23948sdkhjf

Gudm. Helland Mek. Verksted: Investerer i nytt bygg og nye maskiner

Fjeldes Mek. Verksted AS har overtatt Gudm. Helland Mek. Verksted AS og med det foretatt store investeringer. Nå er det investert i et nytt bygg og nye CNC-maskiner. Den første av tre nye maskiner, en Mazak IG i200S, er allerede i full produksjon.

 

Gudm. Helland Mekaniske Verksted, som er lokalisert på Jørpeland, en snartur under fjorden fra Stavanger, er en maskineringsbedrift med en moderne maskinpark bestående av en rekke avanserte CNC-maskiner. Bedriften leverer tjenester og produkter hovedsakelig rettet mot offshoresegmentet og med en bred kundeportefølje fokuseres det på å levere teknisk utfordrende spesialprodukter i vanskelig materialer.

Verkstedbedriften har seks fulltidsansatte som alle har lang erfaring og høy kompetanse.

- Vi produserer deler i alt fra plast til Monell, Inconel 718 og Hastalloy C, og kan også tilby andre tjenester - som sveising og overflatebehandling sammen med våre underleverandører, forteller Petter Knutsen, daglig leder hos Gudm. Helland Mekaniske Verksted AS, og legger til:

- I tillegg bruker vi aktivt CAM-systemet GibbsCam i vår programmering. Med dette kan vi importere 3D-filer fra kundens tegneprogram.

Kvalitetssikringssystemet til Gudm. Helland Mekaniske Verksted ivaretar kundens interesser fra ordremottak til leveranse. Fokus er å få levert varene til avtalt tid, med riktig kvalitet og til konkurransedyktige priser.

Systemet er basert på NS – EN – ISO – 9001: 2008. Bedriften arbeider aktivt med HMS for at arbeidsplassen skal være trivelig og sikker for både ansatte og besøkende.

 

Overtakelse og nyinvesteringer

Fjeldes Mek. Verksted AS har overtatt Gudm. Helland Mek. Verksted AS og med det foretatt store investeringer. Nå er nytt bygg satt opp, maskiner er flyttet fra de gamle lokalene til Gudm. Helland Mek. Verksted. I tillegg til en ny 5-aksemaskin, type Mazak Integrex i200S, som allerede er satt i produksjon er det også inn to nye maskiner som er på vei inn. Den ene er en Gurutzpe dreie-fresebenk som klarer 15 meter lengde og 1,3 meter i diameter over sleide. Den andre er en 5-akset Ibarmia fres/dreiebenk med maks diameter 2,2 meter og høyde 2 meter.

 

Mazak med Smooth

Gudm. Helland Mek. Verksted er godt kjent med Mazak og har fra før fem maskiner; VCT800-20SR, Integrex 300- III, Integrex 200-IV, Integrex 100-IV og Integrex 100y.

Disse er sammen med de andre eksisterende maskinene fra Gudm. Helland Mekaniske Verksted på plass i nybygget. Der står også den nye Mazak IG i200S-maskinen med Smooth CNC-styring. Dette er en 2-spindlet Integrex med full 5-akslig bearbeiding i begge dreiespindler. Verktøymagasinet huser 72 verktøy, og maskinen er utrustet med komplett Cromar serie IV spon og kjølevæsketranportør.

- Med Fjeldes og Helland sine eksisterende maskiner, pluss våre tre nykjøp er vi i stand til å tilby gamle og nye kunder avansert maskinering fra de minste til de største komponentene som ønskes. Vi er stolte over nybygget vårt, maskinparken vår og våre dyktige medarbeidere, og vi er klar til å yte maks service til våre kunder, understreker Knutsen.

 

For mer informasjon se: www.hellandmek.no og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.234