23948sdkhjf

Ravema viste nyheter på «lukket hus»

Nylig hadde Ravema «Lukket hus» på sitt demosenter på Bryne. I løpet av to uker kom små grupper av inviterte kunder og samarbeidspartnere innom for å bli oppdatert på siste nytt fra maskinforhandleren.

 

I demosenteret på Bryne hadde Ravemas folk gjort grundige forberedelser i forkant av «lukket hus». Alle smittevernstiltak, og litt til, ble fulgt til punkt og prikke. Kun fire inviterte av gangen fikk innføring i nyhetene fra Ravema.

 

Ny generasjon Mazak Integrex

Reidar Kverneland innledet med å fortelle om den nye generasjonen Mazak Integrex i-H-serien.

- Den nye generasjonen har en helt ny maskinstruktur som gir økt fleksibilitet for automasjon, og det tilbys en kompakt og kraftigere fresespindel som gir litt større sving over X-aksen, 85 mm radielt for å være presis, samt Y-aksen er forlenget med 40 mm, forklarer Kverneland.

Mazak tilbyr en rekke automasjonsløsninger både til den nye generasjonen og til eksisterende modellutvalg. Stangmater, delefanger, robotarm, automatisk dør, portallader og automatisk delehenter tilbys de aller fleste maskinene.

- Den nye i-H-serien får valgfri adgang til verktøymagasinet, enten forfra eller bakfra for å lette adkomsten alt avhengig av hvordan plassen er i kundens verksted, uttaler Kverneland.

Et nytt statuslys på toppen av maskinene viser fire lamper som kan programmeres for å gi rask visuell oversikt over maskinstatus og faktisk produksjons status.

- Den nye maskingenerasjonen kommer med Mazatrol Smooth Ai styring. Denne er raskere enn de tidligere Smooth-styringene, og kan importere solid direkte uten å gå om CAM-system. Dette reduserer programmeringstiden, gir raskere simulering og som åpner for maskinlæring, sier Kverneland.

Ravema på Bryne er den første i Skandinavia som har Smooth Ai-simulator.

 

Mobile roboter

Det ble en kort introduksjon av Mobile Industrial Robots (MiR) som forhandles av Ravema. Dette er selvgående smarte kjøretøy som kan frakte fra 100 opptil 1000 kilo helt automatisk. Leveres i mange forskjellige utførelser og størrelser. Robotene kan settes i system slik at man i praksis får sømløs forflytting av paller, emner, komponenter og applikasjoner som er av betydning for produksjonen.

 

Fem ganger økt verktøylevetid

Reidar Kverneland presenterte deretter et nytt system for effektiv kjøling av skjærende verktøy – Fusion Coolant Systems – en amerikansk teknologi som Ravema nå forhandler i Norge og Sverige.

- Kunne du ønske deg fem ganger levetid på dine skjærende verktøy, og dobbelt så rask maskinering? Vel, det kan vi hjelpe deg med bedyret Kverneland.

Teknologien baserer seg på såkalt superkritisk CO2, eller Pure-Cut som systemet kalles. Ved å bygge inn tilførsel av CO2 gjennom skjæreverktøyene kan man kontrollere temperaturen i skjæreprosessen og derigjennom oppnå radikalt lengre verktøylevetid, raskere maskinering, renere maskin og bedre miljø.

Les egen artikkel om Fusion Coolant Systems i dette bladet.

 

Hoffmann med enda større utvalg

Arnstein Nilsen presenterte utvalgte nyheter fra Hoffmann. Den tyske verktøy og utstyrsleverandøren kom med 9000 nyheter i august i år.

- Gjennom Hoffmann på web, app eller Tool24 får du digital tilgang på produktinformasjon, skjæredata, toleranse og annet nyttig. Et av de mange produktene jeg vil trekke frem er digitalt skyvelære med Bluetooth der du kan overføre måledata direkte til din datamaskin, nettbrett eller smarttelefon, forklarte Arnstein Nilsen.

Etter produktpresentasjonene ble det tid til demokjøring av verktøy i en Mazak Integrex i500 som står på demosenteret.

 

For mer informasjon se: www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109