23948sdkhjf

Investerer i Night Train for fremtiden

Allerede på 1930-tallet var Rasch i gang med sin virksomhet og er i dag en av Sveriges ledende produsenter og utviklere av ventilasjonsprodukter. I det 10.000 kvadratmeter store anlegget i Motala er det en topp moderne maskinpark som nå er utvidet med tre nye maskiner fra Prima Power og Din Maskin.

 

Night Train lagersystem - fremtidsrettet løsning

Rasch har investert i et Night Train lagersystem der all materiallogistikk, med alt fra lagring og materialdistribusjon til tilkoblede maskiner, samt mellomlagring av ferdige produkter for å ta ut sett for monteringsprosessen, blir håndtert.

Den nye installasjonen inkluderer en Shear Genius SG1530 stansemaskin/vinkelsak som er koblet til Night Train, mens Rasch har koblet sin eksisterende SG1530 med et hurtiglastesystem. Den eksisterende maskinen ble kjøpt som en frittstående enhet i 2018 for fremtidig mulighet for tilkobling til et Night Train.

Stanse-/vinkelsaksmaskinene forsyner fem SafanDarley kantpresser og en kantpresserobot med emner via Night Train. Prima Power SG1530 er en servoelektrisk stansemaskin med en vinkelsaks med eget servoelektrisk drivsystem, noe som betyr at skjærebevegelsen utføres både raskt og med høy presisjon. Maskinen har integrert automatisk lasting samt utlasting og sortering av detaljer og skrap som standard.

Til slutt er en Prima Power knekkemaskin EBe3320 med 3350mm knekkelengde inkludert, som også er koblet til Night Train og som dessuten forsynes med emner fra stanse-/vinkelsaksmaskinene. Kantpressen har servoelektrisk drift, noe som gir veldig høy repeternøyaktighet og lave driftskostnader.

 

Tulus - programvare som strømlinjeformer og forenkler

Rasch har også investert i Prima Power Tulus Office Premium programvare, som har full integrasjon med forretningssystemet. Dette betyr at når en ny salgsordre kommer inn i forretningssystemet importerer Tulus aktuelle 3D-filer, foretar en distribusjon og setter automatisk detaljene for stanseprosessen. Parallelt med dette genereres også knekkeprogrammene for knekkemaskinen automatisk.

Når Tulus har sendt jobbene til stansemaskinene, kan knekkemaskinen også overvåke når emnene blir stanset og dermed starte knekkeprosessen når de er tilgjengelige.

Tulus holder også kundeordren sammen slik at du etter å ha knekket kan pakke produktene i et sett og starte monteringsprosessen når varene er tilgjengelige.

 

"Et system mange i bransjen drømmer om"

Richard Uppenberg, selger i Din Maskin, mener at Rasch har investert i et system som han tror mange i bransjen drømmer om.

- Investeringen er ekstremt viktig for oss og gir oss økt kapasitet og en automatiseringsløsning, sier Anders Wolving, plasssjef i Rasch. Det at det er mulig å koble sammen flere maskiner når markedet krever det, er også viktig for å sikre investeringen for fremtiden. Med Night Train kan vi også kjøre ubemannet om kveldene, fortsetter Anders Wolving.

At valget falt på Prima Power og Din Maskin, mener Anders Wolving at dette delvis skyldes at maskinene har korte omstillingstider, det er enkelt å produsere i små volumer, maskinene har et høyt kvalitetsnivå og at det er enkelt å bytte verktøy.

 

Stor utvidelse klar i november

Samtidig som Rasch har gjort store investeringer i maskiner, har man også utvidet eiendommen med ytterligere 8.000 kvm. Prosjektet har pågått i omtrent to år, og starten for innflyttingen i de nye lokalene vil finne sted i november 2020.

I de nye lokalene får Rasch plass til nytt ferdigvarelager, montering, nytt lakkeringsanlegg og en forsendelsesavdeling.

- Med den nye fabrikken vil Rasch være sterk i mange år fremover, avslutter Richard Uppenberg.

 

For mer informasjon se: www.rasch.se og www.dinmaskin.no

Kilde: Din Maskin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109