23948sdkhjf

LVD lanserer ny storformat fiberlasermaskin

LVD lanserer Taurus FL, en ny storformat fiberlaserskjæremaskin i portal-stil konstruert for ekstra stor skjærekapasitet. En modulær design, der maskinstørrelsen begynner på en 12 meter bearbeidingslengde kan utvides i trinn på to meter til en maksimal bearbeidingslengde på 40 meter for å dekke brukernes behov. Det store formatet gjør at et mangfoldig utvalg av deler kan skjæres og effektivt nestes, noe som øker produktiviteten og optimaliserer materialbruken.

 

Taurus FL gir fleksibiliteten til å bearbeide ekstra store plater eller flere plater, skjære et område og sikre høy maskindynamikk av jobber i forskjellige batchstørrelser, former og materialtyper med plass til emner opp til 3,3 meter brede og opptil 30 mm tykke.

Store deler kan bearbeides uten omplassering, mens flere mindre emner kan plasseres på skjærebordet og bearbeides kontinuerlig, uten avbrudd. Deler kan skjæres på en del av bordet, mens de lastes / losses på en annen, noe som holder nedetid til et absolutt minimum.

 

Sikker og fleksibel

Taurus FL er designet for enkel tilgang. Bare portalen har et kabinett, ikke hele maskinen. Det mekaniske designet og drivsystemet sørger for høy maskindynamikk i storformatskjæring.

En håndholdt kontrollenhet gjør det mulig for operatøren å bevege alle akser på en sikker måte i manuell modus for maskinoppsett eller å laste dyseveksleren. Et kamera plassert inne i skjæresonen og en skjerm på førerkonsollen tillater kontinuerlig overvåking av skjæreprosessen. Skjæresonen har et avtakbart frontpanel som gir tilgang for vedlikehold. Det kreves ikke noe spesielt fundament for maskinen.

 

Utvidet anvendelse

Taurus FL gir også muligheten for skråskjæring eller 2,5D skjæring opp til 45 °. Fiberlaseren er et ideelt verktøy for pålitelig produksjon av skråskjær av høy kvalitet på en skjæreplattform i stort format. Skråskjæringsalternativet gir en rask og kostnadseffektiv måte å forberede materiale for påfølgende sveiseoperasjoner eller å lage geometriske former.

Taurus FL skråhode bruker to direktedrevne motorer. Direktekjøringsprinsippet bruker ingen overføringskomponenter noe som resulterer i høyest mulig nøyaktighet og et raskt reagerende system. Som et resultat sikres konsekvent presis skråskjæring.

Skråhodet er i stand til å skjære på en horisontal overflate i tillegg til å skjære former i forhåndsformede deler eller skjære i vinkel innenfor Z-aksen og +/- 45 °.

En valgfri automatisk dyseveksler øker maskinens oppetid og gjennomstrømning. Enheten har oppbevaring for 30 dyser i en holder i tårnstil som er plassert nær skjærehodet. Dyseveksleren har et integrert kamera som kontrollerer dysejustering, størrelse og tilstand. Den har automatisk kalibrering av kapasitiv høydeføling og rengjøring av dyser.

 

Høy effektivitet

Valgfri CADMAN-L-programvare inkluderer automatiserte funksjoner for å forenkle programmering og tilbyr avansert nesting, kollisjonsunngåelse, direkte hulltaking og skjæring, og prosessparametertabeller for å realisere Taurus FLs fulle potensial. For skråskjæring er en valgfri plug-in tilgjengelig for SolidWorks, Solid Edge og Inventor. Taurus FL tilbys med en 6-, 8- eller 10-kW fiberlaserkilde som, ifølge produsenten, har en bransjeledende effektivitet på mer enn 40 prosent.

 

For mer informasjon se: www.lvdscandinavia.no  

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14