23948sdkhjf

Fronius kaldtråd TIG-sveising – smart og enkelt

TIG-kaldtrådkomponenter er nå tilgjengelig for Fronius iWave. Den banebrytende innovasjonen ligger i dens intelligente kontroll.

 

Med den patenterte nye TIG DynamicWire-sveisepakken kan selv amatører enkelt oppnå perfekte TIG-sveiser. Dette er fordi den dynamiske trådkontrollen alltid velger riktig matehastighet. Prosessen tilpasser seg sveiseren, ikke omvendt.

 

Enklere TIG-sveising

TIG-sveising representerer toppsjiktet av sveiseprosesser og krever dyktighet så vel som mange års praksis – eller gjør det det?

- Alle de nye funksjonene som vi har pakket inn i iWave-kaldtrådkomponentene, så vel som den tilhørende programvareløsningen, gjør TIG-sveising betydelig enklere, forklarer Manuel Rumpl, leder for strategisk produktledelse Industrial Welding Solutions hos Fronius International GmbH.

- Takket være TIG DynamicWire kan sveisere fokusere all oppmerksomhet på lysbuen og sveisesystemet regulerer den optimale trådhastigheten til enhver tid, fortsetter Rumpl.

iWave-strømkategoriene fra 300i til 500i kan oppgraderes til TIG-kaldtrådsystemet. TIG DynamicWire sveisepakken er klar til bruk umiddelbart ved hjelp av programvareaktivering og kan også ettermonteres til eksisterende iWave-systemer når som helst.

 

Aktiv trådkontroll

Den innovative fordelen med Fronius DynamicWire, sammenlignet med en konvensjonell kontinuerlig trådmating, ligger i dens automatiske selvregulering. Sveisesystemet justerer aktivt trådhastigheten til sveiseatferd, brennerposisjon og strømforhold, og kompenserer til og med automatisk for komponenttoleranser på opptil 30 prosent.

- Dette gir perfekte sveiser hver gang, sier Rumpl.

 

Presis og brukervennlig

Under utviklingen av kaldtrådsystemet var ingen detaljer for små for Fronius når det gjaldt å sikre at sveisere kunne jobbe optimalt med minimale trinn og justeringer. Trådmateren stilles inn én gang og forblir deretter i en stabil posisjon. Den ergonomiske og fleksible wolframholderen er spesielt lett ettersom den er produsert med materialbesparende 3D-print i aluminium. Det er heller ingen forstyrrende vibrasjoner ved brennerhåndtaket, fordi – i motsetning til sammenlignbare løsninger – er den mekaniske forover- og bakoverbevegelsen av tråden helt utelatt med den nye TIG DynamicWire kaldtrådsveiseprosessen.

 

Bytt elektrode med ett trykk

Med Tungsten Fast Clamp-systemet (TFC) bringer Fronius ut nok et nytt patent. Et enkelt trykk på knappen frigjør og klemmer wolframelektroden i den fjærbelastede klemhylsen. Som blyet til en mekanisk blyant, endres elektroden i løpet av sekunder. Dette systemet kan nå også monteres på eksisterende sveiselamper.

 

Enkelt og besparende

I tider med kompetansemangel kan iWave komplett med kaldtrådmating og TIG DynamicWire hjelpe alle TIG-nybegynnere og de med mindre erfaring med raskt å oppnå et flott sveiseresultat. Selvregulerende parameterinnstillinger og egenskaper, samt en kompenserende aktiv trådmater, gir nødvendig sikkerhet og sikrer et høyt kvalitetsnivå.

- Fordi tråden ikke kontinuerlig beveger seg frem og tilbake under intelligent TIG-kaldtrådsveising, får slitasjedeler som brennerkroppen, brennerhetten og klemhylsen redusert slitasje og varer lenger enn sammenlignbare løsninger, konkluderer Manuel Rumpl.

 

For mer informasjon se: www.fronius.no

Kilde: Fronius

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094