23948sdkhjf

Hermle RS1 – et fleksibilitet robotsystem

Med den nye RS 1 har Hermle AG utviklet et svært fleksibelt robotsystem. Den nylig presenterte løsningen muliggjør helautomatisk håndtering av paletter og arbeidsstykker døgnet rundt.

Maskinfabrikanten fra Gosheim i Tyskland satser på automatisering og presenterer en innovativ løsning med det nye robotsystemet RS1. Dette er, ifølge Hermle, den fullverdige kombinasjonscellen for automatisering av paletter og emner. Hermle-innovasjonen skal by på maksimal fleksibilitet og produktivitet: delelagringskonseptet sørger for en særlig lang autonom kjøretid, griper- og emnebytte kjører automatisk, og den fullverdige oppsettstasjonen gjør det mulig å sette opp paletter og emneholdere parallelt med produksjonen. Det skal gjøre RS 1 til den rette automatiseringsløsningen for mange selskaper, men det er langt fra alt.

 

Fleksibelt system

Ett eller to maskineringssentre? Robotsystemet RS 1 er svært variabelt og kan brukes med en maskin eller kobles sammen med to maskiner for maksimal ytelse. Den kan også ettermonteres senere fra ett til to bearbeidingssentre eller utvides med en tredje modul, et vaskesystem, en målemaskin eller et førerløst transportsystem (AGV).

Med et fotavtrykk på bare 12 m2 tilbyr RS 1-robotsystemet enkel tilgang til maskinens arbeidsområder, uavhengig av om ett eller to maskineringssentre er tilkoplet.

 

Variabelt maskinvalg

Det allsidige RS 1-konseptet fungerer med forskjellige Hermle-bearbeidingssentre: C 12, C 22, C 250, C 32, C 400 eller C 42. Det spiller ingen rolle om to identiske eller to forskjellige maskiner er koblet sammen. I en maskin styres automatiseringen med Hermle Automation Control System, forkortet til «HACS», eller med produksjonskontrollsystemet SOFLEX, med to maskiner styres det alltid med SOFLEX.

 

Produser mer automatisk

De NC-kontrollerte griperne tillater helautomatiske endringer av arbeidsstykket. I forbindelse med lagring av individuelle deler gjennom kontinuerlig justerbare universalformer, øker det innovative RS 1-robotsystemet automatisk produktiviteten. Det er nettopp der en av de største fordelene ligger: NC-gripere og automatisk justerbare klemmeinnretninger tilpasser seg emnene, på grunn av det veldig store gripe- og klemområdet, slik at manuelle inngrep nesten elimineres.

 

Tre individuelt valgbare deleoppbevaringsmoduler sikrer optimal tilførsel av deler. Enten paletter med plass opptil 398 x 398 mm eller universalmatriser i fem varianter for kubiske eller sylindriske emner. Alt finner sin plass i stativoppbevaringen, inkludert et bredt utvalg av gripere eller klemmeinnretninger. Et annet plusspoeng er at maskinene kan betjenes uavhengig.

 

Enkel håndtering

Robotsystemet RS 1 er fullstendig integrert i Hermle-programvareverdenen og er følgelig enkelt å betjene via berøringsskjermen - som en enkelt maskin. Det er knapt noen manuelle inngrep.

 

HACS holder rede på ting

Hermle Automation Control System er den velprøvde kontrollprogramvaren fra Hermle. Intuitiv betjening og en tydelig struktur hjelper til med å unngå feil. Den gir oversikt over alle relevante data som systemoversikt, arbeidsplaner, prosessplan og verktøyoversikten. Dessuten også forberegning av kjøretid og bruk av verktøy. Alle nylig oppsatte arbeidsstykker legges automatisk til i timeplanen. Bearbeidingsprioriteten kan påvirkes når som helst. Og det hele via dra og slipp-funksjon med optimal visualisering.

 

For mer informasjon se: www.hermle.de og www.bergsli.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203