23948sdkhjf

Colchester kundetilpasser lagermaskiner i UK

Den britiske maskinprodusenten Colchester har sin historie helt tilbake til 1840 og har de siste årene gjennomgått en del endringer. Nå tilbyr selskapet kundetilpassede lagerførte maskiner med kort leveringstid og kan skilte med flere nye modeller og ny maskindesign.

 

LTS Maskin AS, som er den norske forhandleren av Colchester, har Maskinregisteret med på besøk til Colchester sitt teknologi og demosenter i Ellen utenfor Leeds i England. Her får vi også gleden av å få omvisning og demokjøring sammen med en norsk kunde som har investert i en ny kundetilpasset Colchester Alpha 1550 XC dreiebenk.

 

Snuser på ny maskin

Colchester er godt kjent i Norge og allerede for mer enn 50 år siden sto det mange Colchester dreiebenker rundt på norske yrkesskoler. Flere finnes i drift der ute den dag i dag og LTS sin kunde husker godt hvordan han på begynnelsen av 1970-tallet ble kjent med maskintypen da han tok fagbrev, noe som var medvirkende årsak til hans kjøp av dette maskinmerke. Nå vurderer han å investere i en ny Colchester fresemaskin.

 

Mer og mer britisk

Det er Paul Rushworth, salgsdirektør hos Colchester Machine Tool Solutions, som tar oss imot og viser oss rundt i demosenteret og på verkstedet der hver eneste Colchester-maskin kundetilpasses, testes og kjøres før den sendes til kunde.

- Vi har en lang og stolt historie og etter at selskapet ble kjøpt opp av Timesavers i 2022 har vi brukt mye ressurser på å vise hva vi er gode for på det globale markedet, sier Paul.

Mens han viser oss rundt forteller han om utviklingen til selskapet de senere årene og spesielt om den siste tids fokus på å gjøre maskinene mer «britiske».

- Vi har produsert maskinene i Taiwan en årrekke, men tilpasser hver eneste maskin her i England for det europeiske markedet. Dette er noe vi fokuserer på og vil øke denne innsatsen i tiden fremover. Både fordi det er et ønske fra våre kunder, men også fordi det gir et mindre miljøfotavtrykk. Vi kan gjøre som i dag, ha kunder på besøk og få vist frem våre produkter og løsninger på best mulig måte, forklarer Paul.

På omvisningen får vi se at her i England produseres en del komponenter til maskinene som selges i Europa.

- Vi har egne konstruktører og programvarespesialister som jobber med videreutvikling av maskiner og med kundetilpassing. Den eneste maskinen som lages i UK er opplæringsmodellen Student. Foruten støpegodset på den er alt lager her, forteller Paul og viser frem kundespesifikke Camlock, et låsesystem med adapterplater for chuck. De produseres i verkstedet sammen med kundespesifikke bakker.

I tillegg til et antall maskiner som står på lager her har Colchester også et stort reservedelslager og lover deler levert på en til to dager. Europeiske kunder kan få lagerførte maskiner ferdig kundetilpasset, testkjørt og levert på cirka fire uker.

 

Fullt kundefokus

LTS Maskin ble forhandler av Colchester i 2023 og har på kort tid fått mange positive tilbakemeldinger fra norske kunder som har Colchester og nye kunder som er nysgjerrig på nysatsingen til maskinprodusenten.

- Vi syns det er spennende det Colchester driver med om dagen og vi opplever at vi som maskinforhandler blir tatt på alvor, selv om vi er små i maskinprodusentens store globale forhandlernettverk, sier Ruben Solberg, daglig leder i LTS Maskin AS.

At dette medfører riktighet er noe vi blir vitne til når den norske kunden stiller mange spørsmål om muligheter for ulike opsjoner og tilpasninger på hans Colchester-maskin. Det er fascinerende å følge med når Paul responderer med et ja til nesten alle forespørslene som kommer fra kunden. Flere av forespørslene er så gode at Paul kaller inn sine kollegaer for å drøfte mulighetene, ikke bare for kunden, men også som mulige fremtidige løsninger de selv ikke har tenkt på.

- Det er dette jeg mener med å bli tatt på alvor, sier Ruben.

Selv kommer han med interessante forslag til hvordan Colchester kan implementere additiv produksjon inne i fresemaskinmodellen Storm.

Paul responderer positivt med en gang og det blir en spennende samtale å følge med på.

 

Ny design

Etter omvisningen i verkstedet får vi demonstrert fresing i den nye maskinmodellen Storm VL-1000 VMC. Den kjøres for anledningen uten skjærevæske og kunden får se og ta på resultatet. Han smiler og sier det ser veldig bra ut. Så spør han igjen en mengde nye spørsmål, og Paul tilkaller på nytt sine kollegaer. De diskuterer, kunden nikker fornøyd og sier han skal vurdere å kjøpe en ny Colchester fresemaskin.

Automasjon diskuteres og her forteller Paul at Colchester er fleksible og kan tilby mange ulike varianter av robot- og automasjonsløsninger.

- I og med at vi har egne utviklingsingeniører kan vi få til den løsningen kunden ønsker, så her er det bare å utfordre oss. Hva syns du om vår nye design, spør Paul.

Fresh, svarer kunden.

 

Flere nye modeller

Colchester slapp nye maskinmodeller under åpent hus i fjor høst. Det er en serie med 3-akse Tornado MillTurn CNC-dreiebenker med skråliggende seng med integrerte roterende drevne verktøy og C-akse spindelkontroll.

- Denne er perfekt for maskineringsapplikasjoner som krever evne til dreiing, fresing, boring, boring og gjenging, sier Paul.

I tillegg har maskinprodusenten en ny serie Tornado 2-akse dreiesenter for høyhastighets presisjonsmaskinering og en egen CNC-maskin for opplæring og små verksteder. Den heter Student CNC.

 

Lasermerkemaskiner

Colchester har utviklet egne lasermerkemaskiner, hele tre modeller. Vi får demonstrert hvor lett det er å programmere og utføre merkingen.

Tidligere har Colchester solgt lasermerkemaskiner fra et annet fabrikat, men har valgt å utvikle egne maskiner.

- Vi ønsker å tilby våre kunder egenutviklede løsninger som kundetilpasses og lasermerkemaskinene er et godt eksempel på hvilken retning vi beveger oss i. Vi vil gjerne utfordres så det er bare å henvende seg til LTS Maskin så finner vi sammen frem til de beste løsningene, avslutter Paul Rushworth.

 

For mer informasjon se: www.ltsmaskin.no og www.colchester.co.uk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.173