23948sdkhjf

Fronius med CWC-D cobotsveisecelle

Fronius presenterer cobotsveisecelle for helautomatisert sveising med sveiseprosessene MIG/MAG og CMT. Ifølge sveisemaskinprodusenten kreves ingen programmeringskunnskap for å komme i gang med robotsveising i denne cellen.

 

Manuell sveising er kostbart i tid og bemanningsressurser. Av denne grunn søker mange bedrifter å automatisere sveiseprosessene sine så langt som mulig. Fronius CWC-D Cobot Welding Cell er allerede satt opp for å bytte til automatisert sveising. Det er intuitivt å kontrollere, og ingen programmeringskunnskap er nødvendig.

 

Økt effektivitet

Fronius beskriver cobotcellen som kostnadseffektiv og produktiv med transparente investeringskostnader, noe som skal gi lønnsomt, selv for begrensede batchkjøringer.

For å betjene cellen er det ikke behov for programmeringskunnskaper, det er enkel programmering og betjening. Definer sveise-, start- og sluttpunkter ved hjelp av knappene på sveisebrenneren. Det finnes et omfattende sveiseprogram og parameterbibliotek.

Man kan benytte to-stasjonsdrift for økt effektivitet. Det er automatisk senking av stasjonsseparasjon for tostasjonsmodus. Seksakset cobot, pneumatisk lineær akse muliggjør automatisk stasjonsbytte i tostasjonsmodus.

 

Enkel programmering

Fronius presenterer en trestegs prosedyre for enkel igangsetting av cobotsveisecellen:

  1. Plassering av cobotarm og sveisebrenner for hånd.

Trykk på den gule knappen og flytt brenneren til ønsket sveiseposisjon for hånd. Sørg for at cobotarmen og sveisebrenneren vil kunne bevege seg fritt under de automatiserte sveisesekvensene, uten fare for kollisjon, langs de aktuelle sveisebanene. Som en sikring lagres enkeltpunkter på bevegelsesaksene ved å trykke på den hvite knappen. Alternativt kan cobot-armen også flyttes ved hjelp av fotbryteren eller 12" nettbrettet.

 

  1. Definer sveisebanens start- og sluttpunkt.

Trykk på den gule ARC-knappen for å definere sveisebanens start- og sluttpunkt (ARC-ON/ARC-OFF).

 

  1. Velg sveisejobb på nettbrettet.

Cobotsveisecellen kommer allerede med et bredt utvalg av forhåndsdefinerte sveisejobber på strømkilden. Når alle sveisebaner er definert, er alt operatøren trenger å gjøre å angi sveisejobbnummeret (i henhold til referanselisten) og sveisehastigheten, og deretter starte sveiseprogrammet.

 

For mer informasjon se: www.fronius.no

Kilde: Fronius

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11