23948sdkhjf

Metalltek med vannskjæring fra Waterjet

På naturskjønne Herøy ble Metalltek AS startet i 2019. Bedriften tilbyr tjenester som produktutvikling, maskinering, sveising og mekaniske tjenester. Bedriften har gått til innkjøp av en Waterjet Classica vannskjæremaskin for mer økonomisk produksjon og for å unngå varmepåvirkning.

 

Den største kundegruppen til Metalltek AS er havbruksnæringen. Bedriften teller i dag åtte ansatte, derav to lærlinger.

Daglig leder Torkil Wang forteller at bedriften utfører mye skreddersøm. De benytter seg av 3D-skanning og tegner i SolidWorks. Han fremhever viktigheten av moderne utstyr for å tiltrekke seg unge mennesker, og sier at de, som lærlingebedrift, har fått gode tilbakemeldinger fra utdanningsstedene på dette.

 

Bedre nøyaktighet

- Vi etterstreber en god arbeidsflyt for at arbeidsbåter skal ha minst mulig liggetid. Vi gikk fra plasmaskjærer til vannskjærer blant annet for å bedre nøyaktigheten, og selvsagt for å unngå varmepåvirkning av materialet. Han fremhever også det lave energiforbruket på 26 kW. Dette har betydning både for økonomien og moderne tanker rundt bærekraft, sier Wang.

Maskinløsningen Metalltek har valgt er Waterjet Classica 4 x 2 meter, med hybrid pumpe og mulighet for skjæring i fem akser samt opsjon for rørskjæring. Maskinen er levert av TB Maskin AS.

 

Tiltenkt større produksjon

Vi blir fortalt at maskinen har mange muligheter og at det på mange måter er brukeren som er begrensningen.

- Det er derfor fint at vi har flotte medarbeidere som er løsningsorienterte og har funnet maskinens kapasiteter, både i produksjon av deler til eget og andre bedrifters bruk, forteller Wang.

Metalltek produserer i dag mye enkeltstående produkter og små serier, men vannskjæreren er tiltenkt større produksjon.

- Det er et mål for oss i større grad å tilby våre tjenester til andre leverandører i regionen. Vi er så langt svært fornøyde med nyanskaffelsen. Produksjonstiden har gått ned, produktene blir finere og det er mindre for- og etterarbeid. Dukker det opp noen utfordringer, er hjelpen bare en telefon unna, avslutter Wang.

 

For mer informasjon se: https://metalltek.com og www.tbmaskin.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125