23948sdkhjf

ProdOpti vannskjærer harde materialer i full 3D

Den svenske verkstedbedriften ProdOpti AB investerer i en FiveX fra Water Jet Sweden. Maskinen er ifølge produsenten den eneste i verden som kan vinkle skjærehodet ± 120 ° for abrasiv vannskjæring.

 

ProdOpti AB i Jordbro, sør for Stockholm, er et raskt voksende selskap med bred kompetanse innen produksjon og industri. Ved å investere i kunnskapsrikt personale og et moderne produksjonsanlegg har kunder strømmet til og salget har blitt mangedoblet seg de siste årene. For fortsatt utvikling har ProdOpti investert i en unik maskin fra Water Jet Sweden. Med en FiveX vannskjæremaskin er ProdOpti i dag det eneste selskapet i Skandinavia som kan tilby slipende vannskjæring i sin helhet.

 

I forkanten av skjærende bearbeiding

- ProdOpti må alltid være selskapet som er i forkant med skjærende bearbeiding. For å leve opp til dette investerer vi i moderne utstyr for å oppfylle markedets krav, sier Gabriel Öfverberg, administrerende direktør i ProdOpti, og legger til:

- Vårt valg falt på Water Jet Sweden FiveX-maskin, da den med moderne 3D-teknologi og rørskjæreenhet er den mest fleksible vannskjæreren for å kunne produsere produkter i både små og store serier.

Han sier at man skal stole på ProdOpti hvis man er ute etter kvalitet og korte ledetider, og for å kunne levere det kreves det maskiner med stor fleksibilitet og avansert bærekraftig teknologi i kombinasjon med kunnskapsrikt personale.

- ProdOpti er tilgjengelig for alle, enten du har en liten ide du vil realisere, eller er det store serier av et produkt. Vi tilpasser oss etterspørselen for å gi deg som spesifikk kunde det du vil, og forhåpentligvis har vi også bidratt til å forbedre ideen din til noe enda bedre. En FiveX-maskin gir oss enda større muligheter til å kunne levere et sluttprodukt som overgår kundens forventninger, vi vil vise at det meste kan gjøres med skjærende bearbeiding, og det trenger ikke ta flere uker for å nå sluttproduktet, inviter Öfverberg.

 

Vannskjæring i full 3D

FiveX er en maskinmodell som brukes i flere høyteknologiske industrisektorer, som eksempelvis flyindustrien. Maskinmodellen er bygget med avansert teknologi, og har en ekstra solid konstruksjon for, til tross for størrelsen, å kunne produsere 3D-komponenter i harde materialer med meget høy presisjon og posisjoneringsnøyaktighet på ± 0,050 mm/m.

Maskinen ProdOpti installert er 4,2 meter bred og 6,7 meter lang, noe som gir et arbeidsområde på 28 kvadratmeter. Den størrelsen på arbeidsbenken er ikke i seg selv noe unikt, men med en Z-bevegelse på 1,2 meter får du et skjæreområde på 33,7 kubikkmeter, noe som gjør den til en av de største FiveX-modellene som hittil er produsert, sier Christian Svensson, kundeansvarlig selger hos Water Jet Sweden.

 

Full 3D – også rørskjæring

FiveX er, ifølge produsenten, det eneste skjærehodet i verden som klarer å vinkle skjærestrålen ± 120 °, noe som gjør det mulig å bearbeide materialer med abrasiv vannskjæring i full 3D. Dette er også grunnen til at maskinen er utstyrt med heldekkende vegger. Den fremre sikkerhetsveggen åpnes og lukkes automatisk fra operatørpanelet. Det er små glassvinduer rundt maskinen, så operatøren har muligheten til å følge skjæringen visuelt.

På sikkerhetsveggen bak har ProdOpti valgt å installere en dreibar enhet for bearbeiding av rør og fjærer. Med dreieenheten plassert bak på maskinen kan hele maskinlengden utnyttes til bearbeiding av opp til seks meter lange rør.

 

Først i Skandinavia

For å redusere støynivået og redusere vannsprut, har ProdOpti lagt til muligheten til å bearbeide under vannoverflaten. I løpet av få minutter økes eller senkes vannstanden på den 23.000 liter store vanntanken med 80 mm ved å trykke på en knapp.

- ProdOptis FiveX-maskin utfører alt fra effektiv 2D-skjæring til veldig avansert bearbeiding i full 3D. Alt med veldig høy presisjon. De er helt alene i Skandinavia for å kunne tilby i dag, oppsummerer Christian Svensson.

 

For mer informasjon se: www.waterjetsweden.com og www.prodopti.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11