23948sdkhjf

Måleløsninger reduserer testtiden med opptil 6,5 timer

En vellykket produsent av verktøymaskiner, StankoMachComplex, sto overfor et dilemma. Da etterspørselen etter deres voksende utvalg av verktøymaskiner økte raskt, skapte selskapets grundige produkttestrutiner en flaskehals i produksjonen. De måtte øke hastigheten på teststrømmen og samtidig øke nøyaktigheten av deres presisjonsmålinger. Svaret var en kombinasjon av Renishaws måleløsninger.

 

StankoMachComplex er en veletablert produsent av et stort utvalg av verktøymaskiner. De tilbyr også en komplett teknisk kundestøttetjeneste, inkludert CNC-programmering, reparasjoner og oppgraderinger. Selskapet er basert i byen Tver, 180 km nordvest for Moskva, og tilbyr dreiebenker og fresemaskiner til kunder i 45 stater i Russland, i Hviterussland, Estland og Ukraina.

Helt fra begynnelsen har kvalitet vært avgjørende for selskapets grunnleggende syn. Verktøymaskiner fra StankoMachComplex oppfyller meget strenge produktspesifikasjoner, russiske standarder og internasjonale ISO 9000 kvalitetsstandarder.

Alle verktøymaskinene som forlater fabrikken i Tver har gjennomgått en intensiv verifiseringsprosess, som består av tester uten belastning, lastetester og tester av geometrisk nøyaktighet. Produktets presisjon og repeterbarhet er avgjørende.

 

Utfordring

Den kommersielle suksessen til StankoMachComplex er basert på selskapets produksjonstall. I løpet av de første 20 årene har de produsert mer enn 4000 fresemaskiner og dreiebenker. Men resultatet av økt etterspørsel, økende produksjonsvolum og et raskt økende tilbud av verktøymaskinprodukter økte presset på selskapets strenge testprosedyrer.

I løpet av de første årene brukte selskapet manuelle testmetoder og måleinstrumenter. Det ble snart klart at denne metoden var foreldet. Testingen var tidkrevende, målingene ble registrert manuelt og det var en risiko for menneskelige feil.

Andrei Korobeynikov, sjef for serviceavdelingen i StankoMachComplex, sier:

- I utgangspunktet kan prosessen med å måle posisjonsnøyaktigheten til bare en verktøymaskin ta så lang tid som 5-7 timer. Over tid hadde dette tydeligvis en negativ effekt på produktiviteten vår. For å garantere kvaliteten og nøyaktigheten til verktøymaskinene våre måtte vi finne moderne måleutstyr med høyere nøyaktighet som kan hjelpe oss med å øke testgjennomstrømningen.

Gitt selskapets mange forskjellige verktøymaskinprodukter, må utstyret kunne måle et komplett sett med parameter, inkludert geometrien til rammer og føringer, CNC-posisjonering og lineære og roterende akslinger.

 

Løsning

- Kvalitetsstandardene i ISO 9000-serien krever at produksjons- og inspeksjonsutstyr kalibreres, overvåkes og kontrolleres ved hjelp av anerkjente og sporbare systemer og metoder, uttaler Korobeynikov, og la til:

- Da vi begynte å skaffe oss nye målesystemer til verktøymaskinfabrikken i Tver, startet vi med grundig markedsundersøkelse. Vi innså snart at de ledende internasjonale verktøymaskinprodusentene brukte Renishaws kalibreringsløsninger. Det var åpenbart en bevist løsning, som ville føre til en revolusjonerende endring i testprosedyrene hos StankoMachComplex, og vi har blitt forsikret hver dag om at vi tok den riktige avgjørelsen, melder Korobeynikov.

Det første trinnet i samarbeidet mellom StankoMachComplex og Renishaw var anskaffelsen av kulestangen QC20-W og lasersystemet XL-80. XL-80-systemet brukes til å kontrollere nøyaktigheten til verktøymaskinens bevegelser. Testene utføres individuelt på hver aksel, og sammen med QC20-W data gir det et komplett bilde av verktøymaskinens tilstand. Der det er mulig, kan kompensasjon brukes til å forbedre ytelsen ytterligere.

Etter å ha startet produksjonen av fresemaskiner for roterende aksler, kjøpte StankoMachComplex et XR20-W kalibreringsutstyr for roterende aksel som kan måle roterende aksler opp til ± 1 buesekund. Systemet utfører kontaktløs referansemåling med høy kvalitet som ikke berører akselen under testen. XR20-W har fleksibilitet til å monteres i eller utenfor sentrum av maskinens roterende aksel med Renishaws programvare for "off-axis"-rotasjon.

 

Resultater

I dag inneholder StankoMachComplexs verktøykasse fem Renishaw-målesystemer: to XL-80 laserinterferometre, to QC20-W-kulestenger og et XR20-W kalibreringssett for roterende aksler.

- Vi bruker Renishaws målesystem hver dag. Ved nøye inspeksjon og testing av maskinutstyrets presisjon kan vi bestemme klassifiseringen av verktøymaskinene og garantere deres høye kvalitet. De viktigste fordelene med Renishaws målesystemer er at de er enkle å bruke, har høy nøyaktighet og måler effektivt. Sammenlignet med manuelle testmålinger har målingen av posisjoneringsnøyaktigheten redusert med en faktor på 15, fra 5-7 timer til 15-30 minutter, sier Korobeynikov, og fortsetter:

- Andre fordeler med å jobbe med Renishaw er regelmessige programvareoppdateringer med målet om å eliminere feil, utvidede funksjoner, oppdateringer til analysestandarder og omfattende teknisk støtte.

Han konkluderer med:

- Renishaws målesystem har gjort det mulig for oss å ha 100 prosent tillit til produktene våre. Målesystemene lagrer resultatene av alle tester, noe som bekrefter at verktøymaskinene oppfyller spesifisert nøyaktighetsklasse. Og om nødvendig kan vi også bruke utstyret til å verifisere verktøymaskinens ytelse på stedet hos kunden. Arbeid med Renishaws målesystem garanterer kvaliteten og påliteligheten til selskapets produkter.

 

For mer informasjon se: www.renishaw.se og www.ege.no og www.ravema.no

Kilde: Renishaw

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141