23948sdkhjf

LVD Ulti-Form - Det «ultimate» knekkesystemet

Etter suksessen med Dyna-Cell tar LVD for seg behovet for å automatisere med en ny robotisert kantpresse med en integrert automatisk verktøyveksler. Denne kalles Ulti-Form.

En effektiv prosessflyt er kjernen i dagens vellykkede metallbearbeidings produksjon. I økende grad vender bedrifter seg til automatisering for å optimalisere produksjonen.

Anerkjent teknologi
Ulti-Form tar det beste ut av LVD knekketeknologi - kraftig offline programvare, brukervennlig styring, Easy-Form Laser (EFL) adaptivt knekkesystem og oppfinnsomheten til et innebygd verktøylager og kombinerer det med Dyna-Cells funksjoner - rask robot og kantpresseprogrammering, optimalisert inngangs- og utgangskapasitet og en patentsøkt universell griper - for å skape det maskinprodusenten kaller «det ultimate knekkesystemet».

Bredt deleområde
Med Ulti-Form kan man effektivt knekke deler fra 50 x 100 mm til 1200 x 800 mm, inkludert svært lange eller intrikat formede deler, som veier opptil 25 kg. Systemet er i stand til å opprettholde høye nivåer av ubemannet produktivitet med en ToolCell-inspirert automatisk verktøyskiftende kantpresse, som gjør det effektivt å håndtere både kort- og langvarig produksjon uten tidkrevende manuelt verktøyoppsett.

Rask avkastning
Ulti-Form tilbyr fleksibiliteten til å bruke kantpressen i manuell modus for svært komplekse deler og små serier samt i automatisert modus for lange serier, slik at man kan oppnå den laveste kostnaden per del og få mest mulig ut av investeringen.

Høy produktivitet i et kompakt rom
Cellen inneholder en LVD 135/30 kantpresse, robot, manuell knekkesone, re-gripende stasjon, tre inngangspaller, en slippsone for små deler, en stor utgangssone for opptil 10 paller og inkluderer en automatisert palldispenser og et transportbåndsystem som overfører fulle paller utenfor gjerdet - alt dette i en effektivt organisert 8x10 meter areal.

Nøyaktighet sikret
LVD’s vinkelovervåkingssystem Easy-Form Laser sikrer, ifølge LVD, at den første knekken er nøyaktig hver gang. Det gjør det mulig for Ulti-Form, ifølge maskinprodusenten, å alltid levere perfekte deler, selv under ubemannet drift.

Veiviser for programmering
Programmering av Ulti-Form håndteres helt frakoblet. Det er ikke nødvendig å fysisk "lære" roboten tilknyttet maskinen. Systemet beregner automatisk knekkeprogrammet, griperposisjonene og en komplett kollisjonsfri robotbane.

Minimert omstillingstid
Kantpressen bruker en gripermekanisme innebygd i maskinens bakanslag fingre for raskt og effektivt å bytte verktøy på minst mulig tid. Når roboten plukker det første emnet fra inngangsstakken og sentrerer delen, fullfører kantpressen verktøyendringen.

Automatisk tilpasning av griperen
Ulti-Forms robotgriper er konstruert av LVD, og er et innovativt design. Griperen for automatisk tilpasning passer til delstørrelser fra 50 x 100 mm opptil 1200 x 800 mm, noe som eliminerer behovet for å bytte gripere og dermed holde produksjonen kontinuerlig og uavbrutt.

Hvorfor Ulti-Form?
Ulti-Form er en fullt utstyrt kantpresse med automatisk verktøyveksler som har rask, automatisert programmering og ingen robotundervisning.
Løsningen kommer med en Kuka industrirobot med universal griper, laget av LVD, for delstørrelser fra 50 x 100 mm opp til 1200 x 800 mm.
Det velkjente Easy-Form Laser adaptiv knekkesystemet bidrar til fleksibel bruk i manuell modus eller robotmodus for en raskere avkastning.

For mer informasjon se: www.lvdscandinavia.no

Kilde: LVD Scandinavia

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.531