23948sdkhjf

Ny vannskjærer til Norrsken Metall

Økende etterspørsel og behov for mer og stabil kapasitet ledet Norrsken Metall til å investere i ny vannskjæremaskin fra Water Jet Sweden.

 

I 2022 anslo svenske myndigheter totalt 40.000 nye arbeidsplasser i Norrbotten og Västerbotten-regionen, nord i Sverige. Veksten er et resultat av store industrietableringer i området. Skellefteå kommune spår at «Kanskje er det nettopp her veksten og befolkningsveksten blir størst i Sverige frem til 2030». En vekst som også skaper nye forretningsmuligheter for eksisterende industri.  

 

Stor bredde

Norrsken Metall har vært en velkjent kontraktprodusent i Skellefteå-regionen i mange år. Deres spesialitet er å bearbeide materialer i forskjellige dimensjoner, hovedsakelig jern, aluminium og rustfritt, men også andre materialer som kobber og plast. Skjæring, maskinering, sveising, knekking, overflatebehandling, montering og levering er normalt en del av oppdraget.

 

Økt kapasitet

Selskapet har erfaring med vannskjæring siden år 2000. Deres eksisterende maskin var utslitt med tilbakevendende driftsproblemer, så det var på tide å bytte til en ny og mer pålitelig maskinløsning. Patrik Flodin og Niklas Fällman, eiere av Norrsken Metall, kom i kontakt med Christian Svensson, regional salgssjef i Water Jet Sweden. Christian har mer enn 25 års erfaring med vannskjæring og vannskjæremaskiner.  

- Sammen med kunden har vi utviklet en maskinløsning som gir både økt kapasitet og bedre pålitelighet, sier Christian Svensson. 

 

Økt etterspørsel

Den nye Grand-modellen er et robust og kraftig maskinsystem for maskinering av alle typer materialer, og håndterer også store eller rare dimensjoner. Takket være Water Jet Swedens patent har maskinen samme høye presisjon uansett maskinstørrelse. Det 3,2 x 7,7 meter store arbeidsområdet er delt inn i to arbeidssoner for å tillate lasting og lossing mens maskinen går.

- Det er mange forbedringer. Systemene for slipende tilførsel og slamhåndtering er ekstra kraftige for å håndtere kapping uten avbrudd, og maskinen er utstyrt med en kraftigere pumpe for raskere skjæring, forklarer Christian.  

Takket være den nye investeringen har Norrsken Metall både kapasitet og pålitelighet til å møte en økende etterspørsel etter vannskjæring i regionen. De har allerede begynt å merke veksten da de blant annet har fått flere oppdrag fra den nye batterifabrikken som bygges i nabolaget.

 

For mer informasjon se: www.norrskenmetall.se og www.waterjetsweden.com

Kilde: Water Jet Sweden

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109