23948sdkhjf

Maskininvesteringer gir Depro flere fortrinn

Maskiner som du typisk finner i en maskineringsbedrift gir EPC-bedriften Depro AS store fordeler. – Vi slipper å stå i kø hos en underleverandør når vi får bestillinger med svært kort tidsfrist, forteller markedsdirektør i Depro AS, Kenneth Olsen.

 

Depro AS på Håland Industriområdet ved Bryne har opplevd en sterk vekst de fire siste årene. Nå teller EPC-bedriften 45 ansatte og nærmer seg 180 millioner kroner i omsetning. EPC står for Engineering, Procurement, Construction, med andre ord: alt gjøres «på huset».

 

Ny ROV-løsning

Høsten 2020 er de klar med en ny og spennende ROV-løsning som vil spare offshore-operatører for mange millioner. Det er en kontainer som inneholder alt en behøver for å inspisere subsea-installasjoner ned til 2000 meter under havoverflaten. Konteineren kan lett mobiliseres på skip eller installasjoner av ulik størrelse. Konseptet markedsføres under navnet BLUEROC.

– Vi opplever å få veldig god respons på den nye løsningen. Den første er allerede solgt og flere andre store kunder er interesserte, forteller Olsen.

 

Stor på eksport

Depro eksporterer 90 prosent av produksjonen til utlandet.

– Vi har fått en god posisjon og et godt rykte i markedet internasjonalt, og vi blir møtt med stor interesse. Vår størrelse gjør oss mer fleksibel enn mange av våre store konkurrenter. Det drar vi god nytte av nå, sier Olsen.

Store kunder som nevnes er BHGE, National Oilwell Varco, Aker Solutions, TechnipFMC, Aker BP og Equinor.

– Vi har et bredt spekter av kunder. Og vi opplever at kundene våre ønsker at vi skal gjøre det godt og utvikle oss enda mer fordi vi er viktige for dem. Derfor har vi et meget godt samarbeid.

Etter hvert er det også aktuelt for Depro å se mot nye bransjer som fiskeoppdrett og mineralutvinning på havbunnen.

 

Egne maskiner gir kort leveringstid

Selv om Depro ikke er en maskineringsbedrift så har de valgt å investere i en 5-akset fresemaskin fra Mazak i tillegg til to andre Mazak-maskiner og en femakset vannskjæremaskin.

- Samlet sett utfyller maskinene hverandre på en fin måte og gir oss gode valgmuligheter for valg av teknologi med tanke på kostnad, tidsforbruk og materialutnyttelse, forteller Olsen og legger til:

- Som markedsdirektør gir disse nye investeringene en stor mulighet å kunne gå ut i markedet å selge en bedrift som er fleksibel på leveringstid og ikke minst kunne sørge for rask produksjon av alle de prototype komponenter og produkter vi utvikler for kundene. Med disse maskinene i hus har vi muligheten til å produsere deler i løpet av timer. Vi ville hatt store utfordringer om vi ikke hadde hatt denne muligheten. Da måtte vi bestille maskineringsoppdrag hos en av våre underleverandører og det kan forsinke leveransen med flere dager.

 

Viktige investeringer

Det er også installert GibbsCAM programvare som gjør at bedriften kan mate 3D-modeller inn i et program som tar seg av beregningene og hvordan maskinen kan gjøre oppgaven på en mest mulig effektiv måte. Samtidig passer den på at maskinen ikke blir kjørt for hardt slik at den ødelegges eller ødelegger emnet.

– Nå har vi brukt denne programvaren i cirka ett år og den har spart oss for mye tid og redusert verktøykostnader, kommenterer Olsen.

Det er også gjort andre investeringer som har sørget for full aktivitet hos Depro.

- Da koronakrisen slo til var vi kjempeglad for at vi hadde kjøpt en brukt tannhjulmaskin for egen produksjon av egne girløsninger. Hadde vi ikke gjort det valget så hadde vi ikke klart å levere noen av våre egne produkter, understreker Kenneth Olsen.

 

For mer informasjon se: www.depro.no og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094