23948sdkhjf

Fronius kaldtråd TIG-sveising – smart og enkelt

TIG-kaldtrådkomponenter er nå tilgjengelig for Fronius iWave. Den banebrytende innovasjonen ligger i dens intelligente kontroll.

 

Med den patenterte nye TIG DynamicWire-sveisepakken kan selv amatører enkelt oppnå perfekte TIG-sveiser. Dette er fordi den dynamiske trådkontrollen alltid velger riktig matehastighet. Prosessen tilpasser seg sveiseren, ikke omvendt.

 

Enklere TIG-sveising

TIG-sveising representerer toppsjiktet av sveiseprosesser og krever dyktighet så vel som mange års praksis – eller gjør det det?

- Alle de nye funksjonene som vi har pakket inn i iWave-kaldtrådkomponentene, så vel som den tilhørende programvareløsningen, gjør TIG-sveising betydelig enklere, forklarer Manuel Rumpl, leder for strategisk produktledelse Industrial Welding Solutions hos Fronius International GmbH.

- Takket være TIG DynamicWire kan sveisere fokusere all oppmerksomhet på lysbuen og sveisesystemet regulerer den optimale trådhastigheten til enhver tid, fortsetter Rumpl.

iWave-strømkategoriene fra 300i til 500i kan oppgraderes til TIG-kaldtrådsystemet. TIG DynamicWire sveisepakken er klar til bruk umiddelbart ved hjelp av programvareaktivering og kan også ettermonteres til eksisterende iWave-systemer når som helst.

 

Aktiv trådkontroll

Den innovative fordelen med Fronius DynamicWire, sammenlignet med en konvensjonell kontinuerlig trådmating, ligger i dens automatiske selvregulering. Sveisesystemet justerer aktivt trådhastigheten til sveiseatferd, brennerposisjon og strømforhold, og kompenserer til og med automatisk for komponenttoleranser på opptil 30 prosent.

- Dette gir perfekte sveiser hver gang, sier Rumpl.

 

Presis og brukervennlig

Under utviklingen av kaldtrådsystemet var ingen detaljer for små for Fronius når det gjaldt å sikre at sveisere kunne jobbe optimalt med minimale trinn og justeringer. Trådmateren stilles inn én gang og forblir deretter i en stabil posisjon. Den ergonomiske og fleksible wolframholderen er spesielt lett ettersom den er produsert med materialbesparende 3D-print i aluminium. Det er heller ingen forstyrrende vibrasjoner ved brennerhåndtaket, fordi – i motsetning til sammenlignbare løsninger – er den mekaniske forover- og bakoverbevegelsen av tråden helt utelatt med den nye TIG DynamicWire kaldtrådsveiseprosessen.

 

Bytt elektrode med ett trykk

Med Tungsten Fast Clamp-systemet (TFC) bringer Fronius ut nok et nytt patent. Et enkelt trykk på knappen frigjør og klemmer wolframelektroden i den fjærbelastede klemhylsen. Som blyet til en mekanisk blyant, endres elektroden i løpet av sekunder. Dette systemet kan nå også monteres på eksisterende sveiselamper.

 

Enkelt og besparende

I tider med kompetansemangel kan iWave komplett med kaldtrådmating og TIG DynamicWire hjelpe alle TIG-nybegynnere og de med mindre erfaring med raskt å oppnå et flott sveiseresultat. Selvregulerende parameterinnstillinger og egenskaper, samt en kompenserende aktiv trådmater, gir nødvendig sikkerhet og sikrer et høyt kvalitetsnivå.

- Fordi tråden ikke kontinuerlig beveger seg frem og tilbake under intelligent TIG-kaldtrådsveising, får slitasjedeler som brennerkroppen, brennerhetten og klemhylsen redusert slitasje og varer lenger enn sammenlignbare løsninger, konkluderer Manuel Rumpl.

 

For mer informasjon se: www.fronius.no

Kilde: Fronius

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Årdal Maskinering i gang med AM-reparasjoner
Fronius med CWC-D cobotsveisecelle
Nye muligheter for Altimo - satser på rørlaserskjæring
Milwaukee med ny generasjon rettslipere
PE Bjørdal med ny Okuma Multus B250W
iTec forhandler italienske Ficep
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Tungt

Send til en kollega

0.109