23948sdkhjf

ISCAR utvider produktlinjen LOGIQ 

ISCAR introduserer produktlinjen NEOLOGIQ som består av et komplett utvalg av avanserte produkter og teknologiske løsninger for verktøy for skjærende bearbeiding – ifølge ISCAR et kvantesprang på dette området.

For en del år siden lanserte ISCAR en unik og innovativ LOGIQ-produktlinje – en kampanje som ga verdensmarkedet nye skjæreverktøyfamilier. Disse familiene ble designet for å takle utfordringer i metallbearbeidingsindustrien, fra å øke produktiviteten til å finne kostnadseffektive indekserbare alternativer til hardmetallverktøy i små diameter. NEOLOGIQ er utvidelsen av produktlinjen LOGIQ.

Hovedmålene for NEO
ISCAR mener at NEOLOGIQ svarer på typiske spørsmål som moderne metallbearbeiding står overfor i dag, i takt med de nyeste teknologiendringene. I dag er vi vitne til omfattende omstillinger som har stor innflytelse på produksjonen.
En målrettet kurs mot el- og hybridbiler vil føre til en gradvis nedtrapping av biler med forbrenningsmotor og mange deler som må maskineres.
En økning av nøyaktige metallformingsmetoder, eksempelvis presisjonsstøping, presisjonssmiing og 3D-printing, hvor hver og én metode gjør det mulig å forme en del veldig nær opptil den endelige profilen, reduserer arbeidsmengden som tradisjonelt er ment for maskinering. Et naturlig resultat av dette er en betydelig redusert andel maskineringsoperasjoner i delproduksjonssyklusen, en trend som allerede i dag er merkbar i markedet. Betyr det at noen få gode metallbearbeidingsutsalg, fabrikker, eller til og med at hele produkttyper vil forsvinne fra bearbeiding? Ifølge ISCAR selvfølgelig ikke, men kravene til maskinering i tekniske prosesser vil bli endret. Funksjoner som produktiv og nøyaktig skjæring med liten arbeidsmengde ved høye hastigheter og sponavvirkning vil vokse betydelig, og metallbearbeidingsindustriene vil kreve et bredt utvalg av egnede verktøy som forventes å være mer nøyaktig og slitesterke.
Digitalisert produksjon, som er utferdiget av Industri 4.0-momentum, har egne krav, og det er forventet at et nytt nivå av skjæreverktøyintelligens vil være egnet for smartproduksjon.
ISCAR vurderer NEOLOGIQ som en naturlig utvikling til skjæreverktøy for smartfabrikk i sine forberedelser til de kommende endringene. «Machining with no Boundaries» (maskinering uten grenser) er mottoet til ISCARs NEOLOGIQ-produkter.
Hvordan overskride de tradisjonelle grensene for metallavsponing? En kort oversikt over noen av de nye produktene vil hjelpe å se hvordan ISCAR tenker om dette.

Logisk fresing
Fresing med høy mating (HFM), også referert til som "highfeed"-fresing, regnes som en vanlig effektiv metode for røff maskinering av både komplekse og plane overflater. For å møte kundenes krav har ISCAR et ekstremt bredt utvalg av HFM-produkter. Likevel er det plass til nyvinninger, selv i denne nisjen av produkter.
LOGIQ4FEED, en fresefamilie med høy sponavvirkning og utstyrt med spesielle benformede skjær, ble komplettert med nye verktøy i større skjærstørrelser. Disse nye verktøyene har flere funksjoner som forbedrer ytelsen betydelig ved fresing med høy sponavvirkning, spesielt ved fresing av store hulrom og lommer i ståldeler.
Utviklingen i 5-akset maskinering og CAD/CAM-systemer åpner nye horisonter for maskinering av 3D-overflater ved bruk av barrel-formede pinnefreser. Selv om slike pinnefreser ennå ikke er vanlig i metallbearbeidingsindustrien, vil avanserte nøyaktige metallformingsmetoder dramatisk øke etterspørselen av disse. Derfor har utvikling av effektive "barrel-verktøy" høyeste prioritet hos ISCAR. I NEOLOGIQ-produktserien er de barrel-formede pinnefresene representert i to konfigurasjoner: hardmetalldesign og Multi-Master-hode. Å kombinere Multi-Master-fordelene med den presise barrel-profilens skjærekant vil, ifølge ISCAR, gi en kostnadseffektiv og bærekraftig løsning for finkjøring av komplekse flater ved fresing med minimal sponavvirkning.
Multi-Master-familien har utvidet grensene for sitt produktsortiment ved å innføre en ny gjenget tilkoblingsstørrelse, T21, som muliggjør å øke den nominelle diameteren på en utskiftbar Multi-Master til 32 mm.

