23948sdkhjf

Store besparelser med gode sveiseforberedelser

HR Maskin slår et slag for økt kunnskap om viktigheten ved gode sveiseforberedelser. For å spare tidsbruk og andre kostnader er god kvalitet på fasingen avgjørende. CEVISA fasemaskiner skal i så måte være en lønnsom investering.

 

I metallproduksjonsselskaper er avfasing ofte en av de relevante prosessene som ikke blir gitt nok betydning. Utvilsomt er dårlig klargjøring av sveisekanter den første og mest grunnleggende årsaken til feiljusteringer som resulterer i sveiser av dårlig kvalitet på grunn av unøyaktige V-skjøtforberedelser. Overdreven sveising, økt varmetilførsel og økte utgifter til forbruksvarer og personell, samt tilleggstimer er konsekvensene. Alle disse faktorene bidrar til lavere produktivitet med merkostnader som skader dagens krav til kostnadsoptimalisering.

 

Rask, presis og økonomisk

Viktigheten av nøyaktig sveiseforarbeid er lett å forstå når man ser på noen få sektorer innen tung industri, for eksempel skipsbygging eller produksjon av rørformede vindkrafttårn.

Produksjonen av rørformede vindmølletårn er ikke så kompleks som skipsbygging, men den er avhengig av å sveise mange metallplater med konstant presisjon for å produsere skallene som danner tårnet, opptil 100 meter. Denne applikasjonen krever avfasinger på minst 1500 m på en dag (tre skift) for et produksjonsnivå på "ett tårn per dag". I begge de ovennevnte sektorene er det behov for å finne en rask, presis, konsistent og økonomisk avfasingsprosess med minimal eller ingen varmeinngang for å muliggjøre sveis av god kvalitet for karbonstål, høyfast stål, rustfritt stål, aluminium og andre legeringsstål.

 

Valg av prosess

Å velge den mest passende prosessen kan være komplisert da det er mange faktorer å vurdere. Det kan bare være noen få alternativer som passer for en bestemt applikasjon. Imidlertid vil det endelige valget generelt avhenge av evnen til å produsere de kvalitetsrammer som kreves økonomisk. Disse faktorene kan omfatte:

 

 • Type materiale.
 • Rekkevidde for platetykkelser som skal fases av.
 • Nødvendig skjærekvalitet.
 • Kompleksitet i kantpreparering.
 • Presisjon av skjæreprosessen.
 • Antall plater/rør.
 • Tillatte toleranser for prosessen.

Unngå store kostnader

Den vanligste metoden for avfasing som brukes til å skjære karbonstålplater er plasma- og oxyfuel-skjæring. Manuelle enheter er rimelige og kan brukes manuelt.

Ulemper ved å bruke denne metoden kan være lave hastigheter, høy varmeinngang, mulige unøyaktigheter i skråvinklene og skråflaten, noe som fører til overdreven sveisesømavsetning. Det skaper også betydelige kostnader for gasser og andre forbruksvarer, inkludert uunngåelig avfall og arbeidskraft. Når det brukes CNC flammeskjæringsmaskiner, må platene mates inn i maskinen, og dette innebærer bruk av en kran som er en kostbar og tidkrevende operasjon, og vi snakker ikke lenger om utstyr med lave investeringer.

 

Promoterer mekanisk fasing

Til gjengjeld har CEVISA fasemaskiner som fungerer på rotasjonsskjæringsprinsippet og er veldig effektive på grunn av deres bærbarhet og manøvrerbarhet ved høye fasehastigheter på 1,7 til 2,6 m per minutt. Disse fasemaskinene kan fase plater med en tykkelse på 6 til 50 mm og tilby presis og ensartet sveisesømforberedelse "V", "K" eller "X". Med disse maskinene kan forskjellige materialer som karbonstål, legeringsstål, rustfritt stål, aluminium fases på en god måte. Mekanisk fasing, som ikke er en termisk prosess, har den viktige metallurgiske fordelen at den ikke lager en varmemodifisert sone og forårsaker ingen termisk deformering.

 

Andre viktige fordeler med mekanisk fasing er:

 • Drift uten støy, forurensning og vibrasjoner.
 • Disse maskinene blir lett fraktet til arbeid og er selvgående og følger kanten av platen mens de faser av uten operatørhjelp.
 • Opphengsvognen gjør det mulig å betjene maskinen på ujevnt underlag.
 • Rask og enkel justering.
 • Det kreves ingen spesielle ferdigheter for å betjene disse maskinene.
 • Over og underdel av platene kan avfases med to maskiner samtidig.

 

Inverterte eller roterbare fasemaskiner som brukes samtidig i forbindelse med standard fasemaskiner, kan lage en dobbel V-fas uten å rotere platene. Dette sparer krantid, prosesseringstid og repetisjonstid, komprimerer den totale gjennomløpssyklusen og øker produktiviteten til optimaliserte kostnader.

Alle disse faktorene gjør utvilsomt fasemaskiner til et foretrukket valg for å forbedre sveiseforberedelsen og sveisekvaliteten og unngå høye sveisekostnader. Gode ​​sveisere er dyre og knappe, så det er konsekvent å innse at konsistens i kvalitet og estetikk også er av største betydning.

 

HR Maskin AS er forhandler for CEVISA i Norge.

 

For mer informasjon se: www.cevisa.net og www.hr-maskin.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125