23948sdkhjf

Så lett kan TIG bli: 10 kg med et bredt utvalg av funksjoner

| Av John Christensen | Tips redaksjonen om en historie

Fordelene ved sveising med tungsten-inertgass (TIG) er at ingen annen prosess gir renere eller høyere sveisekvalitet. For å gjøre håndteringen enda enklere har Fronius utviklet TransTig 170/210. Det kompakte TIG-håndsveisesystemet byr på et bredt spekter av funksjoner som gir gode sveiseresultater.

 

Les også: Sveisehjelmen Vizor Connect fra Fronius: Intelligent arbeidsbeskyttelse med god komfort

TIG har et bredt spekter av bruksområder og prosessen er egnet for alle typer metaller, tynne plater, tvungne sveiseposisjoner og rotlagssveising. Det kan sveises med eller uten tilsatsmateriale. Spesielt innen anlegg- og beholderbygging, konstruksjon av rørledninger, men også i vedlikehold, montering og reparasjon, er dette en stor fordel for brukerne. Siden det for det meste brukes rustfritt stål og aluminium, imponerer prosessen med høy sømkvalitet både visuelt og taktilt. Ved mobil bruk scorer TransTig også høyt. Takket være den lave vekten og gode håndterbarheten støtter den brukeren i de ofte mangfoldige arbeidsoppgavene.

 

Pålitelig lysbue selv ved dårlig strømtilførsel

Den nye generasjonen TIG-DC-sveisesystemer fra Fronius mestrer balansegangen mellom kompakt apparatdesign og et bredt spekter av funksjoner. Til tross for den beskjedne størrelsen og en vekt under 10 kg, byr nye TransTig 170 og TransTig 210 på alle viktige innstillingsmuligheter som ellers bare er tilgjengelig på større, profesjonelle TIG-sveisesystemer. Under utviklingen ble fokuset rettet mot at sveisesystemet skal kunne bruke inngangsspenningen best mulig. Resultatet er at TransTig ikke bare er energieffektivt, men, ifølge Fronius, også svært pålitelig og produktivt. Det lille TIG-apparatet har en innkoblingsvarighet på 40 prosent. Ved maksimal effekt kan det sveises kontinuerlig i fire minutter – lenger enn med andre sammenlignbare sveisesystemer.

TransTig har i tillegg Power Factor Correction (PFC) som sikrer høy nettspenningstoleranse. Selv med 30 prosent mindre inngangsspenning kan sveisesystemene fortsette å sveise med full effekt. Dessuten brukes den eksisterende strømmen fra strømnettet så effektivt som mulig med PFC. Med "Fuse Parameter" kan sveiseren stille inn den maksimale strømmen som brukes fra strømnettet, og dermed tilpasse sveisesystemet ut fra forholdene på stedet – for eksempel på byggeplasser der mye utstyr allerede er i drift. Selv med lange strømledninger, dårlig nettsikring eller bruk av generator kan dette avgjøre om lysbuen brenner.

 

Bredt spekter av funksjoner for enkel bruk

De kompakte TransTig-sveisesystemene overbeviser, ifølge produsenten, med fremragende sveiseegenskaper som hittil kun har vært mulig med større apparater. TransTig byr på et komplett spekter av muligheter for elektrodesveising, inkludert CEL-modus og flere funksjoner for TIG-sveising. Med punktsveisefunksjonen (TAC) blir det enklere å føye sammen komponenter. Sammenføyningen går dermed dobbelt så raskt sammenlignet med vanlige prosesser. For å skifte tilsatselektrode under sveising, eller for å sveise over et fugepunkt, har TransTig nå en ekstra UpSlope- og DownSlope-funksjon for reduksjonsstrøm som kan reduseres eller økes i forhold til hovedstrømmen. Gassetterstrømningstiden stilles enten inn manuelt eller tilpasses sveisestrømmen automatisk. Den høyfrekvente tenningen ved berøring gir også økt brukervennlighet ved sveising – den oppdager når arbeidsemnet berøres og tennes så etter en forhåndsdefinert tid med høyfrekvens på nøyaktig riktig sted. Dette muliggjør bruk av sveisepistoler uten knapp eller hjelper sveiseren ved vanskelige tilgjengelige sømmer.

 

Høyteknologi i enkel innpakning

TransTig er fullpakket med teknologi, men imponerer likevel med sitt praktiske betjeningskonsept, enkle dreie- og trykknapper og et tydelig funksjonsdisplay med belysning. Sveisesystemet er ikke bare lett, men også ekstremt robust – plasthuset er testet langt ut over kravene for mekanisk belastbarhet. Håndholdte sveisesystemer fra Fronius er sikret mot vannsprut og er derfor også egnet for bruk under tøffe forhold på byggeplasser eller under monteringsarbeider. I tillegg bytter TransTig automatisk til standby-modus etter en justerbar periode, noe som reduserer strømforbruket.

 

For mer in formasjon se: www.fronius.no

Kilde: Fronius
Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Okuma-app for automatisert avrettingsprosess

EnergyX er klar for cobotalderen

Digitalt verktøy holder orden på maskinene

Sandvik Coromant og Microsoft former fremtidens produksjon

P. Meidell og Dachser bidrar i kampen mot COVID-19

Nyhetsbrev

Optimisme hos Prefab Engineering

Mange messeutsettelser i 2020

Maskin K. Lund øker fokuset på hydraulikk

Sveisehjelmen Vizor Connect fra Fronius: Intelligent arbeidsbeskyttelse med god komfort

Fastems tilbyr «alle» fleksibel automasjon

LVD Easy-Form 80/25 installert hos Lafinto

Refleksjoner rundt vår rolle innenfor norsk industri i 2020 og årene fremover!

Sirevåg Mekaniske utvider med Mazak

Nytt verktøysystem øker hastigheten og nøyaktigheten

Amada kjøper LKI Käldman: Øker leveringen av automatiserte løsninger

Ny generasjon av vinkelkompensering: Alphajet vannskjæreverktøy fra Water Jet Sweden

Ford 3D-printer dine unike låsemuttere

Universal Robots med cobotwebinar 13. mai kl. 10.00

Så lett kan TIG bli: 10 kg med et bredt utvalg av funksjoner

Spesielle verktøy rettet mot rørproduksjon

Spar tid og plass ved bruk av Hänel lagerautomat

Solar øker sortimentet med 30.000 industriprodukter

Hydro Profile Academy – konstruer med aluminium!

Aluminiumforskning: En skinnende fremtid for vidundermetallet

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.109