23948sdkhjf

Verdens raskeste: SLM Solutions lanserer AM-maskin med 12 laserkilder

SLM Solutions, som er kjent for sin selektive lasersmelteteknologi, introduserer offisielt sin nye SLM-maskin NXG XII 600, som nå er tilgjengelig for kommersielt salg. Maskinen er utstyrt med 12 lasere med 1 KW hver, og et firkantet arbeidsområde på 600x600x600 mm.

 

NXG XII 600 er, ifølge produsenten, den raskeste maskinen på markedet, 20 ganger raskere sammenlignet med en enkelt lasermaskin og utstyrt med innovative tekniske funksjoner som zoomfunksjon for å oppnå høyest produktivitet og pålitelighet. Den er utviklet for å brukes i serieproduksjon for applikasjoner med høyt volum så vel som for fremstilling av store deler, noe som åpner for nye applikasjoner innen blant annet bil- og luftfartsindustrien, og baner vei for industrialisert serieproduksjon.

 

Raskere produksjon – billigere delkost

NXG XII 600 er det siste tilskuddet i SLM Solutions' produktportefølje og setter produktiviteten på et helt nytt nivå, med 12 samtidig fungerende lasere med 1 kW hver, samt mange teknologiske innovasjoner og automatiserte funksjoner. En radikalt forbedret bruk av lasertid i byggeprosessen muliggjør uovertruffen byggehastighet, melder maskinprodusenten. Den nye maskinen ble utviklet fra bunnen av for serieproduksjon og har et helt nytt optikksystem, visstnok det mest kompakte på markedet. Det muliggjør stor overlapping og er basert på et skreddersydd laserskanningssystem som passer best til byggekammeret. Alle de 12 optiske enhetene gir definisjon av spotstørrelse via et dobbelt linsesystem kalt zoom-funksjon, slik at kundene kan velge mellom forskjellige spotstørrelser i fokusplanet, som øker byggehastigheten til 1000 cc/t og mer. Å produsere et høyere antall deler i en enkelt byggejobb muliggjør dermed masseproduksjon til lav kostnad per del.

 

Full serieproduksjon

Sam O'Leary, COO i SLM Solutions, er entusiastisk over maskinlanseringen og understreker at en ny epoke med produksjon har startet:

- NXG Xll 600 er en revolusjon innen industriell produksjon. Hittil har grensen blitt ansett for å være grensen til et firkantlasersystem - det vi leverer her med 12 kW installert laserkraft er virkelig banebrytende og et stort skritt fremover, ikke bare for additiv produksjon, men for produksjon generelt. Den potensielle kostnadsreduksjonen og produktivitetsgevinsten som denne maskinen gir deg, betyr for første gang i historien om additiv produksjon at du kan få ekte serieproduksjon fullt integrert i din forsyningskjede.

 

Flere forbedringer

For å lette integrasjonen av NXG XII 600 i fabrikker og forsyningskjeder, er flere automatiserte funksjoner som eksempelvis automatisk byggekammerbytte, automatisk byggestart samt en ekstern forvarmingsstasjon og ekstern pulverfjerningsstasjon en del av løsningen.

For å oppnå homogene delegenskaper over hele byggeplattformen har SLM Solutions utviklet et nytt gasstrømningsoppsett sammen med et optimalisert kammerdesign, og SLM Solutions’ patenterte og velprøvde «sinter-wall»-teknologi. Den patenterte dobbeltvirkende pulverpåførselen er redesignet for å være mer kompakt og optimalisert for gassflyt.

 

Optimal arbeidsflyt

NXG XII 600 har en robust maskinkonstruksjon med et nytt termisk konsept. Dette reduserer avvik til et minimum og lar kundene sømløst printe ut deler fremstilt med opptil 12 lasere. I tillegg kommer maskinen med et helt nytt brukergrensesnittkonsept med fokus på operatøren, som optimaliserer arbeidsflyten og reduserer opplæringskravene. Dette understreker nok en gang SLM Solutions’ fokus på produktivitet, pålitelighet og sikkerhet.

Maskinen er tilgjengelig med to forskjellige alternativer for pulverhåndtering: en tyngdekraftbasert og en vakuumbasert løsning, som begge holder nedetiden mellom hver byggejobb til et minimum.

 

Oversikt over maskinfunksjoner

  • Byggeområde: 600x600x600 mm
  • 12 lasere med 1 kW hver
  • Zoom-funksjon
  • Integrert skannefeltoppdeling for jevn lastfordeling mellom alle 12 lasere
  • Automatisk byggekammerbytte
  • Automatisk byggestart
  • Ekstern forvarmingsstasjon
  • Ekstern pulverfjerningsstasjon

 

SLM Solutions forhandles i Norge av Kaspo Maskin AS:

 

For mer informasjon se: www.slm-solutions.com og www.kaspo.no

Kilde: SLM Solutions

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078