Intelligent dreiing
Ved innvendig dreiing er borstangen avgjørende for den viktige stivheten for verktøyet. Et stort borstangoverheng mot diameterforhold fører til bøying av verktøy og vibrasjoner; som er ødeleggende for maskineringsnøyaktighet og overflatefinish. Whisperline, en serie vibrasjonsdempende borstenger, er utviklet for å overskride grenseforholdene. Disse verktøyene har en spesialutformet innebygd absorbator og en vibrasjonsdempende mekanisme som muliggjør stabil maskinering med et overheng på opptil 14 diameter.
Whisperline-verktøy er viktige elementer i det nye allsidige modulsystemet NEOMODU, og gir et rikt utvalg av monteringsalternativer for dreieverktøy. En kombinasjon av forskjellige systemenheter som holdere, antivibrasjonskapsler og utskiftbare hoder med hardmetall vendeskjær har resultert i en verktøygruppe som er maksimalt tilpasset en spesifikk applikasjon. Holderne kan være sylindriske, firkantede eller med et polygon (mangekantet) konisk grensesnitt i samsvar med ISO 26623-standarden.
Når ISCAR snakker om nye dreieprodukter, kan man ikke hoppe over XNMG-skjæret. En gunstig kombinasjon av to populære ISO-rombeformede skjær: CNMG og DNMG vendeskjær med 80° og 55° vinkler inkludert. Denne intelligente integrasjonen resulterte i XNMG 70° skjær, som har forbedret klaring og skråvinkler sammenlignet med CNMG, og styrkede skjærehjørner mot DNMG. Fordelene med det nye skjæret er synlig i effektive multi-directional dreieapplikasjoner. XNMG-skjæret beregnet på montering på NEOMODU-enheter, er også tilgjengelig.

Ekstrem sponavvirkning
ISCAR begynte sin karriere som ledende produsent med bare sponfraskillende verktøy. Derfor får all innovasjon i sponavvirkning spesielt stor oppmerksomhet.
Adaptere og holdere har en fremtredende plass blant ISCARs NEOLOGIQ sponfraskillende produkter. Konseptet til LOGIQFGRIP-serien er basert på en adapter med fire lommer som er oppspent i en forsterket verktøyholder. Høy stivhet i en slik montering i kombinasjon med innvendig høytrykkskjøling (HPC), muliggjør produktiv maskinering med ekstremt kraftig sponavvirkning.
En av hemmelighetene for vellykket sponavvirkning er målstyrt høytrykkskjøling. Hvis en adapter ikke har noen HPC-kanaler, vil montering av en spesialutformet HPC-enhet skyve på applikasjonsgrensene, og muliggjøre effektiv målrettet kjølevæskestrøm til den aktive eggen på skjæret.
Videreutvikling av moderne flerfunksjonsmaskiner og dreiesentre har flyttet de tradisjonelle grensene for skjærestrategier. Spesielt fremkom metoden for effektiv dreiing langs Y-aksen. Ofte er dette et godt alternativ til tradisjonell maskinering av X-aksen. Ved Y-aksedreiing er spredning av sponavvirkningen gunstigere, hvor hovedparten er rettet mot en holder. Skjæreprosessen blir mer stabil, og dette muliggjør økte matehastigheter for å forbedre produktiviteten. Derfor er egnede skjæreverktøy for dreieoperasjoner langs Y-aksen sentralt i NEOLOGIQ.
LOGIQYGRIP, et nytt modulært sponavvirkningssystem for Y-aksen, muliggjør vibrasjonsfri maskinering med høy effektivitet. Et bredt utvalg av utskiftbare TAGPAD-T-adaptere for skjær sikrer, ifølge ISCAR, eksepsjonell allsidighet i systemet.

Effektiv hullfremstilling
En av produktlinjene som ble introdusert i LOGIQ-kampanjen er LOGIQCHAM, en borserie med utskiftbare hardmetallhoder og tre skjæreegger, et effektivt verktøy for å øke produktiviteten betydelig for opptil 5XD.
Ved boring, spesielt ved boring av dype hull, er effektiv sponavvirkning ekstremt viktig. Det er ikke nok å optimalisere sponbrytningen med avansert design av skjærgeometri. Skjærprofilene skal sikre sømløs sponflyt. Det å måtte frese tre spor svekker utvilsomt fresekroppen: når man sammenligner et toskjærs bor med samme diameter, er treskjærskroppen mindre stiv. Når dybden øker, kan det oppstå vibrasjoner i lengderetningen, noe som vil redusere levetiden på verktøyet og påvirke nøyaktigheten og ruheten til det maskinerte hullet. Det var reduksjonen i stivhet som bestemte barrieren for boredybden med en begrensning på maksimalt fem diameter.
Den nye utformingen på den treskjærs borkroppen er basert på en variabel skjærespiralvinkel. Et slikt konsept forbedrer betydelig borets dynamiske forløp og resulterer i utvidelse av boredybdegrensene: Nå kan den maksimale dybden nå 8XD.
Hele metallbearbeidingsbransjen står overfor nye utfordringer og må finne den korteste veien for å komme seg ut av labyrinten. ISCAR mener at nye innovative løsninger, som tar maskinering til et helt nytt nivå, kan bli den nye "Ariadnes tråd". NEOLOGIQ, en utviklingslogikk for et nytt utvalg av verktøy, har ifølge ISCAR, sprengt grensene for intelligent maskinering.

For mer informasjon se: www.iscar.com og www.svea.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125