23948sdkhjf

Westcon Yards med saganlegg fra Saghuset Hesselberg

For å øke kapasitet og effektivitet installerte verftbedriften Westcon Yards AS nylig en robust halvautomatisk båndsag, med automatisk grading begge veier, som ble levert av Saghuset Hesselberg.

 

Westcon Yards AS har de siste 10 årene utviklet seg til å bli et av de mest moderne og suksessfylte verftene i industrien. Verftene er lokalisert nær Nordsjøen, og gir rigger og skip muligheter for rask retur tilbake til full aktivitet. Selskapet driver blant annet med rigg- og skipsreparasjon, bygging av skip og subsea/fabrikasjon.

 

Dekker behov i lang tid

Westcon Yards skulle bytte ut gammel sag, og ønsket å erstatte den med en større, mer effektiv sag med økt kapasitet dimensjonsmessig.

- De ønsket også raskere kapping og raskere programmerbar gradekapping med 60 graders skråkapping begge veier, forteller Terje Hesselberg, daglig leder hos Saghuset Hesselberg.

Hesselberg jobbet tett sammen med Westcon for å finne best mulig løsning som ikke innebar unødvendig eller stor ombygging av eksisterende linje.

Den gamle sagen var en del av et materialhåndteringssystem hos Westcon, med eksisterende rullebord og måleutstyr. Det var derfor viktig at en ny sag kunne integreres i linjen på plassen den gamle sagen tidligere var plassert.

- Vi i Saghuset Hesselberg har lang erfaring med ulike sager og vi er vant til å sette oss inn i våre kunders forskjellige utfordringer i den daglige bruk. I samarbeid med Westcon kom vi frem til en løsning som vil dekke deres behov i lang tid, forklarer Hesselberg videre.

 

Valgte sag fra IMET

IMET er en italiensk produsent av båndsager, sirkelsager og andre sagemaskiner. Maskinprodusenten har gjennom årene investert sine ressurser i å utvikle produkter for å møte de stadig mer komplekse behovene til kundene. IMET er langt fremme innen Industri 4.0 og bedriften er kjent som en solid produsent og representert i over 70 land.

Maskinen som ble valgt hos Westcon kalles IMET KS 702 NC. Dette er en robust halvautomatisk båndsag med automatisk grading begge veier, og maskinen er laget for å kappe et stort spekter av materialer.

 

Rask og enkel i bruk

Maskinen har et meget enkelt brukergrensesnitt og kan forhåndslagre inntil ni ønskede vinkler for rask og enkel innstilling av gradene.

Automatisk motorisert grading opptil 60 grader begge veier og svært rask grading. Kun fem sekunder på 0-60 grader, forklarer Hesselberg videre.

Maskinen styres fra en 7 tommers stor pekeskjerm som betjener maskinen og man taster inn ønsket vinkel og sagbuen grader raskt automatisk og låser fast.

Gradingen er elektrisk med hydraulisk fastspenning i ønsket vinkel. Videre er sagen utstyrt med hardmetallstyringer i side og rygg, samt styrelagre sørger for maksimal kontroll av sagbladet.

- Sagen er meget rask og nøyaktig, og dette er en sag som kommer til å dekke Westcons sagbehov i lang tid fremover, avslutter Terje Hesselberg.

 

Les mer på: www.saghuset.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094