23948sdkhjf

Ny robotløsning optimaliserer produksjonen

Samson Agro A/S opplever stor etterspørsel etter miljøvennlige løsninger for påføring av naturlig gjødsel, noe som gir stor etterspørsel etter slammevogner, møkkaspreder og annet utstyr for landbruket. Derfor har maskinprodusenten investert i en ny og spesialutviklet versjon av den samarbeidende sveiseroboten CoWelder fra Migatronic.

 

Siden 1943 har Samson Agro A/S utviklet og produsert innovative og miljømessige kvalitetsløsninger for dyreprodusenter og maskinstasjoner. Selskapet har hovedkontor i Viborg, hvor det sysselsetter over 250 ansatte. I tillegg har Samson Group A/S, hvorav Samson Agro A/S er en del av, to fabrikker i henholdsvis Frankrike og Polen, hvor de sysselsetter rundt 200 ansatte.

 

Stor etterspørsel

Samson Agro eksporterer til hele verden - først og fremst til Europa, der selskapet for tiden opplever stor etterspørsel etter sine innovative landbruksmaskiner. De siste årene har europeisk miljølovgivning blitt strammet inn, og det har ført til at mange bønder har sett mot Danmark og Samson Agro, som er blant verdens ledende produsenter av miljøvennlige slamvogner, bommer og gjødselspredere.

- Med våre miljøvennlige landbruksmaskiner lever kundene opp til det store flertallet av miljølovene som gjelder i Europa og resten av verden. Nettopp derfor er det for tiden stor etterspørsel etter våre løsninger, og det skaper mye aktivitet i fabrikkene våre - spesielt her i Viborg, hvor vi stadig ansetter nye medarbeidere og kontinuerlig prøver å optimalisere vår produksjon, sier Henrik Lund, som er fabrikksjef hos Samson Agro A/S.

 

Høy grad av frihet

- I mange år har vi hatt et veldig bra samarbeid med Migatronic og bruker bare Migatronic sveiseutstyr på fabrikken vår i Danmark. Derfor var det naturlig for oss å jobbe med Migatronic og Migatronic Automation for å finne en ny robotløsning for vår produksjon. Dette har resultert i en skreddersydd sveiserobot som lever opp til våre krav til moderne teknologi, spektakulær effektivitet og høy brukervennlighet, fortsetter han.

For å optimalisere både fleksibilitet og sveisekvalitet ba Samson Agro om en fleksibel robot som kan plassere en perfekt sveisesøm i alle tenkelige posisjoner. For å oppfylle selskapets krav valgte Migatronic og datterselskapet Migatronic Automation å videreutvikle sveisegruppens populære CoWelder, slik at den nå kan henges på veggen eller taket, noe som har gitt den samarbeidende sveiseroboten en helt ny dimensjon.

 

- Når sveiseroboten er vegghengt eller topphengt, gir den en høy grad av frihet, noe som gjør at flere eller større gjenstander kan sveises i et gitt område. Så selv om det er en relativt liten sveiserobot som bare veier 33,5 kilo, har den en stort rekkevidde, sier Henrik Lund og fortsetter:

- CoWelder-løsningen er også koblet til en Sigma Select 400 strømkilde fra Migatronic, som er en veldig kraftig og intelligent sveisemaskin som sikrer en høy sveisekvalitet. På denne måten har vi kommet frem til en løsning som passer veldig godt til oppgavene vi har her hos Samson Agro.

 

Brukervennlighet i toppklasse

I tillegg til høy effektivitet, stilte Samson Agro også krav til brukervennligheten av løsningen. I følge Henrik Lund må sveiseroboten kunne betjenes av ansatte uten robotoperatørutdanning. Nettopp fordi CoWelder har et intuitivt og anvendelig brukergrensesnitt anså Migatronic og Migatronic Automation det som den rette løsningen for Samson Agro.

- Da brukervennligheten omkring sveiseprosessen er helt i topp og langt bedre, enn vi har sett før, var det naturlig for oss å investere i en CoWelder fra Migatronic. Derfor behøver Samson Agro ikke nødvendigvis å hyre inn utlærte robotoperatører, som dessuten kan være vanskelig å rekruttere. Det krever nemlig ikke mye kunnskap om sveiseroboter for å betjene CoWelder’en, og vi kan lære opp våre nåværende medarbeidere i å betjene den på en time eller to, forteller Henrik Lund og fortsetter:

- Siden roboten er så enkel å betjene har vi også tenkt å lære opp flere ansatte til å bruke den. På denne måten står ikke produksjonen i ro hvis en robotoperatør skulle bli syk, eller reise på ferie, ettersom en annen ansatt enkelt kan ta over. Det er i stor grad utnyttelsesgraden til roboten som garanterer avkastningen. Samtidig er det også fantastisk å ha demonstrert for de ansatte at investeringer i robotikk ikke kan erstatte de talentfulle menneskene våre på gulvet, selv om robotene gir produksjonseffektiviteten et skikkelig løft.

 

Spesialdesignet robotløsning

I følge Christian K. Holm, som er distriktssjef i Migatronic, utvikler sveisegruppen ofte nye og skreddersydde løsninger for kundene. Dette er nødvendig ettersom de fleste produksjonsbedrifter ofte jobber med forskjellige prosesser:

- Vi streber alltid etter å være fleksible slik at vi kan utvikle spesielle løsninger som oppfyller kundenes forventninger og passer inn i deres produksjonslinje. I forhold til CoWelder har vi for eksempel 18 standardløsninger som vi vanligvis baserer oss på. Vi har da muligheten til å videreutvikle, slik at løsningen raskt kan tilpasses og bidra til å rasjonalisere et selskaps produksjon, sier han og legger til:

 

- Uansett om du investerer i en standardløsning eller en spesialdesignet sveisrobot er selvfølgelig alltid Migatronics høye servicenivå inkludert. Så hvis en sveiseløsning skulle fuske, rykker vi ut med en gang. Denne sikkerheten er av enorm betydning for kundene våre, da nedetid og driftsavbrudd kan koste produksjonsbedrifter kostbart, avslutter Christian K. Holm.

 

For mer informasjon se: www.migatronic.se

 

Fakta om CoWelder-løsningen:

- UR10e Robot komplett inkl. Controller og Teach Pendant

- Komplett programvarepakke, inkl. sveiseprogram

- Pendling-funksjon

- Start Box med integrert E-Stop, 3 m kabel til UR Controller

- Standardreleer (24VDC) for kontrollfunksjoner, integrert

- Arc Safety Control box

- Robot Motion Safety Control

- Strømkilden er en Migatronic Sigma Select 400 vannkjølt, Puls

- Intelligent Arc Control

- Intelligent Gas Control

Kilde: Migatronic

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.112