23948sdkhjf

Nordic Steel går for Amada fiberlaser

Det har skjedd mye hos Nordic Steel det siste året; nybygg, oppkjøp og investeringer i størrelsesorden 100 millioner kroner. Alt for å forberede seg på kraftig vekst av selskapet. At man satser på Amada fiberlaserskjæremaskin synes å passe perfekt i den planen.

 

Lokalene er nye, det er stilig interiør og stemningen er dynamisk når Maskinregisteret er på besøk sammen med Torkil Myklebost fra Amada Norway. Her møter vi Børre Lobekk som er daglig leder og Per G. Rønning som leder salgsavdelingen. Sistnevnte holder en presentasjon av virksomheten.

- Nordic Steel har siden oppstarten i 1998 posisjonert seg som en av Norges mest seriøse aktører innen avansert platebearbeiding og sveis. Dette er en posisjon vi er veldig stolt av. Vi leverer mekanisk produksjon og prosjektledelse av høy kvalitet til kunder i alle segmenter, forteller Rønning.

Selskapet har en lang referanseliste fra flere av de store aktørene i både oljebransjen, oppdrettsnæring, bygg, anlegg og infrastruktur.

- Dessuten har vi gode samarbeidspartnere innenfor alle fag, noe som gjør oss til en komplett leverandør for våre kunder.

 

Sterk samarbeidspartner

Nordic Steel har 7500 m2 nye produksjonslokaler sentralt plassert på Bryne. Bedriften innehar samtlige sertifiseringer for å levere de mest komplekse og krevende prosjektene innenfor alle bransjer. Navneendringen fra Lie CNC til Nordic Steel i 2016 kom som en naturlig følge av utviklingen til bedriften.

- Navneendringen markerer en sterkere satsing på å gjøre selskapet skodd for fremtiden. Vi er en totalleverandør innen avansert platebearbeiding og sertifisert sveising. Med vår egen utviklingsavdeling vil vi være en viktig del av våre kunders fantastiske løsninger, sier Rønning.

 

3600 prosjekter per år

Salgssjefen er stolt av å vise frem virksomheten, og vi får omvisning i de nye produksjonslokalene.

- Vi trives på jobb og har kun 1,7 prosent sykefravær og ingen fraværsskader der siste seks årene. Våre medarbeidere er dedikerte, faktisk en god del over gjennomsnittet tør jeg påstå. Siden fagkunnskap står sterkt hos oss fikk vi 13 nye fagbrev i 2018/19 også flere i administrasjonen har tatt sine fagbrev, salgssjefen smiler og viser oss hvordan man har delt inn produksjonen:

- Her utfører vi sveising av svart stål og i nabobygget hvitt stål. Som du ser har vi begrenset med råvarelager. Årsaken til det er at vi foretar prosjektbaserte innkjøp. Hvert år har vi mer enn 3600 prosjekter, forklarer Rønning.

 

Ingen nedetid

Vi stopper ved den nye fiberlasermaskinen fra Amada. Ved siden av står en annen laserskjæremaskin og noen kantpresser fra Amada.

- Vi har i praksis ikke hatt nedetid i produksjonen da vi flyttet inn i de nye lokalene, forteller Børre Lobekk, daglig leder hos Nordic Steel, og fortsetter:

- Vi flyttet en og en maskin av gangen, men passet på at vi alltid hadde produksjon i en annen maskin under flyttingen. Det samme med laserskjæring. Den nye Amada-maskinen sto allerede klar til bruk før vi flyttet inn.

Hvorfor valgte dere Amada fiberlaser?

- Det var en samlet vurdering av kvaliteten og kapasiteten på teknologien samt positiv opplevelse av oppfølging og service fra Amada i Norge. De er tilgjengelig når vi trenger hjelp, og når i tillegg teknologien holder hva den lover, føler vi oss trygge på at vi har valgt rett løsning for oss, svarer Lobekk.

 

Produserer døgnet rundt

Den nye lasermaskinen kan kjøres to skift pluss nattkjøring.

- Det går godt over 150 tonn stål gjennom produksjonen per måned, og mye av dette volumet vil bli skåret i fiberlasermaskinen. Vi skal vokse, så i praksis kan det bli døgndrift på Amadaen. Den skal skjære alle typer platematerialer i opptil 25mm tykkelse og våre erfaringer så langt er at det er en rask og presis maskin, konkluderer Børre Lobekk.

 

For mer informasjon se: www.nordicsteel.no og www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093