23948sdkhjf

Ny generasjon av vinkelkompensering: Alphajet vannskjæreverktøy fra Water Jet Sweden

Nå lanserer Water Jet Sweden Alphajet - den nye generasjonen av vinkelkompensering for vannskjæring med vinkelrett skjæring. Alphajet er mekatronikk basert på kompakt design med fast TCP-punkt.

 

Med nøye utvalgte maskinelementer og små nøyaktige bevegelser oppnås skjæreresultater utover det vanlige med en vinkelnøyaktighet på ± 0,05 mm nøyaktighet.

- Det er lett å gjøre noe komplisert, men vanskelig å gjøre noe enkelt, begynner Tony Rydh, grunnlegger av og teknisk sjef i Water Jet Sweden, og fortsetter:

- Med vår nyutviklede Alphajet tar vi vinkelkompensering til et nytt nivå. Det er en velprøvd funksjon i bransjen, men vi gjør det hakk bedre i nesten alle henseender.

 

Kompakt og moderne konstruksjon

Den nye Alphajet har en kompakt design som betyr at den både veier mindre og opptar mindre gulvareal. Den er spesielt egnet for den som vil utstyre maskinen sin med flere skjærehoder. Opptil fire Alphajet skjæreverktøy kan brukes parallelt på en maskin, og dermed firedobler skjæreevnen med samme nøyaktighet.

 

Høyeste nøyaktighet

- Jo mindre bevegelser, jo høyere nøyaktighet. Det er et faktum vi hadde som retningslinje da vi designet Alphajet, sier Tony Rydh.

Den nye Alphajet har et fast TCP-punkt, noe som betyr at maskinens X- og Y-akser ikke trenger å bevege seg for å håndtere vinkelkompenseringen. Den unike konstruksjonen med vinklene 45-30-30 betyr at det kreves veldig små bevegelser i A- og B-aksene. Valget om å plassere verktøyholderen langt nede på skjærehodet gir et lavere rotasjonspunkt og gir dermed mer presise små bevegelser.

Alphajet er designet for å tåle maksimal vinkelkompensering TAC (Taper Angle Control) opp til ± 14 °, som, ifølge produsenten, er den største i markedet. Imidlertid er det bare noen få grader av skråning som kreves for å få vinkelrett overflater og kanter med den nye Alphajet.

Mekatronikken er designet med Fanuc absolutte servomotorer, og det er derfor ikke nødvendig med noen referansesyklus. De «absolutte» motorene er direkte koblet inn i Harmonic Drive Gear for å eliminere mekaniske kilder til feil som svingfeil og spill.

 

Enkel betjening

Å bytte skjærehode er raskt og enkelt. Skjærehodet er automatisk sentrert takket være verktøyholderen med V-blokk montering og ingen spesiell kalibrering er nødvendig under verktøyskift, noe som sparer tid og opprettholder skjærehodet.

Ingen spesiell CAD/CAM-programvare er nødvendig, for å bruke Alphajet. IGEMs grunnleggende CAM-er for vannskjæring inneholder allerede beregningstabeller for de vanligste materialene. I tillegg til TAC (Taper Angle Control), er det funksjoner for å kompensere de dynamiske stråleegenskapene i prosessen som LAG (Lag-kompensering) og VOC (Variable Offset Control) inkludert i den tilhørende programvaren.

 

Komplett funksjonalitet

Alphajet passer til alle forskjellige typer skjærehoder fra Water Jet Sweden, og takler vannskjæring med både 4100 bar og 6200 bar. Praktiske og avanserte funksjoner tilbys som standard. Sprutbeskyttelsen minimerer vannsprut ved boring. Kollisjonsbeskyttelsen beskytter skjærerøret mot brudd i tilfelle kollisjon og stopper maskinen automatisk. Høydeholdere online er tilgjengelige som et alternativ for å sikre nøyaktige skjæreresultater.

 

For alle maskinmodeller

Siden designen bare krever interpolasjonskontroll med fire akser, kan Alphajet brukes på alle Water Jet Swedens forskjellige maskinmodeller. Alt fra kvalitative oppstartmaskiner som NCT og NCH til mer komplekse maskinløsninger. Kundens behov er det som avgjør, ikke systemtekniske begrensninger.

- Et presisjonshode klarer seg best på en kvalitetsmaskin. Water Jet Sweden maskiner har de laveste toleransene i markedet, er produsert i Sverige og tilbyr fem års ytelsesgaranti, avslutter Tony Rydh.

 

For mer informasjon se: www.waterjetsweden.com

Kilde: Water Jet Sweden

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.235