelvis med automasjon, sier Eggen.
Hvorfor landet dere på Spinner?
- Vel, det er det flere grunner til. Først og fremst fordi maskinen gir mye for pengene, men også fordi det er PMV Service AS som forhandler maskinen. Vi har gode erfaringer med leverandøren som gjennom mange år har utført service på våre verktøymaskiner. Vi vet vi får topp service, noe som gir gode forutsetninger for stabil produksjon, svarer Eggen, og legger til: 
- Når du ser på hvor kompakt maskinen er, lite foravtrykk i rommet, og stor plassutnyttelse inni maskinen så leverer Spinner også på dette feltet.

Mange tilvalg
- For Jankos AS var ønsket å få maskinen levert ganske raskt, noe som betydde at de valgte en lagermaskin som de så har spekket opp med en rekke tilvalg som vi ettermonterer, forteller Per Mobeck hos PMV Service AS.
For å dekke dagens maskineringsbehov falt valget på Spinner VC1150 med ferdigmontert 4. akse (A-akse) i kraft av Hofmann-Howimat på arbeidsbord med Dia80 boring. Maskinens aksebevegelser er X 1150 mm Y 620 mm Z600 mm. Styringen er Heidenhain TNC620, fire akser simultant. Spindelen har maks. 14.000 o/min og er utrustet med SK40 konus chuck. Det er 32 plasser i verktøymagasinet og maskinen har Blum verktøymåleprobe og arbeidsbitmåleprobe, begge trådløse. Arbeidsbordet er på X 1400 mm Y 620 mm. Det er linealer i XYZ akse. Det er 70 bar kjøling gjennom spindel, også luftblåsing gjennom og ved siden av spindel (ettermontert). Spylepistol for rengjøring av arbeidsrom. Det er spontransportør med to sponskruer pluss sponkjede, ekstern 350L tank med papirbåndfilter. Nederman avsug OMF1000FC er ferdig montert, i tillegg til trafo 240V til 400V. Auto power off er ettermontert.
I tillegg leverte PMV Service AS også ekstrautstyr som arbeidsbenk, verktøyskap, verktøypakke, oppspenningsverktøy og verktøykrymper.

Spinner igjen?
Hva er erfaringene så langt, etter noen måneders bruk?
- Vi fikk maskinen så vidt inn porten her, og takket være den kompakte utformingen fikk den akkurat plass der den gamle maskinen hadde stått. PMV Service har gjort en solid jobb underveis og det tok bare et par dager etter at maskinen kom på plass til vi hadde den produksjonsklar, noe vi er svært fornøyde med, svarer Eggen, og legger til:
- Delene som kommer ut av maskinen har høy kvalitet, operatøren som kjører maskinen til daglig er fornøyd, og da er jeg også fornøyd.
Blir det mer Spinner i fremtiden?
- Vel, vi har ikke giftet oss med noen maskinforhandler. Vi vurderer aktuelle maskiner opp mot hverandre hver gang vi investerer i en ny. Så vi får se, svarer Per Frode Eggen med glimt i øyet.

For mer informasjon se: www.jankos.no og www.pmvservice.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156