23948sdkhjf

Dormer Pramet styrker kapasiteten for bearbeiding av formverktøy

De siste årene har den globale produsenten Dormer Pramet utvidet sitt utvalg av vendbare roterende verktøy for å støtte en rekke applikasjoner innen fremstilling av formverktøy.

 

Denne mangfoldige industri har et bredt utvalg av støpekomponenter, ofte med materialer i en tilstand som gjør dem vanskelige å bearbeide, med et krav til verktøy som kan støtte høy mating, samt store materialfjerningshastigheter.

Vanlige komponenter inkluderer injeksjonsformer av plast, smiverktøy, støpegods og mikroformer, hvor hver krever applikasjonsspesifikk verktøy. Dette bruksområdet dekker grovbearbeiding til finbearbeiding.

Dormer Pramet samarbeider med et bredt spekter av produsenter av formverktøy, fra selskaper som lager små komponenter, for eksempel former til flasker og mobiltelefondeksler, til store smiverktøy. Arbeidsemner er ofte laget av materialer som er vanskelige å bearbeide, som for eksempel herdet stål, herdet verktøystål og rustfritt stål.

 

Riktig skjæreverktøy

De mest typiske inkluderer P20, H13 og D2 verktøystålmaterialer, basert på internasjonale standarder. P20 er et allsidig, lite legert materiale som gir god seighet og moderat styrke. Det brukes ofte til injeksjonsformer og støpegods av plast.  

Et allsidig krom-molybdenmateriale, H13, er egnet for applikasjoner der temperaturen svinger under bearbeidingsprosessen. Den motstår termisk utmattelse og sprekker som kan oppstå når du lager formene på forskjellige stadier.

Til slutt er D2 verktøystål med høyt karbon og krom, som har gode nivåer av slitasje og slitestyrke egenskaper. Den varmebehandles vanligvis til en hardhet på rundt 62 HRC, hvor den fremdeles kan bearbeides med de riktige verktøyene og maskineringsstrategiene. De høye nivåene av krom gir det et middels nivå av korrosjonsbestandighet når det herdes.

Med de mange forskjellige emnematerialene, og ulike størrelser som involverer flere bearbeidingsoperasjoner, er det viktig å ha de rette skjæreverktøyene. Dormer Pramet tilbyr mange standard- og spesialverktøy - primært freseverktøy - for å støtte produksjonen av små batchmengder for spesifikke applikasjoner.

 

Bredt utvalg

På grunn av denne varierte naturen i bransjen krever sluttbrukere et godt nivå av teknisk støtte og råd for å skaffe seg riktig verktøy av høy kvalitet. For å hjelpe kundene med å bygge kunnskap og ekspertise, har Dormer Pramet utviklet et dedikert team for støpe- og formvektøysegmentet.

- Vårt form- og støpesegmentet har både vendbare og solide verktøy. Dette betyr at vi kan tilby skjæreverktøy for et bredt spekter av operasjoner. Vårt fresesortiment gir hovedtyngden av dette tilbudet, fra grovbearbeiding til fin etterbehandling. Programmet inkluderer kopifresing, planfresing, skulderfresing og fresere med høy mating, sier Pavel Jass, segmentleder for segmentet.

Som en del av utvidelsen til form- og støpesegmentet har Dormer Pramet bygget et omfattende sortiment av høymatingsfreser med flere nylige introduksjoner. SBN10-fresene er for eksempel egnet for en rekke fresearbeid, med sin unike lommedesign, fra grovbearbeiding til etterbehandling. En rekke diameter er tilgjengelige fra 16 - 42 mm, med flere designalternativer.

Disse fresene benyttes av en rekke BNGX10-vendeskjær, for skjæredybder opptil 1 mm. Det patenterte dobbeltsidige skjæret med fire skjæregger gir, ifølge produsenten, et svært kostnadseffektivt og allsidig alternativ.

I tillegg støtter den nye dobbeltsidige SNGX11-skjæret høy fresing på opptil 1,7 mm kuttedybde. Det ble introdusert i november 2019, som sortimentets sterke førsteskjær med høye slitestyrke og prosessikkerhet - spesielt når du bearbeider hjørner i lommer. Med åtte skjæregger representerer det kvadratiske SNGX11, ifølge produsenten, også en ekstremt økonomisk løsning.

 

Allsidig valg

En annen nøkkeloperasjon i form- og støpeapplikasjoner er kopifresing. Dormer Pramets familie av indekserbare freseverktøy inkluderer SCN05C-freser for middels fin og finfresing av stål, herdet stål og støpejern.

Den har flere skjær enn det standardfreser pleier å ha og muliggjør, ifølge produsenten, minst 20 prosent høyere produktivitet enn vanlige kappskjær. Den gir reduserte vibrasjonsnivåer, og er optimalisert for jevn kutting av hjørner og lommer.

Dormer Pramets SRC10 freser med liten diameter er også tilgjengelig i diameter fra 25 - 66 mm og i en rekke utførelser. Alle har invendig kjølevæske, et stort antall skjær og har en design som gir maksimal støtte til vendeskjær med åtte egger.

Produsentens indekserbare radierfreser med vendeskjær (inkludert ZP, XP, SRC og PPH) gir et annet valg for grov og middels grov bearbeiding av lommer. Multiside XP-serien er for eksempel en høyytelses profilfres, med det patenterte SideLok innfestingssystemet for høy stabilitet, spesielt i femakset bearbeiding av komplekse overflater.

 

 

 

Dormer Pramets solide radiefreser klarar også komplisert 3D profilfresing og konturfresing S2xx- og S5xx-sortimentet for herdet stål er tilgjengelig i korte til ekstra lange lengder og har en dobbel radius for å redusere skjærekrefter og støtte høyere mating.

En forsterket kjerne tåler radiale krefter som genereres ved bearbeiding av herdede stål, mens en forsterket skjæreggutforming øker stabiliteten og sponfjerningshastighetene.

S7xx-programmet med solide freser gir også muligheten til å frese flere materialer. Alle freser i denne serien har en ekstra styrekant på skjæreggen for en svært stabil og sikker prosess. En rekke diameter, lengder, sporutførelser og belegg, i tillegg til spondelende og hjørneradier, gjør dette sortimentet til et godt allsidig valg.

 

Har mer på gang

S766 og S767 har differensielldelte skjær for ulik spiralvinkel, som, ifølge produsenten, gir vibrasjonsfri bearbeiding og utmerket overflatefinhet. Fresene forbedrer dermed maskineringsytelsen.

Dette brede utvalget av skjæreverktøy demonstrerer Dormer Pramets forpliktelse til og formverktøysegmentet, med ytterligere tilskudd planlagt i de kommende årene.

 

For mer informasjon se: www.dormerpramet.com

Kilde: Dormer Pramet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.113