23948sdkhjf

Altimo valgte iTec og Bystronic fiberlaser

Da Altimo AS i Mo i Rana bestemte seg for å investere i en egen laserskjæremaskin falt valget på en BySmart fra Bystronic levert av iTec AS. Et valg daglig leder og eier Håvard Løkaas ikke angrer på.

- Vi fikk stadig flere forespørsler på skjæring i tynnplate. Vi hadde en samarbeidspartner som gjorde dette for oss i starten. Det fungerte bra en periode, men for å kunne møte etterspørselen da oppdragsmengden på denne type jobber økte på, begynte vi å lete etter egnet maskin, sier daglig leder, Håvard Løkaas i Altimo AS.

God på service
Letingen startet ved de mer «billige» maskinene, men disse ble raskt forkastet da de ikke eksiterte noe apparat i Norge på deler og service. Det å ha kort leveringstid på deler og god respons på service ble avgjørende, da det er nettopp dette Håvard selv ofte blir utfordret på. Risikoen for lang nedetid må unngås.
- Vi så etter en tilbyder som kunne levere reservedeler på kort tid. Vi måtte være trygge på at maskinen vi kjøpte kunne bidra til at vi møter forventingene på disse kriteriene, sier han. 

Gunstig finansiering
En annen medvirkende årsak til at valget ble Bystronic og iTec var finansieringen som ble tilbudt. En stor investering som dette kan være krevende. Finansieringsmodellen ga muligheten til å foreta en slik tung investering på godt over fem millioner kroner.
Håvard Løkaas skryter også av måten han er blitt ivaretatt av leverandøren underveis og i ettertid.
- Servicetekniker Krister Meland hos iTec har vært et unikum for oss. Han stiller alltid opp og har gode løsninger på utfordringer. Sammen med Roy Thorsen og resten av iTec opplever jeg meg veldig godt ivaretatt. De er en svært god samarbeidspartner for oss, sier han.

Bedre kjent
Maskinen har en 6 kW fiberlaser og skjærebord på 3000x1500 mm, som gjør den anvendelig til en rekke forskjellig typer oppdrag. Tidligere tapte bedriften ofte anbud på tynnplateskjæring for firmaer som var langt unna geografisk. Nå er målet å bli en sterk leverandør innen laserskjæring for kunder i Nord-Norge, og bedriften opplever stadig økende antall henvendelser. 
- Vi jobber fortsatt med å gjøre det kjent at vi kan levere laserskjæring her i nord. Det er ikke mange som har en slik maskin i området. Kvaliteten på det produktet er rett og slett fasinerende. I de fleste tilfeller er det ferdig til montering hos kunde uten noe behov for etterarbeid. Det er en enorm presisjon og kvalitet i det denne maskinen leverer. Det gjør oss trygge på at vi kan være en produsent som kunder kan stole på, sier Løkaas.

God responstid – lite nedetid
Salgsansvarlige på laser og kantpresser ved iTec, Roy Thorsen, opplever at kunder er godt oppdatert på hva de enkelte maskinleverandører kan levere. 
- Det som skiller oss fra flere av konkurrentene er at servicekompetansen er på plass i bedriften. Det gir fortrinn med tanke på kundestøtte og service sammenlignet med å måtte ha ekstern hjelp fra utlandet, mener Thorsen, og legger til:
- Jeg opplever at den oppfølgingen vi kan gi våre kunder ofte er utslagsgivende. Vårt apparat, ikke bare ved installasjon, men også når det kommer til kundestøtte, service og reservedeler gir kunden mer trygghet i sin investering. Vi har teknikere med kompetanse på laser hos oss. Vi ser verdien, kanskje spesielt det siste året, på hva det betyr. Det gir god responstid og lite nedetid for kunden, understreker Roy Thorsen.

For mer informasjon se: Altimo og  www.itec.as og www.bystronic.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109