23948sdkhjf

Brødrene Midthaug først med ny profillaser fra Trumpf

Brødrene Midthaug AS har 13 års erfaring med laserskjæring av profiler og er først i Norge med sin nyervervede Trumpf TruLaser Tube 7000 fiberlasermaskin. Investeringen styrker kapasiteten på både produksjon av egne produkter og leieproduksjon.

 

Brødrene Midthaug AS har valgt å beholde utvikling og produksjon i Norge. Teknologiinvesteringer er nødvendig for å kunne konkurrere med utenlandsk industri. Den nye profillasermaskinen er intet unntak.

- Fra å være en produksjonsbedrift er vi i dag en leverandør av langt mer enn bare de fysiske produkter, vi tilbyr også kompetanse innen konstruksjon, design, løsninger, lover, regler, kontraktsrett, oppmåling, avklaringer, prosjektering, konstruksjon, prosjektledelse, logistikk og montasje, forklarer Karsten Midthaug, administrerende direktør hos Brødrene Midthaug AS.

Den nye profillasermaskinen, som er levert av Pantronic AS, kan bearbeide rør og profiler opp til en diameter på 254 mm.

- Hvis ikke dette holder, så benytter vi vår TTM 300 fra Bystronic, som tar profiler opptil diameter 305 mm. Denne satte vi i drift i 2013. Begge maskinene tar profillengde fra magasin på opptil 6,5 meter med automatisert inn og utlasting, sier Midthaug.

 

God kapasitet

Brødrene Midthaug AS var tidlig ute med bruk av laserteknologi og har 13 års erfaring med laserskjæring av profiler. Bedriften benytter profillaserne til egenproduksjon og leieproduksjon.

- Vår nye Trumpf TruLaser Tube 7000 er utstyrt med flytboring og gjenging i tillegg til 3D-skjærehode. Dette er den eneste profillaser i Norge som er utstyrt med denne utrustningen, så vidt oss bekjent, sier Midthaug og legger til:

- Med dyktige medarbeidere og god kapasitet betjener vi kunder på leieskjæring i Norge. Samtidig som vi etter beste evne betjener de kundene vi har i dag, søker vi også nye kunder, det er bare å ta kontakt, inviterer bedriftslederen.

Ellers kan man ennå telle antall profillasere i Norge på en hånd, hvor to av disse finnes på Kleive hos Midthaug.

 

Sats på norsk industri

Er det liv laga for industriell produksjon i Norge?

- Vi håper at kundene ser fornuften i å benytte norsk produksjon, når denne er konkurransedyktig. Vi opplever at industrien i vår region er under press, tenker da også på skipsindustrien, som over en 20 års periode har flagget ut stadig mer av sin produksjon og kunnskap. Dette blir forklart med kostnadsnivået vi har i Norge, det er en utfordring vi også kjenner på. Hvor lenge kan norsk industri leve med den særnorske formueskatten, som bare rammer norske eiere? Jeg tror at tiden er overmoden for reformer som gir norsk industri med norske eiere de samme rammevilkår som utenlandske eiere og industribedrifter, svarer bedriftslederen.

 

LEAN – produktivitetsspranget

Brødrene Midthaug AS fullførte tidligere i år sin deltakelse i produktivitetsspranget i regi av LEAN Forum Norge. Bedriften og de ansatte hadde da vært igjennom et 18 måneders program med innføring av LEAN arbeidsmetoder i eget selskap. Brødrene Midthaug AS var en av fem bedrifter i Norge som ble valgt ut til å delta pilotprosjektet produktivitetsspranget. 

- Vi opplevede dette som positivt, de ansatte fikk blant annet økt felles forståelse for selskapets utfordringer og mulighet på tvers av organisasjonen. Nå arbeider vi videre på egenhånd, hvor LEAN-tankegangen og metodene vi fikk innføring i blir videreført til nye prosjekter og oppgaver i det daglige, avslutter Karsten Midthaug.

 

Fakta:

Brødrene Midthaug AS ble etablert i 1947. Bedriften har 80 ansatte på Kleive, utenfor Molde, totalt 120. Omsetningen i 2019 var på 226 mill. NOK. Hovedproduker er trapper, rekkverk og balkonger. Bedriften pulverlakkerer på varmforzinket gods, en av to pulverlakkbedrifter i Norge som er sertifisert av Sintef for korrosjonsklasse C5 industri og maritim for pulverlakkering på varmforzinket gods. Bedriften er Norges eneste produsent av strekkmetall.

For mer informasjon se: www.midthaug.no og www.pantronic.no

Kilde: Brødrene Midthaug AS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.142