23948sdkhjf

Amada kantpresser for høy tonnasje letter arbeidet

Amada har utvidet sitt utvalg av HFE3i intelligente, høyeffektive kantpresser ved å legge til en 400 tonns maskin i lengdene 4, 5 og 6 meter.

 

Den nye HFE3i HT (høy tonnasje) modellen er rettet mot tungtekniske sektorer som landbruk, nyttekjøretøy, jernbane, konstruksjon, gruvedrift og skipsbygging, og gir ifølge produsenten presis, dynamisk knekking med enestående prosess-stabilitet. Maskinen er designet for å knekke bløtt stål opp til 20 mm tykkelse.

 

Brukervennlig

Kraftig knekkekapasitet oppnås gjennom en ramme med høy stivhet som er spesielt utviklet for å gi optimal ytelse i applikasjoner med høy tonnasje, mens parallell avbøyning av bjelkene er garantert av Amada -designet til nedre bord.

Rammen, med høy stivhet, Instant Reactive Beam og skreddersydd femakset bakmanometer, sørger for både ytelse og brukervennlighet. Spesielt kombinerer det sterke og fleksible bakmanometeret nyttelast og posisjoneringsnøyaktighet via de fem motoriserte aksene som styres av NC. Standard enkelt Delta-X-finger, som kan bevege seg fremover og bakover uavhengig av den andre, gir høy målefleksibilitet og er spesielt nyttig når man knekker asymmetriske arbeidsstykker. Eventuelt kan kunder velge Delta-X på begge fingrene.

 

Digital integrering

Som med alle maskiner i serien leveres HFE3i HT med AMNC 3i-styringen for intelligent, men likevel enkel betjening som reduserer oppsettetidene. AMNC 3i er det digitale hjertet til kantpressen, og muliggjør offline programmering, digital integrering og nettverkskompatibilitet med produksjonsstrategier fra Industry 4.0. Dette brukervennlige grafiske grensesnittet er basert på en 18,5-tommers berøringsskjerm som gir flere programmeringsmoder online, inkludert muligheten til å importere DXF- eller DWG-filer og konvertere dem til en 3D-modell på maskinen.

 

Lavere strømforbruk - mindre vedlikehold

I tillegg til styringen brukes Amadas VPSS 3i Bend offline CAM-programvare, som automatisk velger verktøy, lager verktøyoppsett og bestemmer knekkesekvenser. Programmer kan genereres automatisk i VPSS 3i Bend og lastes opp til maskinen, der full visning brukes til styringen, som viser et bilde av delen og alle verktøykrav. For eksempel vil verktøynavigeringsfunksjonen vise operatører nøyaktig hvor verktøy skal lastes over bjelkelengden.

 

En ytterligere stor fordel for kundene er Amadas Eco inverter-teknologi, som betyr at maskinen slutter å bruke strøm så snart knekkingen er fullført. I tillegg til å spare energi, reduserer dette smarte hydrauliske kraftsystemet vedlikeholdsbehov, oljeforbruk og støy. 

 

Både til tykt og tynt materiale

Ergonomi er selvsagt avgjørende når det gjelder manipulering av store og/eller tunge plateemner. Av denne grunn kan HFE3i HT valgfritt utstyres med Amada SF200 platefølgere (200 kg per arm) for å forbedre både nøyaktighet og sikkerhet. SF200-enhetene følger knekkehastigheten når platene foldes, noe som eliminerer behovet for en ekstra operatør og sparer arbeidstidskostnader. Om nødvendig kan det leveres en valgfri enhet for aktiv vinkelmåling: Bi-M-laseren kan måle og korrigere vinkelen i sanntid. Som et punkt verdt å merke seg, for produsenter som behandler en variert blanding av deler, er HFE3i HT like egnet til å knekke tynt materiale.

 

For mer informasjon se: www.amada.no og www.amada.eu

Kilde: Amada

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109