23948sdkhjf

Nytt teknologi- og testsenter for Rösler AM Solutions

Ifølge Rösler har selskapet etablert det ideelle miljøet for prosess- og produktutvikling for etterbearbeiding av 3D-printede komponenter: AM Solutions.

Det nye teknologi- og testsenteret til AM Solutions - 3D etterbearbeidingsteknologi, representerer en viktig milepæl i utviklingen av prosesser og produkter for etterbearbeiding av produkter laget med AM-metoder. Det nye senteret er utstyrt med moderne utviklingsprogramvare og forskjellige 3D-printsystemer. Hovedfokuset er imidlertid på en eksepsjonelt godt utstyrt etterbearbeidingsdel, der AM Solutions - 3D etterbearbeidingsteknologi, kan demonstrere et imponerende utvalg av maskiner for etterbearbeiding av 3D-printede komponenter.

Generøst utstyrt

Additiv produksjon gir rask og fleksibel produksjon av metalliske eller plastkomponenter med nøyaktig definerte materialegenskaper. Alle disse komponentene har en ting til felles: Overflaten krever forskjellige typer overflatebehandling, som må være i samsvar med de strengeste spesifikasjonene for etterbearbeiding. Disse kravene utgjør en spesiell utfordring for etterbearbeiding av 3D-printede komponenter. AM Solutions - 3D etterbearbeidingsteknologi møter denne utfordringen med sitt nye, sjenerøst utstyrte teknologi- og testsenter på selskapets beliggenhet i Untermerzbach.

I sitt nye testsenter, med et samlet areal på 400 kvadratmeter, kan Rösler-divisjonen som spesialiserer seg på 3D etterbearbeidingsløsninger, demonstrere hele prosesskjeden for additiv produksjon. Manuel Laux, leder for AM Solutions - 3D etterbearbeidingsteknologi, forklarer: 

- Det er vårt erklærte mål å utvikle best mulig prosessløsninger for våre kunder. For å gjøre dette må vi være i stand til å forstå alle detaljer i den additive produksjonsprosessen, og må faktisk være i stand til å demonstrere de forskjellige produksjonsstadiene. Bare med en slik praktisk tilnærming vil vi være i stand til å ta hensyn til alle fasetter av additiv produksjon. 

Det nye testsenteret er ikke bare utstyrt med de nyeste maskin- og programvarene for utvikling, 3D-printing og etterbearbeiding, men selve bygningen ble også nøye forberedt. For eksempel ble passende luftinntaks- og ventilasjonsanlegg installert for å opprettholde nøyaktig temperatur og fuktighetsnivå i trykkområdet.

For konstruksjon og topologioptimalisering bruker senteret NX CAD programvare fra Siemens. 3D-skanneren Atos fra GOM tillater rask og presis optimalisering av utviklingsoperasjoner. I tillegg brukes den også til kvalitetskontroll. Produksjonsseksjonene er strengt skilt etter materialkategorier, og det faktiske produksjonsutstyret plasseres i vibrasjonsabsorberende områder. Metalliske materialer er fremstilt med et EOS M 290-system, mens det for produksjon av plastkomponenter er tilgjengelig en Polyjet-printer Objet 260 Connex 3 fra Stratasys, en Multi Jet Fusion-printer HP Jet Fusion 3D 5200 og en FDM-printer.

Effektivt teknologisenter

For å tillate testforsøk for utvikling av optimale, automatiserte etterbearbeidingsløsninger, og for å velge det mest passende utstyret, installerte AM Solutions - 3D etterbearbeidingsteknologi sin egen linje for etterbearbeidingsutstyr i form av modellene S1, S2 og S3 samt M1, M2 og M3. Videre er testsenteret utstyrt med forskjellige etterbearbeidingssystemer fra AM Solutions-partnerne GPAINNOVA og PostProcess Technologies. Disse inkluderer en GPAINNOVA DLyte 100 og den første installasjonen i verden av en DLyte 10.000. I tillegg er DEMI, DECI, DECI Duo og Rador fra PostProcess Technologies tilgjengelig for testforsøk.

Med en så omfattende utstyrsportefølje er det nye teknologisenteret en ideell partner for effektiv spesifikasjon og utvikling, samt optimalisering av kundespesifikke prosesser og produkter for etterbearbeiding av 3D-printede komponenter. Dette inkluderer utpakking, fjerning av støttekonstruksjoner, fjerning av løst så vel som sintret pulver fra emnene, men også generell rengjøring, overflateutjevning, kantradius og til og med polering.

For mer informasjon se: https://de.rosler.com/en-en og www.solutions-for-am.com

Kilde: Rösler

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125