23948sdkhjf

Industrial AM med første ansettelse

3D-print-selskapet Industrial AM ble etablert i 2023, og 1. april 2024 begynte den første ansatte. Joakim Fagerbakk er ansatt som Robotic Welding Operator i selskapet.

 

Joakim er 38 år gammel og oppvokst i Hemnes Kommune. Han har 17 års erfaring fra Momek Services og kommer med sterke kvalifikasjoner.

 

Beste kandidat

Industrial AM er svært tilfreds med ansettelsen. Blant mange søkere fra flere land, med både doktorgrader og bred erfaring med 3D-print, så var det Joakim som utmerket seg gjennom intervjurundene.

- Vi har vektlagt erfaring med sveising, kvalifisering som IWT (sveiseteknikker) og pågående utdanning til å bli IWE (sveiseingeniør), samt en god bakgrunn fra sveising og sveisefaget. Samtidig har han erfaring med robotikk fra Momek, og sveiserobotene deres. Joakim er meget motivert og har de rette egenskapene og personlige driven for å hjelpe Industrial AM til å lykkes, uttaler Thomas Borgen, forretningsutvikler i Industrial AM AS.

 

Miljøvennlig

Industrial AM er en nyetablert bedrift som skal drive med 3D-printing av store produkter i metall. Selskapet investerer i ny fabrikasjonsteknologi som er mer bærekraftig enn det som brukes i dag. Gjennom å redusere materialforbruk, mindre svinn i produksjon, reparere mer og kaste mindre skal selskapet få mest mulig ut av råvarene, samt korte ned transportavstander for lavere CO2-avtrykk.

 

Ny verdikjede

Selskapet får støtte fra Inkubatoren i Kunnskapsparken Helgeland. De er også medlem av Katapultnode Helgeland, hvor de ønsker å stille sin unike 3D-printer til disposisjon for andre, samt kunne benytte andre bedrifter sin infrastruktur. De har også samarbeidsavtaler med andre bedrifter på Helgeland som ligger i verdikjeden for 3D-printede produkter.

Industrial AM har et tett samarbeid med Equinor og AkerBP, som har bidratt stort til å få på plass denne infrastrukturen på Helgeland. I første fase har Industrial AM ansatt en ressurs og investert i det som blir en helt unik 3D-printer i Norge. Printeren bruker sveiseteknologi og kan produsere objekter i en størrelse på 2x2x2 meter.

- Printeren blir startskuddet for etableringen av denne helt nye verdikjeden på Helgeland, som er relevant for energi, olje og gass, så vel som maritimt eller prosessindustri, sier Thomas Borgen.

 

For mer informasjon se: www.industrialam.no

Kilde: Industrial AM

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.16