23948sdkhjf

Covent i full drift uten permitteringer

Det finnes lyspunkter selv i tøffe tider. Rogalandsbedriften Covent AS holder hjulene i gang uten permitteringer. 

- Det ser ikke ut til at vi må redusere aktiviteten med det første, men det kan jo plutselig skje, sier Egil Brastad Hansen, daglig leder hos Covent AS.

 Selskapet er Bjerkreim kommunes største private arbeidsplass med 105 fast ansatte i tillegg til midlertidig ansatte og 10-20 innleide. Omsetningen i 2019 var 351 millioner kroner.

Bedriften tilbyr luftbehandlingsanlegg som utnytter miljøet og dets energi på en effektiv og skånsom måte. Covent leverer spesialtilpassede aggregater til bedriftens forretningsområder: land, marine og offshore, som hver har sine egne spesialiteter, tilpasninger, løsninger og krav.

- God ventilasjon gir et sunnere inneklima, samtidig gjenvinnes varmen fra den gamle lufta, og sparer dermed naturen for tapping av annen energi, uttaler bedriftslederen.

 

Utviklingsarbeid nødvendig

I skrivende stund går produksjonen som normalt, selv om det er usikre tider.

- Vår bedrift har lange tradisjoner og leverer løsninger som markedet tydelig etterspør. En bevisst miljøprofil og energiøkonomisering har preget Covent i alle år og selskapet var forut for sin tid på 1970-tallet og driver fortsatt et kontinuerlig utviklingsarbeid, både for å forbedre og forenkle allerede eksisterende produkter; samt å finne nye anvendelsesmuligheter for dem, forteller Brastad Hansen, og legger til:

- Dessuten endres markedets behov over tid, og nye produkter må erstatte de gamle. Nytenkning og produktutvikling er et teamarbeid der bedriftens fagkompetanse utnyttes maksimalt.

 

Tett samarbeid gir tillit

Covent har lang erfaring og solid kompetanse innen luftbehandling og energigjenvinning. I alle ledd finnes medarbeidere som har vært ansatt i en årrekke. De har fulgt produktutviklingen og markedstilpasningen, og vet det meste om luftbehandling og varmegjenvinning. Bedriften har opp gjennom årene alltid hatt fokus på faglig dyktighet, erfaring, nytenkning og vilje til å ta ansvar.

- Denne erfaringen lar vi komme våre kunder direkte til nytte i form av personlig kontakt og tett oppfølging. Det meste vi leverer blir tilpasset den enkelte kundes behov. Det forutsetter mye kontakt og nært samarbeid med våre kunder. Slikt samarbeid gir tillit og fører til at kundene kommer igjen ved senere anledninger. Etter mange år i bransjen setter vi stor pris på å kunne jobbe slik, sier Brastad Hansen.

 

Viktig å investere i teknologi

I tillegg til dyktige medarbeidere må en industribedrift investere i teknologi.

- Marginene er under hardt press som vanlig: Vil vi levere til kunder, eller vil vi tjene penger? Egentlig et umulig valg. Det er litt som Ole Brum: Jatakk, begge deler, mener bedriftslederen.

I 2018 gikk Covent til anskaffelse av et Prima Power automatisk tynnplateanlegg, en investering på drøyt 20 millioner kroner.

- Anlegget har nå en stabil drift og bidrar til å gjøre produksjonen effektiv og bedriften konkurransedyktig. Det er denne type investeringer som gjør det mulig for norske industribedrifter å overleve, sier Brastad Hansen, og fortsetter:

- I disse usikre tider er det også en forutsetning at man ikke er sårbar med tanke på bemanning. Denne produksjonslinjen betjenes av få personer og selv om vi trenger våre kompetente folk på jobb kan vi med letthet øke produksjonstakten en god del uten å måtte lete etter nye folk, avslutter Egil Brastad Hansen.

 

For mer informasjon se: www.covent.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094